Zobene mekinje

Sigurno ste čuli i konzumirate zobene pahuljice, no u receptima možete naletjeti i na termin zobene mekinje. Što su zobene mekinje? Mekinje su proizvod od zobi, odnosno površinski sloj - ljuska koja ostaje nakon ljuštenja zobenih zrnaca. Mekinje su jednako hranjive kao i pahuljice i mogu se koristiti u cijelom nizu recepata. Mekinje imaju nisku kalorijsku vrijednost i visoki postotak vlakana te se preporučaju osobama koje žele regulirati težinu ili imaju probleme sa neredovitom prehranom.

Mekinje se mogu koristiti u pripremi palačinki, muffina i raznih drugih pekarskih slastica ali se isto tako kao i pahuljice mogu dodati u jogurt, shake ili neki drugi napitak, desert, jelo. Mekinje su sitnije i teksturom su kremastije, zbog njihove veličine vrijeme pripreme je puno kraće, tek nekoliko minuta.

Želite li malo promijeniti zobene pahuljice nekom drugom namirnicom ili ubrzati vrijeme pripreme dodajte zobene mekinje svojoj pripremi obroka i nećete morati zobenu kašu pripremati večer prije nego već ujutro. Sitne su, kremaste a imaju jednaki učinak kao zobene pahuljice, dodajte ih u smoothie umjesto u kašu i možete skratiti vrijeme pripreme svako jutro!

Zobene mekinje osim u kuhinji u pripremi jela možete dodati i vašem beauty kutku! Zobene mekinje su odličan dodatak izradi maski za lice i pilinga za tijelo. Zob hidratizira kožu i djeluje protuupalno, osim toga hipoalergena je i koristi se za omekšavanje i čišćenje lica i tijela. Zob dubinskom hidratacijom zaglađuje kožu, smanjuje bore i izbjeljuje te ujednačava ten. Zob pomaže koži u smanjenju iritacija i crvenila te uravnotežuje hormone i smanjuje suhoću te pucanje i ljuštenje kože koji su reakcija iste. Osim suhe, uravnotežuje i masnu i problematičnu kožu.

Potražite organske i bio kvalitetne proizvode od zobi i zobene prerađevine u našem Priroda & Društvo web shopu ili u prodavaonici u Ozaljskoj 71 u Zagrebu.

Vezani proizvodi:

Novosti - Sve