Dijetalne fettuccine s avokadom
Dijetalne fettuccine s avokadom
Dobra vijest za sve ovisnike o tjestenini! Ove veganske, gluten i fat free fettuccine odlična su joj zamjena. Sigurno se pitate od čega je onda ova “tjestenina“? Od japanske biljke konjac koja prirodno ne sadrži gluten i ima nisku kalorijsku vrijednost (7 kcal/ 100g). S obzirom na to da 96% ove tjestenine čini voda, nema nekog dominantnog okusa, tako da se može koristiti u raznim kombinacijama.
Sastojci:
300g DietFood fettuccina
1 zreli avokado
½ rajčice
sol, papar, limunov sok
Priprema:
1. Fettuccine skuhati prema uputstvu na pakiranju
2. Avokado oguliti i zgnječiti vilicom, začiniti sa soli, paprom i limunovim sokom
3. Pomiješati umak od avokada s tjesteninom
4. Rajčicu ispeći u pećnici, te ju dodati tjestenini
P.S. Ako želite topli umak, samo ga ugrijte malo na štednjaku!