Paleo žele energetska pločica sa bademovim maslacem
Paleo žele energetska pločica sa bademovim maslacem
Paleo Žele energetska ploČica sa bademovim maslacem
Paleo žele energetska pločica sa bademovim maslacem je jedna od naših omiljenih pločica koja je odlično gorivo za vježbanje i grickanje u pokretu. Izrađena je od samo nekoliko sastojaka; bez ulja i bez šećera. Napravljena i pečena u samo 30 minuta, što ih čini prilično nevjerojatnim energetskim pločicama! Tako ukusna da nikada ne biste pogodili da je napravljena samo od zdravih sastojaka. Može se zamrzavati.
Vrijeme pripreme:15 min
Vrijeme kuhanja: 30 min
Ukupno vrijeme: 45 min
Količina za 10-12 pločica
Ovi ugljikohidrati su presudni : ovdje su to suhe šljive koje djeluju kao prirodni šećer/glikogen. Glikogen je glavni izvor ugljikohidrata u tijelu. Tjelovježba može vrlo brzo iscrpiti glukozu u krvi. Kada se to dogodi, vaše tijelo će povući rezerve glikogena u mišićima. Ti spremnici s prirodnim ugljikohidratima opskrbljuju mišiće i pomažu nam kod napora.
SASTOJCI
ZA BAZU
1 1/2 šalica bademovog brašna
1/3 do 1/2 šalice kokosovog brašna (prosijanog ili fino mljevenog)
1/2 šalice nezaslađenog kokosa, isjeckanog na sitno
1 žličica praška za pecivo
1/2 žličice cimeta
1/4 žličice morske soli
1 jaje
1/3 šalice mlijeka bez laktoze (bademovo ili kokosovo)
1 šalica sušenih šljiva
1/2 šalice prirodnog kremastog bademovog maslaca (bez dodatka šećera)
1 žličica vanilije
PRELJEV
1 žlica prirodnog kremastog bademovog maslaca
1/3 do 1/2 šalice suhih šljiva
2-3 žlice bademovog ili kokosovog mlijeka
Dodatno nezaslađen usitnjeni kokos za posipavanje po vrhu
bobice za dodavanje boje
UPUTE
Zagrijte pećnicu na 170°C. Namastite pleh ili obložite papirom za pečenje. Stavite na stranu.
Promiješajte kokosovo brašno i badem zajedno u zdjelu. Dodajte isjeckan kokos, prašak za pecivo, sol i cimet i pomiješajte.
Pomiješajte suhe šljive i kremasti bademov maslac. Koristite procesor za hranu ili blender.Nakon miješanja stavite na stranu.
Istucite jaje, mlijeko i vaniliju zajedno.
Dodajte mješavinu sa maslacem od badema i pomiješajte sa suhim sastojcima. Zatim dodajte u jaje / mlijeko / vaniliju.
Dobro promiješajte.
Raširite tijesto na pleh. Pomiješajte zajedno malo kokosovog ili bademovog mlijeka, 1 žlicu bademovog maslaca i 1/2 šalice ili manje šljive i šaku bobica (po izboru za boju). Stavite u procesor hrane sve dok ne nastane smjesa slična želeu.
Raširite ovo preko tijesta u vašoj posudi . Posipajte isjeckanim kokosom po vrhu.
Pecite na 170°C 25 minuta. Izvadite i provjerite tijesto. Ako želite da ove pločice budu više ljepljive i vlažne, pecite 26-28 minuta i izvadite. Ako želite da su deblje i tvrđe, pecite 30 minuta.
Izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi. Zatim stavite u hladnjak.
Čuvajte u hladnjaku 30 minuta prije rezanja.
Najbolje je držati u hladnjaku.
NAPOMENE
Za pečenje: Ako preljev kokosa postane previše smeđ tijekom pečenja, jednostavno pokrijte pleh folijom.