TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKS - Sve što trebate znati o ovom dodatku prehrani

TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKS je dodatak prehrani koji sadrži magnezij i kalcij u optimalnom omjeru 2:1. Ovaj proizvod je posebno dizajniran za održavanje zdravlja kostiju, zuba, mišića i živčanog sustava. TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKS sadrži magnezij i kalcij u obliku citrata i oksida, što omogućuje visoku bioraspoloživost magnezija i bolju apsorpciju.

Magnezij i kalcij su važni minerali za održavanje zdravlja kostiju i zuba. Osim toga, magnezij doprinosi ravnoteži elektrolita, oslobađanju energije tijekom metabolizma i smanjenju umora i iscrpljenosti. Kalcij je također važan za normalan rad mišića. TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKS je obogaćen Magnifood kompleksom, koji povećava apsorpciju minerala i hrani tijelo vitaminima i hranjivim tvarima.

TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKS je idealan za osobe koje se bave sportom, trudnice, žene u menopauzi i sve one koji žele održavati zdravlje kostiju i mišića. Ovaj dodatak prehrani nema poznate nuspojave i može se uzimati dugoročno.

Prednosti i svojstva

TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKS je dodatak prehrani koji sadrži magnezij i kalcij u omjeru 2:1. Ovaj proizvod ima nekoliko prednosti i svojstava koji ga čine jednim od najboljih dodataka prehrani za podršku zdravlju kostiju i mišića.

Magnifood kompleks

TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKS sadrži Magnifood kompleks koji poboljšava bioraspoloživost magnezija i kalcija. Magnifood kompleks je kombinacija biljaka i voća koji sadrže prirodne izvore hranjivih tvari. Ovaj kompleks pomaže u poboljšanju apsorpcije magnezija i kalcija, što znači da tijelo može bolje iskoristiti ove minerale.

Bioraspoloživost

TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKS sadrži magnezij i kalcij u obliku citrata i oksida koji omogućuju visoku bioraspoloživost. Kalcij i magnezij su važni minerali za zdravlje kostiju i mišića, a ovaj proizvod omogućuje da tijelo bolje apsorbira ove minerale.

Podrška kostima i mišićima

Magnezij i kalcij su važni minerali za zdravlje kostiju i mišića. Kalcij je potreban za održavanje zdravih kostiju i zuba, dok magnezij igra važnu ulogu u sintezi proteina, radu mišića i normalnom radu živčanog sustava. TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKS sadrži dvostruku količinu magnezija u odnosu na kalcij, što ga čini idealnim dodatkom prehrani za podršku zdravlju kostiju i mišića.

Uzimanje TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKSA može pomoći u održavanju zdravih kostiju i mišića te osigurati da tijelo dobije dovoljno magnezija i kalcija za normalno funkcioniranje.

Sastojci

TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKS je dodatak prehrani koji sadrži kombinaciju minerala, biljnih ekstrakata i dodatnih sastojaka. Ovaj proizvod sadrži sljedeće sastojke:

Minerali

 • Kalcij (kao karbonat i citrat) - 500mg
 • Magnezij (kao oksid i citrat) - 250mg

Ovaj kompleks sadrži kalcij i magnezij u omjeru 2:1, što omogućava optimalnu apsorpciju oba minerala u tijelu. Kalcij je važan mineral za zdravlje kostiju, dok magnezij igra važnu ulogu u mnogim procesima u tijelu, uključujući regulaciju srčanog ritma, opuštanje mišića i održavanje zdravlja živčanog sustava.

Biljni ekstrakti

 • Stabilizirane rižine mekinje - 250mg
 • List velike koprive (sušen zamrzavanjem) - 100mg
 • Izdanak poljske preslice (sušen zamrzavanjem) - 50mg
 • Podanak đumbira (sušen zamrzavanjem) - 50mg
 • List i cvijet lucerne (sušen zamrzavanjem) - 25mg

Ovi biljni ekstrakti su dio Magnifood kompleksa koji poboljšava apsorpciju minerala u tijelu. Stabilizirane rižine mekinje su bogate vlaknima i pomažu u održavanju zdravlja probavnog sustava. List velike koprive i izdanak poljske preslice su izvori vitamina i minerala, dok đumbir ima protuupalna svojstva i pomaže u ublažavanju bolova. List i cvijet lucerne su bogati hranjivim tvarima i imaju antioksidativna svojstva.

