Biosüße prirodni zaslađivač bez stevije, ne sadrži kalorije
Trudite se papati zdravo ali vam fali i nešto onako fino, ne kažemo da zdravo nije fino ali onako, sa biskvitom, šlagom, voćem, čokoladom? Znamo kako vam je, tražili smo i tražili i pronašli nešto savršeno za vas i nas!
Njemački proizvod koji nam omogućuje uživanje u nama dragim slasticama ali bez grižnje savjesti, slatko, fino i zdravo odjednom. Biosüße je idealan zaslađivač koji ne narušava zdravu i balansiranu prehranu. Jamči nam očuvanje dječijih mliječnih zubi i može se koristiti za vrijeme specijalnih načina prehrane kao što su keto dijeta, paleo, Atkins, Dukan ili za vrijeme ciklusa jedenja smanjene količine ugljikohidrata jer ih ne sadrži. Budući da ne utječe na razinu glukoze u krvi, ne sadrži laktozu, gluten i nije stvoren od fruktoze.
Zamijenite teglicu sa šećerom teglicom Biosüße zaslađivača, zdrava zamjena kojom možete zasladiti čaj, kavu, jutarnju kašu ili dok pečete kolače. Ovim malim dodatkom svaki recept pretvarate u malo zdraviju varijantu ili reducirate šećere u njoj. Biosüße je malo manje sladak od šećera, 100 grama šećera u receptu mijenjate sa 125 grama ovog sladila. No, isprobajte ga i iskoristite prema vlastitom osjećaju. Kuhanje i pečenje ovim sladilom potpuno je isto kao i sa bijelim šećerom.
Biosüße se ne karamelizira, svejedno ga možete koristiti ako želite prepeći bademe, dodajte određenu količinu i postići ćete to no ako želite potpuni okus i izgled, smeđu boju i prepečeni okus dodajte jednu čajnu žličicu bijelog ili nekog drugog šećera koji koristite.
Dizana tijesta koja se rade sa Biosüße zaslađivačem trebaju malo više vremena, budući da sladilo nema sastojke kojima se kvasac hrani potrebno mu je više vremena da bi se aktivirao ili toplije mjesto kako biste to ubrzali. Ukoliko želite tijesto koristiti vremenski kao inače dodajte malu čajnu žličicu bijelog šećera ili kao prirodniju alternativu žličicu meda koji nema jak okus.
Pekmez sa manje kalorija? I to je moguće. Koristite ga tako da na kilogram voća stavite 200 grama sladila, nemojte stavljati više budući da sladilo ne sastoji istu strukturu kao šećer i ima tendenciju kristaliziranja. Ukoliko dođe do kristalizacije malo ugrijte pekmez. Kako bi se želirao koristite jabučni pektin ili Agar Agar. Staklenke zagrijte u pećnici te postupite kao i inače prilikom spravljanja pekmeza i džemova!
Mala promjena u kuhinji koja može značiti samo to da sad smijete pojesti, više slatkog? Uživajte!