Crni sezam

Znamo da znate za ukusna zrnca bijelog sezama koja krase razna peciva u pekarama, često se nalaze u Kineskim jelima i raznim kombinacijama za pohanje mesa ili povrća. No znate li za crna zrnca sezama? Crni sezam je zapravo sezam u svom prirodnom obliku i izgledu. Crni sezam je neoljušteni sezam i nalazi se na listi supehrane.

Crni sezam je super namirnica upravo zbog svoje neoljuštene vanjske opne koja u sebi krije cijeli niz ljekovitih nutrijenata i hranjivih tvari. Crni sezam u svome sastavu sadrži preko šezdeset posto više kalcija od bijelog sezama.

Crni sezam ima odličan balans tvari kalcija i mangezija koje u omjeru u kojem se nalaze u njemu stvaraju brojne ljekovite prednosti za vaš organizam. Imate li probleme sa krvnim tlakom koji oscilira, dodajte crni sezam svojoj redovitoj dnevnoj rutini i vaš krvni tlak će se ustabiliti i njegove oscilacije više neće biti tako drastične.

Glavobolje i migrene koje su izrazito jake, neugodne i muče organizam mogu se smanjiti i nestati konzumiranjem crnog sezama kroz jedan obrok dnevno, barem tri puta u tjednu. Nesanica i nedostatak sna, čest su problem. Uzrok mogu biti stres, ubrzani način života i mnogi brzi čimbenici. Isprobajte crni sezam i sigurni smo da ćete osjetiti promjene, biti ćete odmorniji, manje nervozni i vaš san će postati kvalitetniji.

Crni sezam može se dodati u vaš jutarnji napitak. Razbuditi će vas, podići će vam razinu energije i kroz nekoliko dana primjetiti ćete da ste bolje volje, da se lakše koncentrirate, brže radite i da nemate probleme sa pamćenjem.

Crni sezam koristite kao dodatak pecivima, kolačima, raznim rižotima i pripremi povrća u tavi. Napravite gomashi ili ga popržite na tavi i vaša jela dobiti će posve novu notu!

Želite li isprobati sezam posjetite nas on line u web shopu Priroda i Društvo trgovine ili dođite u Ozaljsku 71 u Zagrebu!

 

Vezani proizvodi:

  Savjeti - Sve