Manuka med MGO 250g - hrana i lijek

Manuka med, u potpunosti prirodan proizvod visokih nutritivnih vrijednosti, u posljednja dva desetljeća globalno se primjenjuje kao dodatak prehrani, ali i kao lijek. Potječe s Novog Zelanda i poznat je po svojim antibakterijskim svojstvima te iznimno jakom protuupalnom djelovanju.
Manuka med dobiva se od peluda cvjetova manuka drveta čija je specifičnost u tome da raste isključivo na područjima Novog Zelanda. To je biljka koja se ne može kultivirati i uzgajati nigdje drugdje u svijetu, stoga je proizvodnja manuka meda moguća samo u netaknutoj, divljoj novozelandskoj prirodi.
Specifičnost manuka meda jest u njegovu jedinstvenom sastojku, aktivnoj tvari NPA, neperoksidnoj aktivnosti koja je zabilježena isključivo u ovoj vrsti meda. 

Manuka med kao dodatak prehrani

Ovaj cvjetni eliksir sadrži brojne blagotvorne kemijske spojeve, uključujući organske kiseline, minerale u tragovima, protumikrobne spojeve, vitamin C, A i beta-karoten, ali i sve vitamine B-skupine. Manuka med idealan je za jačanje imuniteta, stoga je prikladan za konzumaciju i u slučaju potpuno zdravih osoba, u očuvanju zdravlja.
Konzumacija: preporučuje se koristiti od 1 do 3 čajne žličice dnevno, ovisno o individualnim potrebama svake osobe. Manuka med može se koristiti kao namaz, dodatak čajevima i drugim napitcima, a može se konzumirati i samostalno.

Manuka med kao lijek

Domoroci Maori odavno su prepoznali vrijednost ove biljke te ju često koriste kao lijek. To uopće ne čudi, ako uzmemo u obzir da je manuka med savršena remedija za mnoge zdravstvene probleme. Metilglioksal (MGO), jedan od ključnih spojeva koji se nalazi u novozelandskom manuka medu, poznat je po svom snažnom antibakterijskom djelovanju.
Manuka med pomaže kod problema dišnih putova, upale grla, uha i sinusa, anemije, želučanih tegoba, probavnih poremećaja, afti…

Manuka med i kožna oboljenja

Uz razne dobrobiti koje ljudskom organizmu donosi ovaj čudotvorni prirodni eliksir, manuka med ipak je najučinkovitiji kod raznih vrsta kožnih oboljenja: psorijaza, ranice na koži, a pomaže čak i u slučajevima opeklina trećeg stupnja.
Primjena: ako se med koristi na koži, bolno mjesto prvo treba dobro očistiti i tek onda nanijeti tanak sloj meda. Potom ga treba previti sterilnom gazom i, u idealnim uvjetima, tako treba odstajati 24 sata prije nego se postupak ponovi.

Oprez prilikom odabira manuka meda

Zbog velike potražnje manuka meda s jedne strane te zbog ograničenih prirodnih resursa s druge strane, državna institucija iz Novog Zelanda upozorila je na problem sve češće pojave lažnog manuka meda – čak do 80% ponude na tržištu. Prema tome, s obzirom na poprilično visoku cijenu manuka meda u odnosu na standardne vrste, dobro je znati da kupujete autentičan proizvod.
UMF, kratica za Unique Manuka Factor, garantira originalnost meda i njegovo podrijetlo. Što je viši UMF, veća je ljekovitost manuka meda. Stoga prilikom odabira Manuka meda obratite pažnju da je na bočici jasno prikazana oznaka UMF.

Općenito, kvaliteta manuka meda određuje se oznakom MG+ (metilgloksal) – što je veći postotak MG+ to je i kvaliteta meda veća. Evo usporedbe: ostale vrste meda imaju nisku razinu metilglioksala (raspon od 0 do 5 mg/kg), dok manuka med sadrži iznimno visoku razinu (raspon od 100 do 800 mg/kg).

