Cejlonski cimet

Zima je pravo vrijeme za eksperimentiranje začinima, jer mirisi čine hladne zimske dane.

Miris cimeta jedan je od najčešćih koji se koristi u kućanstvu i koji u sebi krije iznimna ljekovita svojstva.

Cejlonski cimet odličan je dodatak svakodnevnoj prehrani budući da pojačava imunitet i pomaže vašem organizmu da se lakše oporavi od virusa i prehlada.

Napravite zlatno mlijeko i konzumirajte ga svakodnevno tokom zimskih dana kako biste bili zdravi i raspoloženi u hladnom periodu.

Pomiješajte čajnu žlicu kurkume, žlicu cejlonskog cimeta i 150 ml vode i uživajte u aromatizirajućem napitku koji će vas obraniti od zime!

Cimet je idealan dodatak voćnim kompotima, pitama s voćem i raznim laganim kiflicama i keksićima.

Cejlonski cimet je ''prava'' vrsta cimeta koja se dobiva od drveta cimetovca te je za razliku od kineskog potpuno siguran za bubrege i jetru.

Kineski cimet u svojem sastavu često ima veliki postotak kumarina što može biti štetno za organizam.
 

 
Prethodni
  Kakao maslac
Sljedeći
Smid  
  Novosti - Sve