TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS: Snažan dodatak prehrani s prirodnim sastojcima

TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS je dodatak prehrani koji sadrži željezo u obliku bisglicinata. Ovaj proizvod preporučuje se kod umora, slabosti i iscrpljenosti, a zbog svojih sastojaka ima ulogu u stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina. Također, pomaže u smanjenju umora i iscrpljenosti te ima ulogu u kognitivnim funkcijama.

Sastojci ovog kompleksa su željezo, plod šipka, stabilizirane rižine mekinje, trava zelenog ječma i acai bobica. Željezo u ovom proizvodu je u obliku bisglicinata, što ga čini nježnim za gastrointestinalni trakt i ne uzrokuje zatvor. Osim toga, vitamin C povećava apsorpciju željeza u krv, što ga čini još učinkovitijim u borbi protiv umora i iscrpljenosti.

TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS je proizvod koji se preporučuje kao dodatak prehrani kod nedostatka željeza, anemije i umora. Uz redovitu upotrebu ovog proizvoda, možete očekivati smanjenje umora i iscrpljenosti, bolji rad imunološkog sustava te poboljšanje kognitivnih funkcija.

TERRANOVA Željezo 20mg Kompleks

TERRANOVA Željezo 20mg Kompleks je dodatak prehrani koji sadrži željezo u obliku bisglicinata. Ovaj proizvod preporučuje se kod umora, slabosti i iscrpljenosti, a zbog uloge u stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina pogodan je i za jaka mjesečna krvarenja i intenzivne sportove.

Željezo je važan mineral koji ima mnoge funkcije u tijelu. On igra ključnu ulogu u stvaranju hemoglobina, proteina koji se nalazi u crvenim krvnim stanicama i prenosi kisik iz pluća u ostatak tijela. Također, željezo pomaže u održavanju zdravog imunološkog sustava, a nedostatak željeza može dovesti do anemije.

TERRANOVA Željezo 20mg Kompleks sadrži Ferrochel™, registrirani zaštitni znak Albion laboratorija. Ferrochel™ je oblik željeza koji se lako apsorbira i ne uzrokuje probavne smetnje. Osim toga, ovaj proizvod sadrži i Magnifood kompleks, koji uključuje hranjive tvari poput spiruline, artičoke i đumbira, koje mogu pomoći u poboljšanju apsorpcije željeza i održavanju zdravlja probavnog sustava.

Uzimajući u obzir sve navedeno, TERRANOVA Željezo 20mg Kompleks može biti koristan dodatak prehrani za one koji pate od nedostatka željeza ili imaju povećane potrebe za ovim mineralom. Međutim, kao i kod svakog dodatka prehrani, važno je konzultirati se s liječnikom prije uzimanja ovog proizvoda.

Prednosti i Učinci

TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS je dodatak prehrani koji pruža brojne prednosti i učinke za naše tijelo. U ovom odjeljku ćemo detaljno opisati neke od najvažnijih prednosti i učinaka ovog dodatka prehrani.

Podrška za Krv i Hemoglobin

TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS je izvrstan izvor željeza u obliku bisglicinata koji blago djeluje na gastrointestinalni trakt i ne uzrokuje zatvor. Ovaj dodatak prehrani je koristan za stvaranje crvenih krvnih stanica i hemoglobina u našem tijelu. Hemoglobin je esencijalni protein koji se nalazi u crvenim krvnim stanicama i odgovoran je za prijenos kisika iz pluća u sve dijelove tijela. Stoga, TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS može pomoći u održavanju zdrave razine hemoglobina u krvi i poboljšati opću krvnu sliku.

Smanjenje Umora i Iscrpljenosti

TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS preporučuje se kod umora, slabosti i iscrpljenosti. Željezo je ključni mineral za sintezu hemoglobina, a nedostatak željeza može dovesti do anemije. Anemija je stanje koje se javlja kada tijelo nema dovoljno crvenih krvnih stanica ili hemoglobina. To može dovesti do umora, slabosti i iscrpljenosti. Stoga, TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS može pomoći u smanjenju umora i iscrpljenosti, poboljšati raspoloženje i povećati energiju.

Sport i Fizičke Aktivnosti

TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS je pogodan i za intenzivne sportove. Budući da željezo igra važnu ulogu u stvaranju crvenih krvnih stanica, koje prenose kisik u mišiće, dodatak prehrani može pomoći u povećanju izdržljivosti i performansi tijekom fizičkih aktivnosti. Također, TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS može pomoći u oporavku nakon treninga i smanjenju rizika od ozljeda.

Uzimajući u obzir sve navedene prednosti i učinke, TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS je izvrstan dodatak prehrani koji može pomoći u održavanju zdravlja i poboljšanju performansi tijela.

Sastojci i Formulacija

TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS je dodatak prehrani koji sadrži željezo u obliku bisglicinata. Ovaj proizvod preporučuje se kod umora, slabosti i iscrpljenosti, a zbog uloge u stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina pogodan je i za jaka mjesečna krvarenja i intenzivne sportove.