Manuka med - hrana i lijek za vaše zdravlje

Manuka med je prirodna namirnica koja se koristi kao hrana i lijek. Potječe s Novog Zelanda i poznat je po svojim antibakterijskim svojstvima te iznimno jakom protuupalnom djelovanju. Manuka med se u potpunosti sastoji od prirodnih sastojaka, a njegova nutritivna vrijednost je iznimno visoka.

Manuka med se primjenjuje kao dodatak prehrani, ali i kao lijek. Osim što je bogat antioksidansima, manuka med ima niski pH od 3,0-4,5, što ga čini idealnim za liječenje rana s umjerenim do teškim eksudatom i lošim mirisom. Također, manuka med se pokazao učinkovitim u liječenju raznih vrsta rana, uključujući venozne čireve, dijabetičke stopala, kirurške rane, suze na koži i druge vrste rana.

Manuka med ima jedinstvenu kemijsku strukturu koja ga čini jednim od najmoćnijih prirodnih antibiotika. Osim toga, manuka med ima protuupalna svojstva koja su korisna u liječenju bolesti poput upale sinusa i artritisa. Zbog svojih ljekovitih svojstava, manuka med postaje sve popularniji u svijetu, a može se kupiti u specijaliziranim trgovinama i ljekarnama.

Što je Manuka med

Manuka med je prirodni med koji se dobiva iz cvijeta biljke manuka (lat. Leptospermum scoparium) koja raste samo na Novom Zelandu. Ovaj med se smatra jednim od najzdravijih na svijetu, a njegova originalnost se garantira samo kroz oznaku UMF (Unique Manuka Factor).

Jedinstveni Manuka faktor (UMF) je mjera koliko je Manuka med učinkovit u borbi protiv bakterija i drugih štetnih organizama. Što je veći UMF, to je med učinkovitiji u liječenju raznih bolesti.

Manuka med se koristi kao dodatak prehrani, ali i kao lijek. Bogat je antioksidansima, vitaminima i mineralima koji pomažu u održavanju zdravlja organizma.

Čaj od Manuka meda je također popularan zbog svojih ljekovitih svojstava. Čaj se priprema tako da se u šalicu stavi žličica Manuka meda i prelije se vrućom vodom. Čaj od Manuka meda pomaže u liječenju prehlade, kašlja, grlobolje i drugih respiratornih problema.

Ukratko, Manuka med je jedinstveni i vrlo zdrav med koji se koristi kao dodatak prehrani i lijek. Svojim antibakterijskim i protuupalnim svojstvima pomaže u liječenju raznih bolesti.

Ljekovita svojstva Manuka meda

Manuka med je poznat po svojim ljekovitim svojstvima koja potječu od njegovih antibakterijskih i protuupalnih svojstava. Ovaj med ima zaštitno djelovanje na organizam i pomaže u jačanju imuniteta.

Jedna od najvažnijih karakteristika Manuka meda je njegova visoka razina antibakterijskih svojstava. Ovo je zbog prisutnosti jedinstvene tvari zvane metilglioksal (MGO), koja se nalazi samo u Manuka medu. MGO je poznat po svojoj sposobnosti uništavanja širokog spektra bakterija, uključujući one koje su otporne na antibiotike.

Manuka med također ima protuupalno djelovanje koje može pomoći u smanjenju upale u tijelu. Ovo svojstvo čini ga korisnim za liječenje različitih stanja, uključujući akne, ekceme, psorijazu i artritis.

Osim toga, Manuka med je bogat vitaminom C koji je važan za zdravlje imunološkog sustava. Vitamin C također pomaže u proizvodnji kolagena, što je važno za zdravlje kože.

Ukratko, Manuka med ima brojna ljekovita svojstva koja ga čine korisnim za održavanje zdravlja i jačanje imuniteta. Njegova antibakterijska i protuupalna svojstva čine ga korisnim za liječenje različitih stanja, dok njegova visoka razina vitamina C pomaže u održavanju zdravlja kože i imunološkog sustava.

