Kolač od kvinoje s čokoladom
06 Velj.

Kolač od kvinoje s čokoladom

Jeste li kada probali zdravi kolač od kvinoje? Kvinoja je namirnica izgledom slična žitaricama. Iako zapravo pripada obitelji namirnica cikle i špinata.

Sastojci:

pola šalice kvinoje
osamdatulja
jedna žlica kokosovog ulja
dvije žlice sirovog kakaa
četiri žlice vode

Priprema:

Kvinoju je potrebno budući da se ne kuha, kratko popržiti na vrućoj tavi, minutu ili dvije. Nakon čišćenja od saponina, nakon prženja sameljite kvinoju od sitnog praha u blenderu. Dodajte datulje i kakao i izmiksajte. Nakon toga rastopite kokosovo ulje i dodajte ga u smjesu. Vodu u smjesu dodajte u dozama dok ne dođete do pravilne, guste ali tekuće teksture kolača. Nakon što ste dobili željenu gustoću, ulijte smjesu u kalup i hladite naredna tri sata.

Kombinacija namirnica odlična je za slatke zalogaje u toku dana. Kada vam ponestane energije, koncentracije i osjetite umor. Poslužite se kockicom ovog zdravog i ukusnog kolača i kroz nekoliko minuta ćete osjetiti kako vam se um bistri, energija raste i kako ste bolje volje.

Sastav kolača je također dobar za poticanje regulirane i uravnotežene probave. Kolač je bogat hranjivim vlaknima i pomoći će tijelu da se lakše riješava toksina i nepoželjnih ostataka hrane u tijelu.

Nepečenim receptima čuvate potpunu nutritivnu i hranjivu vrijednost namirnica koje koristite te je ovo najbolji način pripremanja obroka želimo li iskoristiti voće, povrće i dodatke na najbolji mogući način.

Iskušajte čari raw kuhanja i sigurni smo da će vam se svidjeti jednostavnost, ukusi i arome te prednosti koje vam ovakav način pripremanja obroka nudi. Želite li staviti svoje zdravlje na prvo mjesto pokušajte kuhati po ovom principu i sigurni smo da ćete uvidjeti pozitivne strane koje se odražavaju na vaše zdravlje.

Galerija slika:

 

Vezani proizvodi:

  Recepti - Sve