Brašno od sjemenki crnog grožđa

Čuli ste za razne vrste brašna, no jeste li čuli za brašno od sjemenki crnog grožđa? Brašno od bobica grožđa dobiva se prešanjem ''kolača'' od sjemenki grožđa s djelomično uklonjenim uljem. Sjemenke grožđa sazrijevaju na suncu te se nakon toga hladno prešaju da bi se dobilo kvalitetno brašno od bobica grožđa nakon procesa dobivanja grožđanog ulja.

Sjemenka crnog grožđa od koje se dobiva brašno ima bogata nutritivna svojstva. Reservatol je antioksidans snažnog djelovanja koji utječe na kardiovaskularni sustav te otklanja masnoće i smanjuje ugruške. Antioksidativno djelovanje smanjuje procese starenja i hidratizira kožu te smanjuje. Kvercetin je protuupalni blokator, on sprječava nastanak i formiranje upalnih procesa u organizmu. Antocijanidi i proantocijanidi su elementi koji obnavljaju i osnažuju vezivno tkivo, odnosno potpomažu učinke kolagena u organizmu, kostima, koži, krvnim žilama te ligamentima i tetivama.

Želite li koristiti brašno od sjemenki crnog grožđa u svakodnevnoj pripremi obroka zamijenite desetinu standardnog brašna iz recepta ovim brašnom. Možete ga primjenjivati u širokom rasponu recepata, od kolača, raznih sitnih deserata do pekarskih proizvoda ali i juha, te dodataka jednostavnim jelima kao što su razne kaše ili smoothie napitci. Ovo brašno pomalo je orašastog okusa i preporuča ga se koristiti svježeg, neobrađenog. Iako širokog raspona u načinima pripreme i konzumaciji brašno od sjemenki grožđa najsnažnije djelovanje postiže ukoliko se konzumira ''sirovo'' odnosno ako ne prolazi kroz nikakvu termičku obradu već se samo doda napitku, zobenoj kaši ili namazu. Napravite zdrave raw ukusne kuglice u koje ćete dodati žlicu brašna sjemenki od crnog grožđa i uživajte u ukusnoj i zdravoj poslastici koja će čuvati vaše srce od masnoća i šećera te vam pomoći održati mladenački izgled kože.

Potražite organsko brašno od sjemenki crnog grožđa u našem Priroda & Društvo web shopu ili nas posjetite u Ozaljskoj 71 u Zagrebu u našoj prodavaonici.

 

Vezani proizvodi:

  Savjeti - Sve