Vježbanje kod kuće

Imate malo slobodnog vremena, nemate teretanu u blizini ili se najbolje osjećate u vlastitom domu ali biste se ipak željeli posvetiti sebi i svome tijelu?

Vježbajte kod kuće, svoje vrijeme iskoristite na najbolji mogući način i učinite to na način koji će vama odgovarati.

Pronađite si mjesto u kući koje vam odgovara, kupite si strunjaču za vježbanje i odvojite si u vremenu dok vježbajte vizualno prostor za vježbanje od ostatka kuće.

Pronađite odgovarajuću odjeću i koristite ju samo u vrijeme dok vježbate.

Na TV-u i Internetu možete pronaći razne kanale za vježbanje i razine za vježbače. Krenite sa fitnessom za početnike kao uvodom a kroz razne elemente koji se u njemu pojavljuju ćete otkriti koji ste tip vježbača i možete krenuti i nekim drugim putem.

Krenite sa laganim vježbama istezanja, potrudite se da ih pravilno izvodite te kada se uhodate sa osnovama vježbanja i pravilnog disanja počmite uvoditi i druge elemente.

Rekviziti

Osim strunjače, boce vode i ugodne odjeće za vježbanje kroz vrijeme možda poželite vježbati uz utege. Prazne plastične boce raznih veličina punjene vodom, pijeskom ili nečim trećim što vam je pri ruci mogu savršeno zamijeniti prave utege. 

Drška od metle može postati odličan rekvizit za vježbanje, potražite na internetu videe koji su vezani uz vježbanje kod kuće i pronaći ćete ih sigurno, možda vam je sada smješno ali vidjeti ćete da iako je drška laka, vježbe s njom baš i nisu.

Zid ili stolica, stepenica također mogu postati jako dobar rekvizit, pokušajte imitirati sjedenje na stolici leđima oslonjenim uz zid, odnosno izdržaj i mjerite koliko ćete dugo izdržati.

Stepenica vam može postati odlična za aerobik i imitirati klupicu dok stolica može biti rekvizit za cijeli niz vježbi, pripazite samo da je stabilna, dovoljno čvrsta i da se ne kliže.

Vidite li da je zapravo cijela vaša kuća jedan poligon za vježbanje? Trebate samo malo vremena i malo dobre volje i daljina teretane i manjak opreme više nisu izgovor!

Galerija slika:

 
  Savjeti - Sve