Manuka med u liječenju kože

Manuka med je vrsta meda koja se sve više koristi u liječenju kožnih problema. Ovaj med pokazao je iznenađujuće rezultate u kliničkim ispitivanjima i ima snažno protuupalno djelovanje.

Manuka med i akne

Akne su upalne promjene na koži koje se javljaju kada su lojne žlijezde začepljene. Manuka med ima antibakterijska svojstva koja mogu pomoći u borbi protiv bakterija koje uzrokuju akne. Također, njegova protuupalna svojstva mogu pomoći u smanjenju upale i crvenila koji su česti simptomi akni. Tanak sloj Manuka meda nanosi se na zahvaćeno područje kože i ostavlja se nekoliko sati prije ispiranja.

Manuka med i opekotine

Manuka med također može biti koristan u liječenju opekotina. Njegova antibakterijska svojstva mogu pomoći u sprečavanju infekcija, dok njegova protuupalna svojstva mogu pomoći u smanjenju upale i ublažavanju boli. Tanak sloj Manuka meda nanosi se na zahvaćeno područje kože i ostavlja se preko noći. Redovita primjena može pomoći u bržem zacjeljivanju opekotina.

Ukratko, Manuka med može biti koristan u liječenju raznih kožnih problema poput rana, ulkusa na koži, akni, opeklina, ogrebotina i psorijaze. Međutim, prije korištenja Manuka meda u liječenju kožnih problema, uvijek se savjetujte s liječnikom.

Manuka med i imunitet

Manuka med je vrsta meda koja se često koristi kao prirodni lijek za jačanje imuniteta. Ovaj med ima antibakterijska, antivirusna i protuupalna svojstva, što ga čini učinkovitim u borbi protiv prehlada, infekcija, sinusitisa i upale grla.

Manuka med sadrži jedinstveni spoj poznat kao metilglioksal (MGO), koji je odgovoran za njegova ljekovita svojstva. Što je veća količina MGO-a u medu, to je veća njegova ljekovitost.

Konzumacija Manuka meda može pomoći u jačanju imunološkog sustava i smanjenju rizika od različitih bolesti. Osim toga, ovaj med može pomoći u ublažavanju simptoma prehlade i infekcija, kao što su kašalj, curenje nosa i bol u grlu.

Preporučena doza Manuka meda za jačanje imuniteta je od 1 do 3 čajne žličice dnevno, ovisno o individualnim potrebama svake osobe. Važno je napomenuti da se Manuka med ne smije koristiti kao zamjena za propisane lijekove ili medicinsku njegu.

Uzimanje Manuka meda kao dodatka prehrani može biti korisno za održavanje zdravog imunološkog sustava i smanjenje rizika od različitih bolesti. Međutim, prije početka uzimanja Manuka meda ili bilo kojeg drugog dodatka prehrani, važno je konzultirati se s liječnikom kako bi se utvrdilo da li je to sigurno i prikladno za osobne potrebe i zdravstveno stanje.

Manuka med kao dodatak prehrani

Manuka med je prirodni proizvod s iznimno jakim protuupalnim i antibakterijskim svojstvima. Osim što se koristi kao lijek, Manuka med se može koristiti i kao dodatak prehrani. Sirovi Manuka med je bogat nutrijentima i ima visoku nutritivnu vrijednost.

Manuka med se može konzumirati samostalno ili kao dodatak jelima i napicima. Ovaj med se može koristiti kao prirodni zaslađivač, umjesto šećera. Osim toga, Manuka med je dobar izvor energije, a sadrži i brojne vitamine i minerale.

Za one koji se pridržavaju dijete, Manuka med može biti dobar izbor. On je prirodni proizvod, bez dodatnih aditiva i štetnih tvari. Osim toga, Manuka med se može koristiti za jačanje imuniteta i pomoć u borbi protiv infekcija.

