Zobene pahuljice s jabukom i chia sjemenkama
09 Stu.

Zobene pahuljice s jabukom i chia sjemenkama

Zobene pahuljice najčešće samo namočim, dok ih neki radije kuhaju. Ako više volite kuhane zobene pahuljice, onda ih prethodno skuhajte u vodi ili  napitku po želji pa dodajte ostale sastojke. Umjesto zobenih možete upotrijebiti bilo koje pahuljice. Ja sam ovaj put upotrijebila zobene pahuljice bez glutena i to namjerno ističem jer znam da ih mnogi moji čitatelji rijetko pronalaze.

Pripremite:

4 žlice zobenih pahuljica

1 žlicu chia sjemenki

1 žličicu rogača

pola žličice cimeta

1 srednje veliku jabuku

1 žličicu kokosova ulja

2.5dl napitka od kokosa s bademom ili obične vode

Pola jabuke, kokosovo ulje i zobene pahuljice usitnite u multipraktiku, s pola napitka od kokosa. U tu kašu umiješajte chia sjemenke, rogač, pola količine cimeta. Dodajte ostatak bademova napitka, promiješajte. Drugu polovicu jabuke nasjeckate i posipajte cimetom, stavite na kašu i ostavite da stoji 10ak minuta ili preko noći pospremite u hladnjak. Ovakvu kašu možete ponijeti na posao u odgovarajućoj posudi ili teglici.

Galerija slika:

 
  Recepti - Sve