Mlijeko iz biljnih izvora
Volite li mlijeko? Jeste li ljubitelj kravljeg mlijeka ili volite eksperimentirati i isprobavati biljna? Znate li zašto je mlijeko koje se može dobiti iz orašara dobro za vaše tijelo?
Kamput i pir
Kamut je vrsta pšenice koja je pogodna za biološki uzgoj. Ova žitarica pomalo je slatkastog okusa i vrlo je hranjiva. Mlijeko od kamuta najsličnije je okusom kravljem mlijeku.
Pir je žitarica koja pripada istom rodu kao i pšenica. Posjeduje bjelančevine, nezasićene masti, vitamine i dijetalna vlakna. Mlijeko od pira najbolja je alternativa kravljem mlijeku u receptima.
Riža
Bogat je izvor lako probavljivih ugljikohidrata te se smatra biljnim mlijekom koje sadrži najmanje alergena. Rižino mlijeko najviše liči majčinu mlijeku. Najblažeg je okusa te se preporuča ukoliko prelazite sa životinjskog na biljno mlijeko.
Badem
Kroz povijest najpoznatija vrsta biljnog mlijeka. Niskokalorično je te preporučljivo tokom dijete, ne sadrži masnoće i nutritivno je vrjednije od sojina i rižina mlijeka. Sadrži vitamine D i E te željezo, magnezij i cink te posebno važne omega tri masne kiseline i flavonoide.
Soja
Sojino mlijeko sadrži izoflavone koji djeluju kao antioksidansi te štite kosti i srce te smanjuju rizik od mnogobrojnih bolesti. Problemi sa prostatom ili menopauzom mogu biti ublaženi sa dvije čaše sojina mlijeka dnevno. U ponudi možete pronaći veliki izbor sojinih ''mliječnih'' proizvoda.
Zob
Balastne tvari koje ovo mlijeko sadrži iznimno su hranjive te potiču regulirani rad probave. Bjelančevine, vitamini i minerali samo su neke od nutritivnih vrijednosti ovog mlijeka. Beta glukani koje sadrži snižavaju kolesterol te smanjuju oboljenja krvožilnog sustava.
Kokos
Kokosovo mlijeko, poboljšava probavu te ojačava imunitet. Sadrži sva nutritivna svojstva i prednosti kao i kokosovo ulje. Imate li probleme sa vlasištem, kožne bolesti ili želite pomladiti kožu kokosovo mlijeko će vam pomoći zbog svog hranjivog sastava i udjela masnoća u njemu.
Posjetite Priroda&Društvo prodavaonicu i odaberite nešto iz širokog izbora biljnih fermentiranih proizvoda i mlijeka.