06 Svi.

Keksići od avokada i čokolade bez glutena i laktoze i avokado puding

Volite li tipične ''american cookies'' keksiće i avokado ovo je pravi recept  za vas. Ovi keksići su bez glutena i bez laktoze sa dodatkom maslaca od kikirikija i malo čokolade idealna su kombinacija za duge radne sate kada vam treba nešto da vam malo podigne energiju i raspoloženje.

Sastojci za kekse:

  • jedno jaje
  • 80 grama gnječenog avokada
  • 160 grama maslaca od kikirikija
  • 70 grama zobenih pahuljica (sitniji tip)
  • 80 grama tamne čokolade
  • pola čajne žličice praška za pecivo

 

Priprema keksa:

Sve mokre sastojke pomiješajte zajedno te im dodajte suhe sastojke. Čokoladu usitnite nožem i dodajte u smjesu. Posudu sa tijestom ostavite u hladnjaku pola sata pokrivenu prijanjajućom folijom. Nakon toga pravite kuglice koje ste lagano pritisnuli. Keksiće pecite oko 15 minuta na temperaturi od 180 stupnjeva dok ne dobiju svijetlo smeđu boju.

Dokazano je kako tamna čokolada pozitivno djeluje na organizam i raspoloženje. Izaberite tamnu čokoladu sa što višim udjelom kakaa, takve čokolade su najkvalitetnije te vam pružaju najbolji učinak na tijelo sa najmanje šećera ali će vam sigurno utažiti želju za slatkim.

Puding od avokada i čokolade

Sigurni smo da ćete ako volite avokado ili čokoladu, zavoljeti i ova dva sastojka u jednom neodoljivom receptu za puding.

Sastojci za puding:

  • dva gnječena avokada
  • pola šalice kakaa u prahu
  • četvrtina šalice šećera ili sladilo u omjeru po želji
  • dvije jušne žlice jogurta
  • pola šalice mlijeka

Avokado je potrebno očistiti i narezati na kocke te sa ostalim sastojcima ubaciti u blender i kratko izmiksati dok sve ne postane jednolična smjesa. Kada je miksanje gotovo smjesu ulijte u čašice i ostavite u hladnjaku da se ohlade najmanje jedan sat. Nakon hlađenja puding je spreman za serviranje.

Posjetite Priroda&Društvo prodavaonicu i pronađite široki asortiman namirnica za pripremanje neodoljivih sastojaka!

 

Vezani proizvodi:

  Recepti - Sve