U tablici ispod su prikazani nutritivni podaci za 100 grama Manuka meda:

Nutrijent Količina
Kalorije 324
Masti 0 g
Ugljikohidrati 84 g
Šećeri 64 g
Bjelančevine 0,4 g
Vlakna 0 g
Natrij 12 mg
Kalij 52 mg
Kalcij 8 mg
Željezo 0,2 mg

Kao što se vidi iz tablice, Manuka med je bogat ugljikohidratima i šećerima. Zbog toga se ne preporučuje osobama koje pate od dijabetesa ili drugih problema s regulacijom šećera u krvi. Međutim, Manuka med se može konzumirati u umjerenim količinama kao dio zdrave prehrane.

Ukratko, Manuka med je prirodni proizvod s visokom nutritivnom vrijednošću koji se može koristiti kao dodatak prehrani. On je dobar izvor energije, a sadrži i brojne vitamine i minerale. Međutim, treba obratiti pažnju na količinu koju se konzumira, posebno ako osoba ima problema s regulacijom šećera u krvi.

Manuka med i superbakterije

Manuka med je poznat po svojim antibakterijskim svojstvima, što ga čini korisnim u borbi protiv bakterija i infekcija. Jedna od najvećih prednosti Manuka meda je njegova sposobnost borbe protiv superbakterija.

Superbakterije su bakterije koje su razvile otpornost na uobičajene antibiotike. To znači da se ne mogu liječiti tradicionalnim antibioticima, što ih čini vrlo opasnim za ljude. Među superbakterijama, MRSA (meticilin-rezistentni Staphylococcus aureus) je jedna od najopasnijih.

Manuka med se pokazao vrlo učinkovitim u borbi protiv MRSA i drugih superbakterija. Istraživanja su pokazala da Manuka med sadrži jedinstvene spojeve koji mogu uništiti ove bakterije.

Jedna studija provedena na Sveučilištu u Southamptonu otkrila je da je Manuka med bio učinkovit u borbi protiv bakterije Pseudomonas aeruginosa, koja je česta uzročnica infekcija u bolnicama. Ova bakterija je poznata po svojoj otpornosti na mnoge antibiotike.

Manuka med se također pokazao učinkovitim u borbi protiv bakterije Escherichia coli (E. coli), koja može uzrokovati ozbiljne probavne probleme. Istraživanja su pokazala da Manuka med može smanjiti rast E. coli bakterija i pomoći u borbi protiv infekcija.

Ukratko, Manuka med je vrlo učinkovit u borbi protiv superbakterija kao što su MRSA, Pseudomonas aeruginosa i E. coli. Njegova antibakterijska svojstva čine ga korisnim alatom u borbi protiv infekcija.

Laboratorijska istraživanja o Manuka medu

Manuka med je vrsta meda koja se dobiva od cvjetova biljke Manuka (Leptospermum scoparium) koja raste samo na Novom Zelandu. Ovaj med je poznat po svojim antibakterijskim svojstvima i koristi se kao hrana i lijek. Laboratorijska istraživanja pokazala su da je Manuka med učinkovit protiv različitih vrsta bakterija.

Jedan od ključnih spojeva u Manuka medu je metilglioksal (MGO). MGO je spoj koji se prirodno nalazi u medu i ima snažna antibakterijska svojstva. Laboratorijska istraživanja su pokazala da Manuka med sadrži visoke razine MGO-a, što ga čini vrlo učinkovitim u borbi protiv različitih vrsta bakterija.

Drugi važan spoj u Manuka medu je dihidroksiaceton (DHA). DHA se pretvara u MGO tijekom procesa zrenja meda. Laboratorijska istraživanja pokazala su da Manuka med sadrži visoke razine DHA, što znači da se tijekom zrenja meda stvara još više MGO-a.

