TERRANOVA AKTIVNI B-KOMPLEKS S KOENZIMIMA: Sve što trebate znati o ovom dodatku prehrani

TERRANOVA AKTIVNI B-KOMPLEKS S KOENZIMIMA je dodatak prehrani koji sadrži metabolički aktivne koenzimske oblike vitamina skupine B. Aktivni oblici vitamina nakon apsorpcije ne zahtijevaju metabolizam u jetri i drugim ciljnim stanicama, pa ih tijelo odmah koristi. Ovaj dodatak prehrani je posebno koristan za one koji se bore s umorom i iscrpljenošću te žele povećati razinu energije.

Aktivni B-kompleks s koenzimima je učinkovit u poboljšanju funkcioniranja živčanog sustava, oslobađanju energije tijekom metabolizma i smanjenju umora i iscrpljenosti. Također, doprinosi normalnom psihološkom funkcioniranju te je koristan za održavanje zdravlja kose, kože i noktiju.

Ovaj proizvod je dostupan u kapsulama i može se kupiti u ljekarnama i specijaliziranim trgovinama. Prije upotrebe, preporučuje se konzultirati se s liječnikom ili farmaceutom kako bi se utvrdilo da li je ovaj dodatak prehrani prikladan za vaše specifične potrebe.

Što je Terranova Aktivni B Kompleks s Koenzimima

Terranova Aktivni B Kompleks s Koenzimima je dodatak prehrani koji sadrži metabolički aktivne koenzimske oblike vitamina B. Ovaj proizvod proizvodi tvrtka Terranova, a dostupan je u obliku vegetarijanskih kapsula.

Pregled Proizvoda

Terranova Aktivni B Kompleks s Koenzimima je proizvod koji sadrži sve vitamine iz skupine B. Osim toga, ovaj proizvod sadrži i magnezij, koji doprinosi normalnom funkcioniranju živčanog sustava i smanjenju umora i iscrpljenosti.

Magnifood Kompleks

Magnifood kompleks u ovom proizvodu predstavlja mješavinu biljnih ekstrakata koji sadrže prirodne enzime, antioksidante, flavonoide i ostale fitonutrijente. Ova mješavina pomaže u apsorpciji vitamina i minerala iz proizvoda.

Koenzimske Oblike

U formulaciju proizvoda, stručnjaci su Terranovinim neaktivnim oblicima vitamina iz skupine B dodali metabolički aktivne koenzimske oblike. Koenzimski oblici vitamina nakon apsorpcije ne zahtijevaju nikakav metabolizam u jetri i drugim ciljnim stanicama, pa ih tijelo može učinkovitije koristiti.

Vegetarijanski Ovoj Kapsule

Terranova Aktivni B Kompleks s Koenzimima dostupan je u obliku vegetarijanskih kapsula. Kapsule su napravljene od biljnih sastojaka i ne sadrže želatinu ili druge sastojke životinjskog podrijetla. Ovo čini ovaj proizvod pogodnim za vegetarijance i vegane.

Ukratko, Terranova Aktivni B Kompleks s Koenzimima je dodatak prehrani koji sadrži metabolički aktivne koenzimske oblike vitamina B, magnezij i Magnifood kompleks. Ovaj proizvod dostupan je u obliku vegetarijanskih kapsula i pogodan je za vegetarijance i vegane.

Ključni Sastojci i Njihove Prednosti

TERRANOVA AKTIVNI B KOMPLEKS S KOENZIMIMA je dodatak prehrani koji sadrži metabolički aktivne oblike vitamina B skupine, kao i dodatne minerale i koenzime. Ovaj kompleks vitamina B ima niz prednosti za zdravlje.

Vitamini B1, B2, B3 i B6

Vitamin B1 (tiamin), vitamin B2 (riboflavin), vitamin B3 (niacin) i vitamin B6 (piridoksin) su svi važni za metabolizam. Oni pomažu u pretvaranju hrane u energiju koju tijelo može koristiti. Također su važni za zdravlje živčanog sustava. Nedostatak ovih vitamina može dovesti do problema s probavom, kožom, očima i živcima.

Folat i Biotin

Folat i biotin su također važni za metabolizam. Folat je važan za stvaranje novih stanica u tijelu, dok biotin pomaže u pretvaranju hrane u energiju. Oba vitamina su važna za zdravlje kose, kože i noktiju.

