Voćna salata kao iz restorana
05 Tra.

Voćna salata kao iz restorana

Toplo vrijeme nam mijenja prehranu i tijelo nam traži što više laganih obroka, puno vode i većinu prehrane čine voćne i povrtne salate.

Voćna salata je primamljiva jer može biti šarena, u jednom tonu, može biti slatka ili kisela, sočna, kremasta i hrskava. Na vama je da odaberete svoju omiljenu kombinaciju.

Sezonsko voće uvijek je najukusnije i ima najviše mirisa te ga je najlakše pronaći. Također, voće kojemu je sezona je voće s kojim igrate na sigurno da je najviše blizu eko standardima.

Ukoliko se ne želite pitati da li je nešto bio uzgojeno, koliko je putovalo do vas i čime je špricano zaputite se u Priroda&Društvo trgovinu jer vam nudimo šaroliki izbor voća i povrća koje je uzgojeno prema strogim bio standardima i nalazi se pod stalnim kontrolama rasta, razvoja i tretiranja.

Hranjivi dodaci salati:

limun, limeta i naranča spriječiti će da vaše voće promijeni boju te će mu dodati malo arome. Jabuke, kruške i banane voće su koje najbrže mijenja boju, ovaj trik iskoristite i kada pravite voćne kolače kako biste imali lijepe, svježe boje u presjeku.

Ukusni preljevi:

Odaberite svoj omiljeni agrum i njegov sok pomiješajte sa malo meda, javorovog sirupa ili agavinog sirupa.

Važno je koristiti prirodna sladila koja nisu puna ''praznih'' kalorija i dodavati nepotrebne šećere.

Začini kao dodatak: cimet, đumbir, kardamom te vanilija dodaci su koje možete staviti u preljev. Svježa menta koju nasjeckate dati će vašoj salati dozu svježine koja se nalazi u njenim listovima, kada list narežete, sok mente se oslobađa.

Svježi bosiljak je također zanimljiv dodatak koji se savršeno uklapa sa crvenim voćkama kao što je lubenica ili jagoda te dinjom, breskvama i marelicama. Bobičasto voće koje stavite u salatu sa ostatkom voća dodatno će biti naglašeno sa nekoliko kapi aceto balsamica, njegova slatko kisela aroma naglasiti će okuse i mirise voća.

Ostatke voćne salate možete iskoristiti kao doručak ili međuobrok. Dodajte nekoliko žlica bulgura i jogurt i vaš obrok je gotov!

Posjetite Priroda&Društvo trgovinu ili webshop i potražite svježe voće, dodatke salati iz provjerenih izvora!

Galerija slika:

 

Vezani proizvodi:

  Recepti - Sve