Recept za smoothie
07 Pro.

Recept za smoothie

Znate li zapravo pravi način na koji se smoothie priprema? Pratite ovih pet jednostavnih koraka i napravite smoothie po ''receptu''.

1. Odaberite bazu svog napitka

Dodajte jednu do dvije čaše tekućine. Ovisno o količini tekućine od koje se sastoji voće i povrće koje odaberete, manje tekućine u bazi morate dodati.

Baza se može sastojati od vode, voćnog soka, ledene kave ili kravljeg mlijeka, mlijeka od žitarica, orašara.

2. Dodajte voće

Odaberite barem dvije vrste voća, svježe ili smrznuto. Kako bi vaš napitak bio extra zdrav i bogat vitaminima dodajte mu nešto zeleno, kelj, špinat ili blitvu.

Voće koje se najčešće dodaje: banane, bobičasto voće, jabuke, marelice, kivi, ananas, mango i avokado.

3. Tekstura

Obogatite svoj smoothie dodacima koji će ga učiniti kremastim.

Dodajte namaz od kikirikija, jogurtom ili svježim sirom, sladoledom ili ledenim kockama, chia sjemenkama ili zobi.

4. Začinite smoothie

Osim što začini svemu daju bolji okus što i je zapravo njihova svrha oni obiluju blagotvornim tvarima. Začini su bogati vitaminima, mineralima, tvarima koje podižu energiju i brane imunološki sustav u tijelu te pomažu tijelu da se bori protiv raznih procesa koji se odvijaju u organizmu.

Dodaci mogu biti smokve, datulje, cimet, ljekovito bilje, med, šećer, prirodni ekstrakti.

5. Podizači energije

Nutritivno vrijednosna superhrana može podići vašu energiju u samo nekoliko trenutaka. Dodajte samo nekoliko kapi, zrna ili žličicu ''super dodataka'' i pomozite svom tijelu da zadrži zdravlje, kondiciju i ljepotu.

Superhrana može biti u obliku ribljeg ulja, goji bobica, spiruline, makai praha, kakaa, probiotika, klica ili propolisa.

Pet jednostavnih koraka kroz koje morate proći prilikom pravljenja smootheja kako ne biste izostavili neki od važnih djelova napitka i iskoristili njegov puni potencijal. Nekoliko sastojaka, minimalno vrijeme provedeno u kuhinji i visoka energetska iskoristivost pozitivne su strane korištenja blendera i malo električne energije na početku dana!

 
  Recepti - Sve