Željezov Bisglicinat i Njegove Prednosti

Željezo u TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS dolazi u obliku bisglicinata. Bisglicinat je organski oblik željeza koji se lako apsorbira u tijelu, a ne uzrokuje probavne smetnje. Ovaj oblik željeza blago djeluje na gastrointestinalni trakt i ne uzrokuje zatvor. Željezo u TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS ima ulogu u stvaranju crvenih krvnih stanica i hemoglobina, te je pogodan za osobe koje pate od anemije ili česte krvarenja.

Magnifood Kompleks

Magnifood kompleks u TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS-u sadrži plod šipka, acai bobice i travu zelenog ječma. Ovi sastojci su bogati antioksidansima, vitaminima i mineralima koji su važni za zdravlje organizma. Plod šipka je bogat vitaminom C koji pomaže u apsorpciji željeza u krv, dok acai bobice imaju snažan antioksidativni učinak i pomažu u smanjenju upala u tijelu. Trava zelenog ječma je bogata hranjivim tvarima, uključujući željezo, vitamin C i klorofil.

Dodatni Minerali i Vitamini

TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS sadrži i dodatne minerale i vitamine koji su važni za zdravlje organizma. Stabilizirane rižine mekinje su bogate vlaknima i važne su za probavu, dok su vitamini B kompleksa važni za energiju i funkciju živčanog sustava. Dodatni minerali uključuju magnezij i cink koji su važni za zdravlje kostiju i imunološki sustav.

Ukratko, TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS je dodatak prehrani koji sadrži željezo u obliku bisglicinata, te dodatne sastojke koji su važni za zdravlje organizma. Magnifood kompleks sadrži plod šipka, acai bobice i travu zelenog ječma, dok su dodatni minerali i vitamini važni za zdravlje kostiju i imunološkog sustava.

Doziranje i Način Upotrebe

Preporučena Dnevna Količina

Preporučena dnevna količina TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS-a za odrasle osobe je jedna kapsula dnevno, uz obrok. U slučaju povećanih potreba za željezom, kao što su jaka mjesečna krvarenja ili intenzivni sportovi, preporučuje se konzumacija do dvije kapsule dnevno.

Prije uzimanja ovog dodatka prehrani, preporučujemo konzultaciju s liječnikom ili zdravstvenim radnikom kako biste utvrdili odgovarajuću dozu za vaše individualne potrebe.

Upute za Konzumaciju

Kapsulu TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS-a treba uzimati uz obrok kako bi se osigurala optimalna apsorpcija željeza. Preporučujemo uzimanje kapsule s vodom ili drugom tekućinom.

Važno je napomenuti da se ovaj dodatak prehrani ne smije uzimati na prazan želudac, jer to može uzrokovati gastrointestinalne probleme. Također, ne preporučuje se uzimanje ovog dodatka prehrani zajedno s mliječnim proizvodima, jer kalcij može smanjiti apsorpciju željeza.

Kako bi se osigurala najbolja apsorpcija željeza, preporučujemo uzimanje ovog dodatka prehrani u kombinaciji s obrocima koji sadrže vitamin C, poput agruma, paprike ili brokule. Vitamin C pomaže u apsorpciji željeza iz hrane i dodataka prehrani.

Važno je naglasiti da se ovaj dodatak prehrani ne smije uzimati kao zamjena za uravnoteženu i raznovrsnu prehranu. Preporučena dnevna količina TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS-a ne smije se prekoračiti, jer prekomjerna konzumacija željeza može biti štetna za zdravlje. Preporučena dnevna količina ovog dodatka prehrani osigurava 20 mg željeza, što odgovara preporučenom dnevnom unosu (PDU/RDA) za odrasle osobe.

Potencijalne Nuspojave

Kao i kod većine dodataka prehrani, TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS može uzrokovati neke nuspojave. U ovom odjeljku, opisat ćemo moguće nuspojave koje se mogu pojaviti kod uzimanja ovog dodatka.

Gastrointestinalne Smetnje

TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS može uzrokovati gastrointestinalne smetnje, uključujući zatvor i probavne smetnje. To je zbog činjenice da željezo u ovom dodatku može biti teško za probaviti. Ako primijetite bilo kakve gastrointestinalne smetnje dok uzimate ovaj dodatak, preporučujemo da se obratite svom liječniku.

Interakcija s Lijekovima

Također je važno napomenuti da TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS može interagirati s nekim lijekovima, uključujući antibiotike i antacide. Ako uzimate bilo kakve lijekove, preporučujemo da se obratite svom liječniku prije nego što počnete uzimati ovaj dodatak.

Ukratko, ako primijetite bilo kakve nuspojave dok uzimate TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS, preporučujemo da se obratite svom liječniku. Važno je da se pridržavate preporučene doze i ne prekoračujete preporučenu dozu.