Vitamin B12 i Vitamin C

Vitamin B12 i vitamin C imaju različite prednosti za zdravlje. Vitamin B12 je važan za zdravlje živčanog sustava i stvaranje crvenih krvnih stanica. Nedostatak ovog vitamina može dovesti do anemije i problema s živcima. Vitamin C je važan antioksidans koji pomaže u zaštiti tijela od oštećenja slobodnih radikala. Također pomaže u apsorpciji željeza i održavanju zdravlja kože.

Dodatni Minerali i Koenzimi

TERRANOVA AKTIVNI B KOMPLEKS S KOENZIMIMA također sadrži dodatne minerale i koenzime. Magnezij i kalcij su važni minerali za zdravlje kostiju i mišića. Alfa lipoična kiselina i koenzim Q10 su koenzimi koji pomažu u pretvaranju hrane u energiju. Ovi dodatni sastojci mogu pomoći u održavanju cjelokupnog zdravlja i vitalnosti.

Ukratko, TERRANOVA AKTIVNI B KOMPLEKS S KOENZIMIMA je dodatak prehrani koji sadrži niz ključnih sastojaka koji su važni za metabolizam, zdravlje živčanog sustava, kože, kose i noktiju, kao i za zaštitu tijela od oštećenja slobodnih radikala. Ovaj kompleks vitamina B također sadrži dodatne minerale i koenzime koji mogu pomoći u održavanju cjelokupnog zdravlja i vitalnosti.

Prednosti za Zdravlje

TERRANOVA AKTIVNI B KOMPLEKS S KOENZIMIMA je dodatak prehrani koji sadrži metabolički aktivne oblike vitamina B skupine te koenzimske oblike. Ovaj proizvod ima mnoge prednosti za zdravlje, a neke od njih su:

Podrška Metabolizmu

Aktivni oblici vitamina B skupine u TERRANOVA AKTIVNI B KOMPLEKSU S KOENZIMIMA pomažu u metabolizmu ugljikohidrata, proteina i masti. Vitamin B6 ima ulogu u regulaciji djelovanja hormona, a pantotenska kiselina pridonosi normalnom metabolizmu steroidnih hormona, vitamina D i nekih neurotransmitera. Ovi vitamini su ključni za podršku metabolizmu i održavanje zdrave tjelesne težine.

Smanjenje Umora i Iscrpljenosti

TERRANOVA AKTIVNI B KOMPLEKS S KOENZIMIMA sadrži vitamine B1, B2, B3, B5, B6, B12 i biotin koji doprinose smanjenju umora i iscrpljenosti. Ovi vitamini su važni za normalno funkcioniranje živčanog sustava i oslobađanje energije tijekom metabolizma. Foliati i vitamin C doprinose normalnom psihološkom funkcioniranju, što također može pomoći u smanjenju umora i iscrpljenosti.

Opskrba Tkiva i Organa

TERRANOVA AKTIVNI B KOMPLEKS S KOENZIMIMA sadrži vitamine B2, B6 i B12 koji doprinose održavanju normalne funkcije crvenih krvnih stanica. Ovi vitamini također mogu pomoći u održavanju zdravlja kože, kose i noktiju. Vitamin B6 ima ulogu u regulaciji hormona, a folati doprinose normalnom rastu tkiva tijekom trudnoće. Ovi vitamini su važni za opskrbu tkiva i organa hranjivim tvarima i kisikom.

TERRANOVA AKTIVNI B KOMPLEKS S KOENZIMIMA može biti koristan dodatak prehrani za podršku metabolizmu, smanjenje umora i iscrpljenosti te opskrbu tkiva i organa. Međutim, uvijek se savjetujte sa svojim liječnikom prije uzimanja bilo kojeg dodatka prehrani.

Preporučena Upotreba i Doziranje

Način Upotrebe

TERRANOVA AKTIVNI B KOMPLEKS S KOENZIMIMA je prehrambeni dodatak koji sadrži metabolički aktivne koenzimske oblike vitamina B. Preporučuje se uzimanje ovog dodatka prehrani uz obrok.

Preporučene Doze

Preporučena doza za odrasle osobe je 1 do 2 kapsule dnevno. Ne preporučuje se prekoračenje preporučene dnevne doze osim ako to nije naložio zdravstveni radnik.

