Pripremite zdravu pincu!
Pripremite zdravu pincu!
Centralno mjesto svakog proljetnog, blagdanskog stola zauzima pinca. Želite li se pobrinuti da vaši ukućani jedu nešto ukusno, ali i zdravo svakako pokušajte pripremiti ovu zdravu varijantu pince za koju smo sigurni da će vas oduševiti.
Sastojci:
- 400 grama brašna (brašno po vašoj želji)
- jedan suhi kvasac
- jedan prašak za pecivo
- pola čajne žličice kurkume
- želatina od jedne jušne žlice chia sjemenki
- sto grama kokosovog šećera
- dva decilitra toplog mlijeka (badema, soje, zobi)
- četrdeset grama bio maslaca
- malo soli
Nadjev:
- 400 grama tofua (svježeg)
- sto grama suhih brusnica (natopljenih u vodi)
- pedeset grama suhih marelica (usitnjenih i natopljenih u vodi)
- sto pedeset grama kokosovog šećera
- sto grama sojinog jogurta
- jedna čajna žličica rižinog octa
Posip:
Mješavina dvadeset grama sirovog kakaa, dvadeset grama rogača
Pedeset grama mljevenih lješnjaka
Premazati bio džemom od marelica.
Priprema:
Brašno pomiješati sa soli i praškom za pecivo. U sredini napraviti rupu u koju ćete dodati šećer te mješavinu toplog mlijeka i suhog kvasca koju ste ranije pripremili kako bi se kvasac napuhao. Nakon kvasca u smjesu sa brašnom dodajte želatinu od chia sjemenki, otopljeni margarin i kurkumu.
Tijesto pokrijte krpom i pustite pola sata da odmara, premažite ga sa malo margarina ukoliko vam je ostalo.
Nadjev pripremite miješanjem svih sastojaka u jednoličnu smjesu.
Kada prođe pola sata, tijesto podijelite u dvije kugle. Tijesto razvaljajte u oblik elipse, što tanje možete.
Svaku elipsu pospite jednim nadjevom, smotajte ih u rolade a potom uvijajte kao cijeđeni ručnik. Nakon toga ispletite ih zajedno u pletenicu i smotajte u krug.
Nakon što ste formirali oblik, pincu premažite sa malo margarina.
Pecite na dvijesto stupnjeva prvih dvadeset minuta s aluminijskom folijom, nakon toga ju maknite i pecite još dvadeset minuta. Nakon toga pećnicu ugasite i pincu ostavite u pećnici još petnaest minuta.
Kada ju izvadite prekrijte ju vlažnom krpom a nakon toga namažite džemom.
Ukusna jela uvijek mogu biti i zdrava, zdravim i ukusnim obrocima brinete za svoje bližnje na najbolji način.