Menta, zaboravljena nimfa

Jeste li znali da je prema grčkom vjerovanju jedna od nimfi zvala upravo tako? Metvica je već tisućama godina u tradiciji Dalekog Istoka te se koristi i kao napitak i kao dodatak jelima. Arapske zemlje metvicu koriste u najvišem postotku u svijetu, ispijaju se velike količine čaja ali isto tako kao dodatak se dodaje i slatkim i slanim jelima.

Metvica ili menta jedna je od najljekovitijih biljaka. Mentol je glavni gradivni dio ove namirnice budući da ju on čini tako lako prepoznatljivom i toliko mirisnom. Zbog svoje široke primjene ovaj čaj zasigurno se nalazi i u vašoj kuhinji kao stalni stanovnik.

Mentol svojim sastavom aktivira receptore za hladno u grlu te zbog njega imamo dojam hlađenja i svježine u ustima, upravo on je jedan od glavnih sastojaka pasti za zube i vodica za ispiranje usta te guma za žvakanje.

Osim sto umiruje želudac i želučane tegobe on također djeluje i na osjećaj gladi. Nakon konzumiranja namirnice s mentolom vaša potreba za jelom će se smanjiti i utažiti će vam glad. Metvica smanjuje glad ali isto tako djeluje diuretički na organizam te potiče probavu i ubrzava metabolizam.

Metvica i alergije

Imate li probleme  sa alergijama i proljetnom hunjavicom menta će vam pomoći.  Napravite li obloge s mentom umanjiti će vam probleme sa pojavom novih alergijskih napada te smanjiti natečenost sluznice, suznih kanala i smanjiti glavobolju.

Problemi sa dlakavošću

Smatrate li kako imate previše muških hormona, odnosno da vam se dlake šire po tijelu te ih želite na prirodni način odstraniti sa tijela menta će vam izbalansirati muške i zenske hormone u tijelu te će spriječiti širenje dlaka i smanjiti dlakavost ukoliko se slijedom disbalansa već pojavila.

Posjetite našu web stranicu i web shop ili nas posjetite osobno u našoj trgovini te kupite bio čaj od metvice koji se proizveden od samo strogo kontrolirano uzgojenog bilja i sušen pod kontroliranim uvjetima.

Galerija slika:

 

Vezani proizvodi:

  Savjeti - Sve