Laboratorijska istraživanja su također pokazala da Manuka med može biti učinkovit protiv rezistentnih sojeva nekih vrsta bakterija koje su se pokazale osjetljive na njega, kao i antiosjetljivi sojevi istih vrsta bakterija. Ovo čini Manuka med jednim od najučinkovitijih prirodnih lijekova protiv bakterijskih infekcija.

Uz to, laboratorijska istraživanja su pokazala da Manuka med ima protuupalna svojstva. To znači da može pomoći u ublažavanju upale i boli u tijelu.

Ukratko, laboratorijska istraživanja su potvrdila da Manuka med ima snažna antibakterijska i protuupalna svojstva. Ovaj med se može koristiti kao hrana i lijek te se smatra jednim od najučinkovitijih prirodnih lijekova protiv bakterijskih infekcija.

Manuka med i alergije

Manuka med je općenito siguran za upotrebu za sve osobe starije od jedne godine, ali osobe koje su alergične na med ili pčelinje ubode trebaju biti oprezne. Alergijske reakcije na med su relativno rijetke, ali kada se dogode, mogu biti ozbiljne. Simptomi uključuju osip, svrbež, oticanje, otežano disanje i anafilaktički šok.

Osobe koje su alergične na pelud također bi mogle biti osjetljive na manuka med. Manuka grm cvjeta u kasno proljeće i rano ljeto, pa ljudi koji su alergični na pelud ovog grma mogu imati alergijske reakcije na manuka med.

Osim toga, osobe koje pate od dijabetesa trebaju biti oprezne kada koriste manuka med zbog njegove visoke razine šećera. Manuka med također može sadržavati spore bakterije botulizma, pa ga ne bi smjeli davati djeci mlađoj od godinu dana.

Ukratko, manuka med je općenito siguran za upotrebu, ali osobe koje su alergične na med ili pčelinje ubode, kao i osobe koje pate od dijabetesa, trebaju biti oprezne. Također, ne bi ga smjeli davati djeci mlađoj od godinu dana zbog mogućnosti prisutnosti spora bakterije botulizma.

Manuka med i dijabetes

Manuka med je prirodni zaslađivač koji se može koristiti u prehrani dijabetičara. Međutim, kao i kod bilo kojeg drugog zaslađivača, važno je paziti na unos ugljikohidrata i ukupnu količinu šećera koju konzumiraju dijabetičari.

Prema izvoru, manuka med ima nizak glikemijski indeks, što znači da ne uzrokuje nagli porast razine šećera u krvi. To ga čini prikladnim zaslađivačem za dijabetičare. Međutim, važno je napomenuti da manuka med sadrži ugljikohidrate i šećere, pa se mora koristiti umjereno.

Dijabetičari bi trebali obratiti pažnju na količinu ugljikohidrata koju unose u svoju prehranu. Prema izvoru, jedna žlica manuka meda sadrži oko 12 grama ugljikohidrata. Stoga bi dijabetičari trebali ograničiti unos manuka meda na manje od jedne žlice dnevno.

Manuka med također ima protuupalna svojstva, što može biti korisno za dijabetičare koji imaju povećani rizik od upalnih stanja. Međutim, važno je napomenuti da manuka med ne bi trebao zamijeniti konvencionalne tretmane za dijabetes, već bi se trebao koristiti kao dio cjelovitog pristupa liječenju.

Pčele i Manuka med

Manuka med je proizvod koji pčele proizvode sakupljajući nektar s grmova manuka biljke. Pčele skupljaju nektar iz cvjetova manuka biljaka, a zatim ga obrađuju u med. Manuka biljka raste samo u Novom Zelandu, što znači da je manuka med rijedak i cijenjen proizvod.

Pčele su ključne za proizvodnju manuka meda. One sakupljaju nektar iz cvjetova manuka biljaka i donose ga u košnicu. Tamo se nektar pretvara u med uz pomoć enzima koje pčele proizvode. Pčele također dodaju vodu i neke druge tvari u med kako bi mu dale specifičan okus i teksturu.