Dodatni sastojci

 • Fruktooligosaharidi (FOS) - 50mg

FOS su prebiotici koji pomažu u održavanju zdrave crijevne mikroflore. Oni pomažu u poticanju rasta korisnih bakterija u crijevima, što može poboljšati probavu i apsorpciju hranjivih tvari.

Uz sve navedene sastojke, TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKS ne sadrži umjetne boje, arome ili konzervanse. Ovaj proizvod je pogodan za vegetarijance i vegane.

Zdravstvene prednosti

Učinak na umor

Terranova Magnezij kalcij 2:1 kompleks je dodatak prehrani koji može pomoći u smanjenju umora i iscrpljenosti. Magnezij i kalcij su važni minerali za održavanje zdravlja mišića i živčanog sustava, a također su važni i za proizvodnju energije. Nedostatak ovih minerala može dovesti do umora i iscrpljenosti. Stoga, uzimanje ovog kompleksa minerala može pomoći u održavanju razine energije i smanjenju umora.

Podrška srčanom zdravlju

Magnezij i kalcij su važni minerali za zdravlje srca. Magnezij pomaže u opuštanju krvnih žila i smanjenju krvnog tlaka, dok kalcij pomaže u održavanju zdravih kostiju i zuba. Također, kalcij igra važnu ulogu u normalnom radu srca. Stoga, uzimanje Terranova Magnezij kalcij 2:1 kompleksa može pomoći u održavanju zdravlja srca.

Pomoć kod PMS i menopauze

Magnezij može pomoći u smanjenju simptoma PMS-a i menopauze. Nedostatak magnezija može doprinijeti simptomima kao što su glavobolje, grčevi u mišićima, umor i razdražljivost. Također, magnezij može pomoći u smanjenju simptoma menopauze, uključujući valunge i nesanicu. Kalcij također može pomoći u smanjenju simptoma PMS-a i menopauze, jer je važan za zdravlje kostiju i zuba. Stoga, uzimanje Terranova Magnezij kalcij 2:1 kompleksa može pomoći u smanjenju simptoma PMS-a i menopauze.

Ciljane skupine korisnika

TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKS je dodatak prehrani koji sadrži dvostruku količinu magnezija (500 mg) u odnosu na kalcij (250 mg). Minerali magnezij i kalcij dodaju se u obliku citrata i oksida koji u interakciji s Magnifood kompleksom omogućuju visoku bioraspoloživost magnezija i bolju apsorpciju. Ovaj proizvod je namijenjen različitim skupinama korisnika koji su posebno osjetljivi na nedostatak magnezija i kalcija u organizmu.

Sportaši

Sportaši su jedna od ciljanih skupina korisnika TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKSA. Magnezij i kalcij su ključni minerali koji su važni za zdravlje kostiju i mišića. Sportaši trebaju održavati zdravlje kostiju i mišića kako bi izbjegli ozljede i održali svoju sportsku izvedbu. Ovaj proizvod može pomoći sportašima da održe optimalnu razinu magnezija i kalcija u svojim tijelima.

Osobe s osteoporozom

Osteoporoza je bolest koja uzrokuje slabljenje kostiju i povećava rizik od prijeloma kostiju. Osobe s osteoporozom trebaju dodatni unos kalcija i magnezija kako bi ojačale svoje kosti i spriječile daljnje gubitke koštane mase. TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKS sadrži optimalan omjer magnezija i kalcija koji se lako apsorbira u tijelu i može pomoći osobama s osteoporozom da održe zdravlje kostiju.