Preporučena doza ovisi o dobi, spolu i zdravstvenom stanju osobe koja uzima dodatak prehrani. Stoga, prije uzimanja TERRANOVA AKTIVNI B KOMPLEKS S KOENZIMIMA, preporučuje se konzultirati se sa zdravstvenim radnikom.

Preporučuje se redovito uzimanje dodatka prehrani kako bi se osigurao optimalan unos vitamina B kompleksa.

Važno je napomenuti da dodatak prehrani nije zamjena za uravnoteženu i raznoliku prehranu. Stoga, preporučuje se održavanje uravnotežene prehrane i zdravog načina života kako bi se osigurala adekvatna prehrana i unos svih potrebnih hranjivih tvari.

Posebne Napomene

Čuvanje Proizvoda

Terranova Aktivni B-kompleks s koenzimima treba čuvati na hladnom i suhom mjestu, izvan dohvata djece. Preporučuje se čuvanje na temperaturi do 25°C, u originalnom pakiranju kako bi se sačuvala kvaliteta proizvoda.

Sigurnosne Preporuke

Prije upotrebe, potrebno je pažljivo pročitati upute na pakiranju. Proizvod nije namijenjen djeci mlađoj od 12 godina, osim ako to nije izričito navedeno. Osobe koje uzimaju bilo kakve lijekove, trudnice i dojilje, kao i osobe koje imaju dijagnosticiranu bolest, prije uzimanja proizvoda trebaju se posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom.

U slučaju preosjetljivosti na neki od sastojaka, potrebno je prekinuti uzimanje proizvoda i javiti se liječniku. Tijekom uzimanja proizvoda, preporučuje se piti dovoljno tekućine.

Ukratko, Terranova Aktivni B-kompleks s koenzimima je proizvod koji se preporučuje čuvati na hladnom i suhom mjestu, izvan dohvata djece, a prije upotrebe potrebno je pažljivo pročitati upute na pakiranju. Osobe koje uzimaju lijekove, trudnice i dojilje, kao i osobe koje imaju dijagnosticiranu bolest, trebaju se posavjetovati s liječnikom ili ljekarnikom prije uzimanja proizvoda.

Često Postavljana Pitanja

Interakcije s Lijekovima i Dodacima Prehrani

Prije uzimanja Terranova Aktivnog B-kompleksa s koenzimima, važno je obavijestiti liječnika o svim lijekovima i dodacima prehrani koje osoba koristi. Kao i kod bilo kojeg drugog dodatka prehrani, postoji mogućnost interakcije s lijekovima, što može dovesti do neželjenih nuspojava. Na primjer, vitamin B6 može smanjiti učinkovitost nekih lijekova za Parkinsonovu bolest.

Također, važno je izbjegavati uzimanje više od preporučene doze Terranova Aktivnog B-kompleksa s koenzimima, jer to može dovesti do predoziranja i ozbiljnih nuspojava.

Upotreba u Trudnoći i Dojenju

Trudnice i dojilje trebaju se posavjetovati s liječnikom prije uzimanja bilo kojeg dodatka prehrani, uključujući Terranova Aktivni B-kompleks s koenzimima.

Iako su vitamini B važni za zdravlje trudnice i fetusa, predoziranje može biti štetno. Stoga se preporučuje uzimanje samo preporučene doze.

Uzimanje Terranova Aktivnog B-kompleksa s koenzimima tijekom dojenja također nije preporučljivo bez prethodnog savjetovanja s liječnikom.

Ukratko, prije uzimanja Terranova Aktivnog B-kompleksa s koenzimima, važno je posavjetovati se s liječnikom, osobito ako osoba uzima lijekove ili ako je trudna ili doji.

Ovaj proizvod sadrži metabolički aktivne oblike vitamina B koji su važni za normalno funkcioniranje organizma. Koenzimski oblici vitamina B su posebno korisni jer se nakon apsorpcije ne moraju metabolizirati u jetri i drugim ciljnim stanicama.

Tvrtka Avemed d.o.o. ima za cilj pružiti najbolje proizvode svojim kupcima te se trudi stalno unaprijediti svoje poslovanje. Svi proizvodi tvrtke su pažljivo odabrani i testirani kako bi se osigurala njihova kvaliteta i učinkovitost.

 

Vezani proizvodi:

  Savjeti - Sve