Napravite gusti sok
29 Pro.

Napravite gusti sok

Svi volimo popiti nešto slatko i hladno kada se umorimo, dođemo doma i želimo uzeti mali predah od posla a i naši najmlađi vole fine voćne sokiće.

Skuhajte brzi i jednostavni sok kod kuće i imajte punu kontrolu nad tim što konzumirate svakoga dana.

 

Sastojci:

  • pola kilograma očišćene mrkve
  • 5 kilograma očišćenih i oguljenih jabuka
  • šećera
  • limunska kiselina
  • voda

 

Priprema:

Nakon što je voće očišćeno i narezano na manje komade prelijte ga u loncu vodom, ulijte toliko vode da pokrije voće. Mrkvu kuhajte posebno. Nakon što se skuhalo ostavite da se ohladi.

Prohlađeno voće i povrće miksajte u blenderu. Izmjerite kolikoste tekućine dobili i pomiješajte sa vodom u kojoj se kuhalo, ukoliko nedostaje vode dodajte toliko da vam ispadne 20 litara soka. Dodajte  šećera i 80 grama limunske kiseline i mješajte. Ostavite sok da zakuha.

Sok stavite u sterilizirane boce kao što ih sterilizirate kada pravite zimnicu.

gusti sok

Sok možete kuhati i od drugog voća, možete izabrati kruške, dunje, naranče, čak i od cikle ovisno o tome što je vama najdraže i najfinije.

Obratite pažnju da namirnice za domaće sokove, pekmeze i ostale prehrambene namirnice kupujete iz provjerenih izvora koji će vam pružiti najkvalitetnije biološke i organski certificirane proizvode kako bi vaši kulinarski pripravci bili zaista najbolje iz prirode na vašem stolu.

Pripremljeni sok možete zamrznuti i po potrebi vaditi iz škrinje te ga ostaviti da se polako otopi. Ova vrsta soka se ne razrjeđuje već je prirodni gusti sok.

Umjesto rafiniranog bijelog šećera predlažemo vam korištenje jednog od alternativnih sladila, također obratite pažnju u kolikom omjeru sladilo zamjenjuje bijeli rafinirani šećer. Doza šećera u receptu može varirati ovisno o vašem ukusu kao i o slatkoći samog voća koji dodajete u recept, količina šećera ne utječe na konzerviranje soka koji pripremate.

 

Vezani proizvodi:

  Recepti - Sve