Vegetarijanci

Vegetarijanci su skupina ljudi koji ne konzumiraju meso, a to može dovesti do nedostatka kalcija i magnezija u njihovim tijelima. TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKS sadrži dvostruku količinu magnezija u odnosu na kalcij, što je idealno za vegetarijance koji imaju povećanu potrebu za magnezijem. Ovaj proizvod može pomoći vegetarijancima da održe optimalnu razinu magnezija i kalcija u svojim tijelima i spriječe nedostatak ovih ključnih minerala.

Način upotrebe i doziranje

TERRANOVA Magnezij kalcij 2:1 kompleks dolazi u pakiranju od 50 kapsula. Preporučena dnevna doza je 4 kapsule.

Kapsule se preporučuju uzimati uz obrok. Preporuča se uzimanje kapsula s vodom ili sokom. Kapsule se ne preporučuju žvakati ili drobiti prije gutanja.

Važno je pridržavati se preporučene doze. Prekomjerno uzimanje može biti štetno za zdravlje. U slučaju predoziranja, javite se svom liječniku ili ljekarniku.

Čuvajte proizvod na suhom i tamnom mjestu, pri temperaturi do 25°C. Držite izvan dohvata male djece.

U slučaju da propustite uzeti dozu, uzmite je čim se sjetite. Ako je već vrijeme za sljedeću dozu, preskočite propuštenu dozu i nastavite s uobičajenim rasporedom uzimanja. Nemojte uzimati dvostruku dozu kako biste nadoknadili propuštenu dozu.

Uz pravilno doziranje i upotrebu, TERRANOVA Magnezij kalcij 2:1 kompleks može pomoći u održavanju zdravlja kostiju i mišića.

Posebne značajke proizvoda

Vegetarijanske kapsule

Terranova Magnezij Kalcij 2:1 kompleks dolazi u obliku vegetarijanskih kapsula koje su prikladne za vegetarijance i vegane. Kapsule su izrađene od hidroksi-propil-metil celuloze (HPMC), što je bezbojna i bezmirisna tvar koja se dobiva iz celuloze. One su lakše probavljive od želatinskih kapsula i ne sadrže životinjske proizvode.

Magnifood sastav

Terranova Magnezij Kalcij 2:1 kompleks sadrži Magnifood sastav koji se sastoji od različitih biljnih namirnica i ekstrakata koji povećavaju apsorpciju i bioraspoloživost magnezija i kalcija. Ovaj sastav uključuje:

 • Spirulinu: bogatu proteinima, vitaminima i mineralima
 • Peršin: bogat vitaminima A i C, te mineralima poput željeza i kalcija
 • Cijanokobalamin: oblik vitamina B12 koji se lako apsorbira
 • Koprivu: bogatu mineralima poput kalcija, magnezija i kalija
 • Đumbir: koji pomaže u probavi i apsorpciji hranjivih tvari

Magnifood kompleks

Magnifood kompleks je jedinstvena kombinacija različitih biljnih namirnica i ekstrakata koji povećavaju apsorpciju i bioraspoloživost magnezija i kalcija. Ovaj kompleks uključuje:

 • Slatki korijen: koji pomaže u održavanju ravnoteže elektrolita
 • Artičoku: koja pomaže u probavi i apsorpciji hranjivih tvari
 • Borovnicu: bogatu antioksidansima i vitaminom C
 • Đumbir: koji pomaže u probavi i apsorpciji hranjivih tvari
 • Crvenu djetelinu: koja pomaže u održavanju zdravlja kostiju

Magnifood kompleks poboljšava apsorpciju magnezija i kalcija u tijelu, te pomaže u održavanju zdravih kostiju i zubi.

Potencijalne prednosti za zdravlje

TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKS je dodatak prehrani koji ima potencijalne prednosti za zdravlje. U ovom odjeljku navodimo neke od glavnih prednosti.

Podrška imunološkom sustavu

Magnezij i kalcij igraju ključnu ulogu u održavanju zdravog imunološkog sustava. Magnezij potiče proizvodnju bijelih krvnih stanica koje su važne za borbu protiv infekcija i bolesti. Kalcij također igra ulogu u jačanju imunološkog sustava i pomaže u sprečavanju bolesti poput osteoporoze.

