Rješite se umora namirnicom koja podiže energiju!

Sredina je tjedna, umorni ste i samo se želite prebaciti u budućnost, u petak popodne u vašu omiljenu pidžamu i biti pod pokrivačem? Napravite obrok sa jednom od sljedećih namirnica i podignite si raspoloženje, energiju i efikasnost. Garantiramo vam kako ćete se bolje osjećati i biti puno bolje volje, a kada dobijete energiju za neku od svojih omiljenih aktivnosti vikend će brže doći!

Avokado

Avokado sadrži nezasićene masne kiseline koje su dobre za kvrožilni sustav te je odličan izvor energije. Manji udio ugljikohidrata i proteina a veći dobrih masnoća svakako je dobar sastav. Avokado je također odlična namirnica ukoliko pazite na težinu.

Grah

Kombinacija proteina i ugljikohidrata u grahu nas puni energijom i polako otpušta hranjive sastojke što nas dugo drži sitima. Grah sadrži visok postotak vlakana koja su zaslužna za sitost.

Basmati riža

Smeđa riža ima niski hipoglikemijski indeks. Puno zdraviji izbor od bijele riže te dobar izvor B vitamina koji pokreće pravilnu razgradnju i korištenje hranjivih sastojaka iz namirnica.

Banane

Bogate su kalijem, prirodnim šećerima i škrobom. Banane su namirnica koje nam stvaraju dugotrajni osjećaj sitosti ali i instant navalu energije. Kalij koji se nalazi u njima regulira visoki krvni tlak.

Orašasti plodovi

Miks orašastih plodova nudi vam nezasićene masne kiseline i proteine koji u kombinaciji tvore niski hipoglikemijski indeks. Savršena hrana za brzi i zdravi međuobrok koja se sporo probavlja i dugo vas drži sitima.

 

Isprobajte jednu od ovih namirnica u svom slijedećem brzom međuobroku i za čas se razbudite, postanite efikasniji i bolje raspoloženi!

Galerija slika:

 
  Savjeti - Sve