Nektar koji pčele sakupljaju iz manuka biljaka ima posebna svojstva koja se prenose u manuka med. Manuka biljka sadrži leptospermum scoparium, spoj koji ima antibakterijska svojstva. Zbog toga manuka med ima snažna antibakterijska svojstva koja ga čine korisnim u liječenju rana i infekcija.

Manuka med je jedinstveni proizvod koji se proizvodi samo u Novom Zelandu. Pčele sakupljaju nektar iz cvjetova manuka biljaka i pretvaraju ga u med koji ima snažna antibakterijska svojstva. To ga čini korisnim u liječenju rana i infekcija.

Manuka med: nuspojave i savjeti

Manuka med je prirodni proizvod koji ima mnoge pozitivne učinke na zdravlje, ali kao i svaki drugi lijek, može imati i nuspojave. Stoga je važno obratiti pažnju na neke savjete kako bi se izbjegle moguće nuspojave.

Nuspojave

Manuka med je općenito siguran za upotrebu za sve osobe starije od jedne godine. Međutim, poseban oprez pri upotrebi trebaju primijeniti dijabetičari i osobe alergične na med ili pčelinje ubode. Prije korištenja novih pripravaka u zdravstvene svrhe, savjetuje se posjet liječniku.

Medicinski savjet

Manuka med se može koristiti za liječenje različitih zdravstvenih problema poput prehlade, kašlja, opeklina i rana. Međutim, prije upotrebe, treba se posavjetovati s liječnikom kako bi se utvrdila točna doza i trajanje terapije. Također, važno je obratiti pažnju na kvalitetu meda i kupiti samo onaj koji ima oznaku UMF.

Foto

Kvalitetan Manuka med ima specifičan okus i miris i nije uvijek lako prepoznati ga. Stoga, pri kupnji, treba obratiti pažnju na oznaku UMF i provjeriti je li med prošao laboratorijsku analizu. Također, preporučuje se kupnja meda od pouzdanih prodavača.

Ukratko, Manuka med je prirodni proizvod s mnogim pozitivnim učincima na zdravlje, ali kao i svaki drugi lijek, može imati i nuspojave. Stoga, prije upotrebe, treba se posavjetovati s liječnikom i obratiti pažnju na kvalitetu meda.

Zaključak

Manuka med je prirodni proizvod visokih nutritivnih vrijednosti koji se može koristiti kao dodatak prehrani i kao lijek. Ovaj med se pokazao iznimno učinkovit u liječenju različitih vrsta rana, opekotina, ulkusa, dijabetičkih rana na stopalima, kao i za liječenje drugih vrsta rana koje teško zacjeljuju.

Klinička ispitivanja pokazala su da je primjena Manuka meda u liječenju različitih vrsta rana izuzetno učinkovita. Također, ovaj med ima snažna antibakterijska svojstva te iznimno jak protuupalni učinak.

Manuka med se može koristiti i za tegobe dišnih puteva, a pokazao je iznenađujuće rezultate u kliničkim ispitivanjima. Ovaj med je posebno učinkovit u suzbijanju različitih visokootpornih mikroorganizama kao što su Staphylococcus aureus, Acinetobacter baumannii, Escherichia coli, Helicobacter pylori i drugi.

Uz sve navedeno, važno je napomenuti da se Manuka med ne smije koristiti kao zamjena za liječenje propisano od strane liječnika. Prije korištenja ovog meda, potrebno je konzultirati se sa stručnjakom kako bi se izbjegle eventualne neželjene posljedice ili interakcije s drugim lijekovima.

Često postavljana pitanja

Kako se koristi Manuka med?

Manuka med se može koristiti na različite načine. Može se konzumirati samostalno, dodavati u čaj, smoothie, jogurt ili drugi obrok. Također, može se koristiti za vanjsku primjenu, na primjer kao obloga na koži ili usta.

Koje su prednosti korištenja Manuka meda?