Zdravlje živčanog sustava

Magnezij i kalcij su važni za zdravlje živčanog sustava. Magnezij pomaže u regulaciji živčanih signala i igra ključnu ulogu u prevenciji grčeva i napetosti mišića. Kalcij je također važan za zdravlje živčanog sustava i igra ulogu u prijenosu živčanih signala.

Osim toga, TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKS može pomoći u održavanju zdravih kostiju i zuba. Kalcij je važan za održavanje zdravih kostiju i zuba, dok magnezij igra ulogu u apsorpciji kalcija u kostima.

Također se može primijetiti da ovaj kompleks minerala može imati koristi za srce i uho, ali daljnja istraživanja su potrebna kako bi se potvrdile ove tvrdnje.

Ukratko, TERRANOVA MAGNEZIJ KALCIJ 2:1 KOMPLEKS može imati potencijalne prednosti za zdravlje, posebno u podršci imunološkom i živčanom sustavu te održavanju zdravih kostiju i zuba.

Moguće kontraindikacije i mjere opreza

Prije nego što počnete koristiti Terranova Magnezij Kalcij 2:1 kompleks, važno je da se posavjetujete s liječnikom ili ljekarnikom ako imate određene zdravstvene probleme ili uzimate određene lijekove.

Ako dojite, važno je da se posavjetujete s liječnikom prije nego što počnete uzimati ovaj dodatak prehrani. Iako nema izravnih dokaza o štetnosti, preporučuje se da se izbjegava upotreba ovog proizvoda tijekom dojenja.

Osobe koje boluju od dijabetesa trebaju biti oprezne kada koriste ovaj dodatak prehrani. Magnezij može smanjiti razinu šećera u krvi i stoga se preporučuje da osobe koje uzimaju lijekove za snižavanje šećera u krvi prvo konzultiraju svog liječnika prije nego što počnu koristiti ovaj proizvod.

Ako osjetite simptome depresije ili imate dijagnosticiranu depresiju, važno je da se posavjetujete s liječnikom prije nego što počnete koristiti ovaj dodatak prehrani. Magnezij može utjecati na raspoloženje i emocionalno stanje, stoga se preporučuje da se izbjegava upotreba ovog proizvoda kod osoba s depresijom ili drugim mentalnim poremećajima.

Iscrpljenost je još jedan faktor koji može utjecati na upotrebu ovog dodatka prehrani. Osobe koje pate od iscrpljenosti trebaju biti oprezne kada koriste ovaj proizvod, jer magnezij može utjecati na razinu energije i izazvati umor. Preporučuje se da se prije upotrebe ovog proizvoda posavjetujete sa svojim liječnikom ako patite od iscrpljenosti ili umora.

Ukratko, prije nego što počnete koristiti Terranova Magnezij Kalcij 2:1 kompleks, preporučuje se da se posavjetujete sa svojim liječnikom ili ljekarnikom ako imate određene zdravstvene probleme ili uzimate određene lijekove. Važno je da se pridržavate uputa na pakiranju i da ne prekoračite preporučenu dozu.

Dostupnost i kupnja

Terranova Magnezij Kalcij 2:1 kompleks je dostupan u ljekarnama i online trgovinama u Hrvatskoj. Brend Terranova je poznat po svojim visokokvalitetnim dodacima prehrani, a ovaj proizvod nije iznimka.

Ponuda ovog proizvoda uključuje 50 kapsula, što je dovoljno za oko mjesec dana redovite uporabe. Preporučena doza je 3 kapsule dnevno, što znači da jedno pakiranje traje oko 16-17 dana.

Kupnja Terranova Magnezij Kalcij 2:1 kompleksa je jednostavna i brza. U ljekarnama, proizvod se može kupiti na licu mjesta, dok se u online trgovinama može naručiti s dostavom na kućnu adresu. U svakom slučaju, kupnja ovog proizvoda je jednostavna i sigurna, a Terranova Magnezij Kalcij 2:1 kompleks je odličan izbor za one koji traže kvalitetan dodatak prehrani za svoje zdravlje.

 

Vezani proizvodi:

  Savjeti - Sve