Pripremite zdravu pincu!
02 Tra.

Pripremite zdravu pincu!

Centralno mjesto svakog proljetnog, blagdanskog stola zauzima pinca. Želite li se pobrinuti da vaši ukućani jedu nešto ukusno, ali i zdravo svakako pokušajte pripremiti ovu zdravu varijantu pince za koju smo sigurni da će vas oduševiti.

Sastojci:

  • 400 grama brašna (brašno po vašoj želji)
  • jedan suhi kvasac
  • jedan prašak za pecivo
  • pola čajne žličice kurkume
  • želatina od jedne jušne žlice chia sjemenki
  • sto grama kokosovog šećera
  • dva decilitra toplog mlijeka (badema, soje, zobi)
  • četrdeset grama bio maslaca
  • malo soli

Nadjev:

  • 400 grama tofua (svježeg)
  • sto grama suhih brusnica (natopljenih u vodi)
  • pedeset grama suhih marelica (usitnjenih i natopljenih u vodi)
  • sto pedeset grama kokosovog šećera
  • sto grama sojinog jogurta
  • jedna čajna žličica rižinog octa

Posip:

Mješavina dvadeset grama sirovog kakaa, dvadeset grama rogača

Pedeset grama mljevenih lješnjaka

Premazati bio džemom od marelica.

Priprema:

Brašno pomiješati sa soli i praškom za pecivo. U sredini napraviti rupu u koju ćete dodati šećer te mješavinu toplog mlijeka i suhog kvasca koju ste ranije pripremili kako bi se kvasac napuhao. Nakon kvasca u smjesu sa brašnom dodajte želatinu od chia sjemenki, otopljeni margarin i kurkumu.

Tijesto pokrijte krpom i pustite pola sata da odmara, premažite ga sa malo margarina ukoliko vam je ostalo.

Nadjev pripremite miješanjem svih sastojaka u jednoličnu smjesu.

Kada prođe pola sata, tijesto podijelite u dvije kugle. Tijesto razvaljajte u oblik elipse, što tanje možete.

Svaku elipsu pospite jednim nadjevom, smotajte ih u rolade a potom uvijajte kao cijeđeni ručnik. Nakon toga ispletite ih zajedno u pletenicu i smotajte u krug.

Nakon što ste formirali oblik, pincu premažite sa malo margarina.

 

Pecite na dvijesto stupnjeva prvih dvadeset minuta s aluminijskom folijom, nakon toga ju maknite i pecite još dvadeset minuta. Nakon toga pećnicu ugasite i pincu ostavite u pećnici još petnaest minuta.

Kada ju izvadite prekrijte ju vlažnom krpom a nakon toga namažite džemom.

 

Ukusna jela uvijek mogu biti i zdrava, zdravim i ukusnim obrocima brinete za svoje bližnje na najbolji način.

Galerija slika:

 
  Recepti - Sve