Noklice bez jaja

Noklice su tradicionalno jelo koje se često poslužuje u juhama ili varivima. Međutim, za one koji ne jedu jaja, priprema noklica može biti izazov. Srećom, postoje recepti za noklice bez jaja koji su ukusni i jednostavni za pripremu.

Domaće noklice su jednostavne za pripremu i obično se sastoje od brašna, soli i jaja. Međutim, postoje mnoge alternative za jaja koje se mogu koristiti u pripremi noklica. Neki od sastojaka koji se koriste kao zamjena za jaja uključuju jabučni ocat, pire od banane, tofu i laneno sjeme. Ovi sastojci ne samo da daju noklicama potrebnu konzistenciju, već i dodaju dodatni okus i hranjive sastojke.

Bez obzira jeste li alergični na jaja ili jednostavno želite isprobati nešto novo, noklice bez jaja su ukusna i zdrava alternativa tradicionalnom receptu. U ovom članku ćemo vam predstaviti nekoliko recepata za noklice bez jaja koje možete jednostavno pripremiti kod kuće.

Osnovni Sastojci

Osnovni Sastojci Bez Jaja

Kada se radi o pripremi noklica bez jaja, osnovni sastojci koji se koriste su griz, brašno, sol, ulje, te voda ili juha. Ovi sastojci se koriste u različitim omjerima, ovisno o receptu, kako bi se dobilo savršeno tijesto za noklice.

Griz je jedan od ključnih sastojaka za pripremu noklica bez jaja. Potrebno je paziti na omjer griza i brašna kako bi se dobilo tijesto koje nije previše tvrdo ili previše mekano. Uobičajeni omjer je jedna šalica griza na jednu šalicu brašna.

Brašno se također koristi u pripremi tijesta za noklice bez jaja. Koristi se obično pšenično brašno, a ponekad se dodaje i malo praška za pecivo kako bi noklice bile mekše.

Sol se koristi kako bi se poboljšao okus tijesta, ali treba paziti da se ne doda previše soli.

Ulje se dodaje u tijesto kako bi se spriječilo da se noklice lijepe jedna za drugu. Obično se koristi biljno ulje ili maslinovo ulje.

Voda ili juha se koristi kako bi se tijesto za noklice razrijedilo i postalo glatko. Potrebno je paziti na količinu vode ili juhe koja se dodaje kako bi se dobilo tijesto prave konzistencije.

Kada se svi sastojci pomiješaju, tijesto se ostavi da odstoji nekoliko minuta kako bi se svi sastojci sjedinili. Nakon toga, tijesto se oblikuje u male kuglice koje se stavljaju u kipuću juhu ili umak i kuhaju oko 5 minuta.

Važno je napomenuti da se u nekim receptima dodaje i paradajz u juhu ili umak kako bi se poboljšao okus noklica.

Koraci U Pripremi

Priprema Tijesta

Priprema tijesta za noklice bez jaja je jednostavna i brza. Za pripremu tijesta potrebno je samo nekoliko sastojaka i 5 minuta vremena. U posudu pomiješajte pšeničnu krupicu odnosno griz i vodu ili juhu te začine. Na jedan decilitar tekućine ide kašika pšenične krupice. Smjesu dobro izmiješajte dok ne dobijete kompaktno tijesto. Tijesto ostavite da odstoji desetak minuta kako bi se zgusnulo.

Kuhanje Noklica

Kuhanje noklica bez jaja također je jednostavno. Nakon što ste pripremili tijesto, zagrijte vodu u loncu. Voda treba biti slana i dovoljno kipuća. Žličicom oblikujte noklice i stavljajte ih u vodu. Noklice kuhajte 10-15 minuta dok ne isplivaju na površinu. Nakon toga, ocijedite ih i stavite u zdjelu.

Noklice bez jaja su ukusne i zdrave, a priprema je jednostavna i brza. Ovaj recept je idealan za one koji žele pripremiti brze i meke noklice kao one što mama priprema ali po jednostavnom receptu i sa što manje sastojaka.

Varijacije Recepta

Noklice Sa Juha

Noklice bez jaja su izvrsna zamjena za klasične juhe s jajima. Osim toga, priprema noklica bez jaja je jednostavna i brza. Postoji mnogo različitih načina na koje se mogu pripremiti noklice sa juhom, a jedan od popularnijih načina je korištenje pšenične krupice ili griza.

