Brzi i zdravi međuobroci za jednostavnu pripremu

Dobro nam je poznata situacija čekanja jednog od triju glavnim obroka. Iako smo gladni, ponekad nećemo posegnuti za nekom hranom u međuvremenu jer, eto, uskoro će početi ručak ili večera.

Ne konzumiramo međuobroke jer se bojimo da ih nećemo stići pripremiti; već će tada biti vrijeme za glavni obrok. No, saznali smo kako jednostavne namirnice u kratkom vremenu pretvoriti u slasan međuobrok. I da, nakon ovoga nećete biti gladni.

Jabuke i sir čine se kao i više od neobične kombinacije, ponajprije miješanjem slatkog i slanog okusa. Međutim, dokazano je da će Vas takav međuobrok dugo držati sitima – daje dovoljno proteina, masnoća i vlakana koje utječu na organizam i, naravno, apetit.

Miješanje jogurta i krastavaca već je dobro poznata slastica. Ipak, uvijek ih doživljavamo kao prilog ili dodatak nekom glavnom jelu, bez saznanja da ih itekako možemo jesti samostalno. Nemasni grčki jogurt umakajte u oguljeni svježi krastavac. Time provodite hidratizaciju organizma, a istovremeno u organizam unosite veliki broj ugljikohidrata i proteina.

Čips od kelja sigurno nije jedan od onih međuobrok za koje su potrebni „laki“ sastojci. Ipak, za pripremu će Vam trebati do 30 minuta. Razdvojite listove kelja, dobro operite i posušite. Pomiješajte s 1 žlicom ulja, ¼ žličice soli i malo čilija u prahu. U pećnici pecite na najvećoj temperaturi 20 do 25 minuta.

Za kraj, jedan dobro poznat međuobrok. Zato što Vas čine sitima, tvrdo kuhana jaja služe kao izvrstan „snack“ za popuniti rupu između ručka i večere. Jaja obiluju proteinima i čine Vas sitima. 

 
  Novosti - Sve