Manuka med ima protuupalna, antibakterijska i antivirusna svojstva. Može pomoći u liječenju rana, opeklina, akni, ekcema, psorijaze i drugih kožnih problema. Također može pomoći u jačanju imunološkog sustava i smanjenju upale u tijelu.

Koje su razlike između Manuka meda i drugih vrsta meda?

Manuka med se razlikuje od drugih vrsta meda po tome što sadrži jedinstveni spoj koji se naziva metilglioksal (MGO). MGO je odgovoran za antibakterijska i antivirusna svojstva Manuka meda. Osim toga, Manuka med ima jači okus i tamniju boju od drugih vrsta meda.

Koliko MGO treba biti u Manuka medu da bi bio učinkovit?

Da bi Manuka med bio učinkovit, trebao bi sadržavati minimalno 100 mg/kg MGO. Međutim, većina Manuka meda koji se prodaje na tržištu ima mnogo više MGO-a, obično između 250 i 1000 mg/kg.

Je li Manuka med siguran za djecu?

Manuka med je siguran za djecu stariju od godinu dana. Međutim, djeca mlađa od godinu dana ne bi trebala konzumirati med zbog rizika od botulizma.

Kako se koriste obloge s Manuka medom?

Obloge s Manuka medom se koriste za liječenje rana, opeklina i drugih kožnih problema. Da bi se napravila obloga, Manuka med se nanosi na sterilnu gazu ili zavoj, a zatim se nanosi na zahvaćeno područje kože. Obloga se može držati na koži nekoliko sati ili preko noći.

Q: Što je Manuka med?

A: Manuka med je vrsta meda koji se proizvodi od nektara cvjetova manuka biljke, autohtone biljke u Novom Zelandu. Poznat je po snažnom antibakterijskom djelovanju zbog visoke koncentracije metilglioksala.

Q: Koja je razlika između Manuka meda MGO 400 i MGO 550?

A: Razlika između Manuka meda MGO 400 i MGO 550 je u njihovoj različitoj razini aktivnog spoja metilglioksala. MGO 550 ima veću koncentraciju metilglioksala i stoga je snažniji u svom antibakterijskom djelovanju.

Q: Kako se mjeri snaga Manuka meda?

A: Snaža Manuka meda se mjeri pomoću MGO (metyl glyoxal) oznake koja označava razinu aktivnog metilglioksala u medu. Što je veća MGO vrijednost, to je veća i antibakterijska snaga meda.

Q: Koji proizvođači nude premium Manuka med s visokom koncentracijom metilglioksala?

A: Razni proizvođači, poput Manuka Health, nude premium Manuka med s visokom koncentracijom metilglioksala, kao što su MGO 400 i MGO 550, jamčeći visoku antibakterijsku aktivnost.

Q: Koja je vrijednost Manuka meda MGO 550?

A: Manuka med MGO 550 je popularan zbog visoke razine aktivnog metilglioksala, što ga čini snažnim u svojoj antibakterijskoj aktivnosti. To ga čini vrlo cijenjenim medom među ljubiteljima prirodnih lijekova.

Q: Kako se Manuka med MGO razlikuje od ostalih vrsta meda?

A: Manuka med MGO se značajno razlikuje od drugih vrsta meda zbog visoke koncentracije metilglioksala koji jamči snažnu antibakterijsku aktivnost koja se teško može usporediti s drugim vrstama meda.

Q: Kako se koristi Manuka med?

A: Manuka med se može koristiti na različite načine, poput konzumacije kao hrane ili dodatka jelima, te se također može koristiti kao prirodni lijek za razne zdravstvene probleme zbog svoje antibakterijske i protuupalne svojstva.

Ukoliko želite biti sigurni da kupujete ispravan proizvod, onaj koji je autentičan te koji će vam pokazati sve svoje blagotvorne dobrobiti, potražite ga na našem webshopu ili posjetite trgovinu Priroda i Društvo u Ozaljskoj 71 u Zagrebu.

 

Vezani proizvodi:

  Savjeti - Sve