Kurkumom protiv virusa

Kurkuma je začin indijskog podrijetla, biljka đumbirova čiji se korijen suši a zatim melje. Narančaste je do zlatno žute boje a okus je mješavina aroma đumbira i naranče. Samim sastavom kurkume bit će vam jasno zašto se ona tako često koristi u vrijeme pojačane pojave virusa u zraku.
Ayurveda, drevna medicinska tehnika navodi kurkumu kao jedan od glavnih sastojaka koji se koristi u ovom načinu liječenja.


Kalcij, magnezij i željezo se nalaze u najvišem postotku mineralnog sastava dok je od vitamina najzastupljeniji vitamin C koji se preporučuje pojačano uzimati kako bismo si pojačali imunitet ili se lakše obranili od virusa koji su napali organizam.
Zbog svog smolastog i gorkog okusa, čak i pomalo kiselog bit će vam teško koristiti kurkumu ako ju imate u prahu, no kako ne biste morali kupovati kapsule donosimo vam nekoliko laganih koraka kako se izboriti kurkumom protiv virusa.
Pripremite 100 grama meda (bio), jednu jušnu žlicu kurkume, malo crnog papra (crni papar pojačava i pospješuje apsorpciju kurkume u organizmu), dvije jušne žlice jabučnog octa i čajnu žličicu naribanog limuna te sve sastojke promiješajte. Mješavinu držite u staklenci u hladnjaku te pijte svaki dan po žličicu a ako dođe do virusa poslužite se ovim sirupom i pijte jednu žličicu svakih sat vremena, a kada osjetite da vas viroza pušta svakih nekoliko sati.
Zbog težine koju med i kurkuma zajedno čine svojom teksturom i okusom veliki je broj ljudi kojima je to teško unositi u organizam, no samo jedna čajna žličica kurkume ima nutrijente kao pola šalice brusnica stoga je zaista neophodna ako želite svojem organizmu pružiti ozdravljenje i olakšati borbu s virusima na jedan prirodan način.

Skuhajte šalicu toplog čaja od kamilice u koju ćete staviti žličicu kurkume i dodati malo meda, šećera i limuna po želji. Čaj će ublažiti jačinu začinskog okusa no njegove vrijednosti će ostati iste i jednako će djelovati na viruse.
Ako ste do sada prolazili kraj police sa začinima i s nevjericom gledali u taj neobični narančasti začin, sigurni smo da ćete ga nakon pročitanog kupiti i imati u svojoj polici kao dodatak borbi za imunitet!

 
  Savjeti - Sve