Heljdino brašno
http://prirodaidrustvo.hr/shop/cijena/probios-heljdino-brano-bez-glutena-375g
Heljda je namirnica koja se koristi kao žitarica, tako je i nazivana iako se često naziva voćkom a prema svom podrijetlu pripada zeljastim biljkama. Heljda u svome sastavu ne sadrži gluten čime se njene mogućnosti korištenja šire i na osobe koje su intolerantne na gluten.
Volite li slatko zasigurno ste čuli za Crepe Suzette palačinke od heljdinog brašna.
Heljda je izuzetno hranjiva biljka i ima snažno djelovanje na ljudski organizam. U svome sastavu sadrži minerale kao što su bakar, cink, fosfor, mangan, magnezij i željezo te flavonoide ali i visoki postotak aminokiselina.
Heljda svojim sastavom smanjuje razinu šećera u krvi i utječe na razinu kolesterola. Želite li regulirati tjelesnu težinu dodajte heljdino brašno svojoj prehrani, budući da je bogato dijetalnim i topivim vlaknima produljiti će osjećaj sitosti, smanjiti glad i regulirati želju organizma za slatkim. Heljdino brašno možete koristiti u receptima kao i ostale vrste brašna. Heljdino brašno u receptima proizvodima daje veoma meku, nježnu strukturu te lagani okus maslaca.
Heljdino brašno možete koristiti kao potpunu zamjenu za ostale vrste brašna posebno brašno sa glutenom ukoliko ste intolerantni na njega čime možete praviti sve recepte koji se inače prave sa rafiniranim brašnom.
Recepti sa heljdinim brašnom nutritivno će dobiti na vrijednosti budući da organsko heljdino brašno u svome sastavu sadrži visoki postotak hranjivih tvari, vitamina, minerala koji će pozitivno utjecati na vaš organizam. Heljdino brašno sadrži manji postotak kalorija od namirnica od rafiniranog brašna ali je nutritivno bogatije.
Želite li isprobati naše organsko heljdino brašno napravite recept koji ga je proslavio.
Orginalne Crepes Suzette palačinke
Smjesa:
- sto pedeset grama brašna od heljde
- četiri srednja jaja
- pola litre mlijeka
- sto grama rastopljenog maslaca
Sirup:
- četiri naranče
- tri žlice maslaca
- dvije žlice likera od naranče
- dvije žlice konjaka
- osam žlica šećera
Priprema:
U velikoj tavi otopite šećer i dodajte mu maslac te sok od naranče i limun, pola likera od naranče i pustite da zavrije. U umak stavite palačinku i preklopite ju u trokut i postupak ponovite sa svim palačinkama, ostavljajući ih u tavi. Kada ste ih sve smjestili u umak u tavi prelijte ih ostatkom likera i konjakom te flambirajte.
Heljdini krekeri
Sastojci:
- sto grama heljdinog brašna
- dvjesto grama zobenog brašna
- jedna čajna žličica soli
- jedan prašak za pecivo
- dva decilitra mineralne vode
- jedan decilitar ulja
-
pedeset grama sezama
-
pedeset grama suncokretovih sjemenki
-
Priprema: pomiješajte sve sastoje i kada ste umijesili glatko tijesto razvaljajte ga što tanje možete. Oblikujte željene krekere i pecite ih oko deset minuta na 180'c dok ne dobiju boju.
-
Želite li isprobati organsko heljdino brašno ili možda neki od pekarskih proizvoda koji se priprema od ovog brašna posjetite nas u Priroda&Društvo prodavaonici u Ozaljskoj 71 u Zagrebu i isprobajte neki od naših pekarskih proizvoda koji se svakoga dana pripremaju kako bi vas dočekali svježi. Naše namirnice možete potražiti i online na našem web shopu tako da stignu na vaša vrata.
Potražite organsko heljdino brašno bez glutena ili mix u prahu za pripremu kolača, peciva i ostalih slastica ukoliko niste vični pripremi istih, mi nećemo nikome reći, obećavamo!
heljdino intergralno brašno heljda heljdino brašno kao lijek heljdina kaša heljdino brašno cijena heljdino brašno heljdino brašno gdje kupiti priroda i društvo ozaljska 71 priroda i društvo trešnjevka priroda i društvo biotrgovina