Posebne Populacijske Skupine

Žene i Mjesečna Krvarenja

Kod žena koje imaju jaka mjesečna krvarenja, dolazi do gubitka željeza iz organizma. Zbog toga, važno je da se željezo nadoknadi putem prehrane ili dodataka prehrani. TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS može biti koristan dodatak prehrani kod žena koje imaju jaka mjesečna krvarenja. Ovaj dodatak prehrani sadrži željezo u obliku bisglicinata, koji blago djeluje na gastrointestinalni trakt i ne uzrokuje zatvor.

Vegetarijanci i Vegani

Vegetarijanski i veganski način prehrane može biti deficitarni u željezu zbog nedostatka namirnica životinjskog porijekla. TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS je pogodan za vegetarijance i vegane jer ne sadrži tvari za povećanje volumena, tvari za vezivanje ni ostale pomoćne tvari. Osim toga, ovaj dodatak prehrani ne uzrokuje probavne smetnje.

Važno je naglasiti da dodaci prehrani ne bi smjeli zamijeniti uravnoteženu prehranu. Uvijek je najbolje pokušati zadovoljiti potrebe organizma putem prehrane. Međutim, u nekim slučajevima, kao što su jaka mjesečna krvarenja ili vegetarijanski i veganski način prehrane, dodaci prehrani poput TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS mogu biti korisni.

Ekološki i Društveni Utjecaj

Održiva Proizvodnja i Pakiranje

Kao tvrtka koja se bavi proizvodnjom dodataka prehrani, mi smo svjesni utjecaja koji naša proizvodnja može imati na okoliš. Zato smo se odlučili za održivu proizvodnju i pakiranje TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS-a. Naši proizvodi se proizvode u tvornici koja koristi obnovljive izvore energije i koja minimizira emisije stakleničkih plinova. Također, naši proizvodi su pakirani u biljne kapsule koje su biorazgradive i koje ne sadrže hidroksipropilmetil celulozu (HPMC) ili hidroksipropil metilcelulozu (HPMC), što znači da ne zagađuju okoliš.

Certifikati i Standardi

Naš TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS proizvod je certificiran od strane Magnifood-a, što znači da je proizvod napravljen od svježih, organskih sastojaka koji se brzo obrađuju kako bi se očuvala njihova nutritivna vrijednost. Osim toga, naš proizvod je odobren od strane Avemed-a, što znači da je siguran za vegane i vegetarijance jer ne sadrži sastojke životinjskog podrijetla. Naš proizvod također je proizveden u skladu sa standardima Albion Laboratorija, što znači da je željezo u obliku bisglicinata, koji se lako apsorbira u tijelu.

Mi smo tvrtka koja se brine o ekološkom i društvenom utjecaju naših proizvoda. Zato smo se odlučili za održivu proizvodnju i pakiranje TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS-a, te smo dobili certifikate i standarde od Magnifood-a, Avemed-a i Albion Laboratorija.

Često Postavljana Pitanja

U ovom dijelu članka odgovorit ćemo na neka često postavljana pitanja o TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS dodatku prehrani.

Koja je uloga vitamina C u TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS-u?

Vitamin C ima ključnu ulogu u TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS-u jer povećava apsorpciju željeza u krv. To znači da će tijelo bolje apsorbirati željezo iz ovog dodatka prehrani ako se uzima zajedno s vitaminom C. Također, vitamin C ima antioksidativna svojstva koja mogu pomoći u zaštiti stanica od oksidativnog stresa.

Kako se uzimaju kapsule TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS?

Preporučena doza za odrasle osobe je jedna kapsula dnevno, uz obrok. Kapsulu je najbolje uzeti s malo vode. Važno je ne prekoračiti preporučenu dozu.

Što je kot bisglicinat?

Kot bisglicinat je oblik željeza koji se koristi u TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS dodatku prehrani. Ovaj oblik željeza ima visoku bioraspoloživost i dobro se apsorbira u tijelu. Također, kot bisglicinat blago djeluje na gastrointestinalni trakt i ne uzrokuje zatvor.

Koja je uloga Albion laboratorija u proizvodnji TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS-a?

Albion laboratorij je svjetski poznat proizvođač mineralnih kelata. Mineralni kelati su spojevi minerala koji se prirodno vežu na aminokiseline. Ova tehnologija proizvodnje omogućava bolju bioraspoloživost minerala u tijelu. TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS koristi kot bisglicinat proizveden od strane Albion laboratorija kako bi osigurao najbolju moguću apsorpciju željeza u tijelu.

Mogu li kapsule TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS uzrokovati probavne smetnje?

Kapsule TERRANOVA ŽELJEZO 20mg KOMPLEKS ne bi trebale uzrokovati probavne smetnje. Kot bisglicinat blago djeluje na gastrointestinalni trakt i ne uzrokuje zatvor. Međutim, ako primijetite bilo kakve probavne smetnje nakon uzimanja ovog dodatka prehrani, preporučujemo da se obratite svom liječniku ili ljekarniku.

 

Vezani proizvodi:

  Savjeti - Sve