Da biste napravili noklice sa juhom, potrebno je pomiješati pšeničnu krupicu s brašnom, solju i vodom. Tijesto se zatim ostavlja da odstoji nekoliko minuta kako bi se upilo tekućina, a zatim se oblikuju male kuglice i dodaju u juhu. Noklice se kuhaju u juhi oko 10-15 minuta dok ne postanu mekane.

Noklice Sa Varivo

Noklice bez jaja su također popularne u varivima. Postoji mnogo različitih načina na koje se mogu pripremiti noklice za varivo, ali najčešće se koristi pšenična krupica ili griz.

Da biste napravili noklice za varivo, potrebno je pomiješati pšeničnu krupicu ili griz s brašnom, solju i vodom. Tijesto se zatim ostavlja da odstoji nekoliko minuta kako bi se upilo tekućina, a zatim se oblikuju male kuglice i dodaju u varivo. Noklice se kuhaju u varivu oko 10-15 minuta dok ne postanu mekane.

Noklice za varivo se mogu dodatno obogatiti različitim začinima i začinskim biljem, kao što su peršin, češnjak, bosiljak i origano. Također, mogu se dodati i različiti sastojci poput povrća, mesa ili ribe kako bi se dobila različita varijacija okusa.

Ukratko, noklice bez jaja su izvrsna zamjena za klasične juhe i variva. Priprema je jednostavna i brza, a postoji mnogo različitih načina na koje se mogu pripremiti. Dodavanjem različitih začina i sastojaka, mogu se dobiti različite varijacije okusa i teksture.

Često postavljana pitanja

Kako napraviti taranu bez jaja?

Za pripremu tarane bez jaja, potrebno je pomiješati brašno i sol, dodati vodu i umijesiti tijesto. Tijesto razvaljajte u tanki list, a zatim ga narežite na trake. Trake ostavite da se osuše na zraku, a zatim ih dodajte u juhu.

Koji su najbolji recepti za knedle sa šljivama bez jaja?

Za pripremu knedli sa šljivama bez jaja, potrebno je pomiješati brašno, griz, prašak za pecivo, šećer i sol. Zatim dodajte ulje i mlijeko te umijesite tijesto. Tijesto razvaljajte u tanke listove, a zatim ih narežite na kvadrate. Na svaki kvadrat stavite šljivu, a zatim oblikujte knedle. Knedle kuhajte u kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu.

Kako napraviti tjesteninu bez jaja za juhu?

Za pripremu tjestenine bez jaja za juhu, potrebno je pomiješati brašno i sol, dodati vodu i umijesiti tijesto. Tijesto razvaljajte u tanki list, a zatim ga narežite na trake. Trake ostavite da se osuše na zraku, a zatim ih dodajte u juhu.

Kako napraviti griz knedle za juhu bez jaja?

Za pripremu griz knedli za juhu bez jaja, potrebno je pomiješati griz, brašno, sol, mlijeko i maslac. Zatim oblikujte knedle i kuhajte ih u kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu.

Kako napraviti griz noklice za juhu prema receptu Sašine kuhinje?

Za pripremu griz noklica za juhu prema receptu Sašine kuhinje, potrebno je pomiješati griz, brašno, sol, mlijeko i maslac. Zatim oblikujte noklice i kuhajte ih u kipućoj vodi dok ne isplivaju na površinu.

Koji su najbolji recepti za knedle za juhu bez jaja?

Postoji mnogo recepata za knedle za juhu bez jaja, a neki od najboljih uključuju recepte s krumpirom, grizom, brašnom i drugim sastojcima. Preporučujemo da isprobate različite recepte i pronađete onaj koji vam najbolje odgovara.

Želite li pripremiti brze i meke njoklice kao one što mama priprema ali po jednostavnom receptu i sa što manje sastojaka isprobajte naš recept. Treba vam samo jedan sastojaka i voda!

Pšenična krupica odnosno griz i voda ili juha te začini. Na jedan dcl tekućine ide žlica pšenične krupice. Skuhajte griz prema ovom omjeru a kada se prohladi žlicom pravite njoklice i stavljajte u tekućinu u kojoj će se kuhati.

Najjednostavniji recept za njoklice bez jaja, koje će biti za tren gotove i ukusne te lagane.

Potražite na našim policama organsku pšeničnu krupicu i uživajte u slatkim i slanim njoklicama od samo jednog sastojka!

 
  Novosti - Sve