DOMAĆA GRANOLA
06 Ožu.

DOMAĆA GRANOLA

Granola je jedan od onih doručaka koji će vas opskrbiti energijom i održati sitima cijelo jutro. U nastavku slijedi osnovni recept koji možete prilagođavati osobnom ukusu. Bazni sastojak su pahuljice koje mogu biti zobene, ražene, pirove, pšenične. Također se možete igrati i s dodacima, kao što su sjemenke (chia, sjemenke suncokreta ili lana), orašidi (lješnjaci, bademi, indijski oraščići, orasi, brazilski oraščići, kikiriki), suho voće (brusnice, marelice, grožđice, smokve, datulje), začini (cimet, muškatni oraščić, đumbir).

Sastojci:

300g zobenih pahuljica

4 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja

6 žlica meda (ili javorovog sirupa)

prstohvat soli

2 žličice chia sjemenki

šaka sušenih brusnica i grožđica

šaka kikirikija i lješnjaka

1 žličica cimeta

 

Priprema:

1. Pećnicu zagrijati na 170 stupnjeva

2. U posudi pomiješati pahuljice s otopljenim kokosovim uljem i medom

3. Umiješati chia sjemenke, kikiriki i lješnjake

4. Utisnuti u tepsiju obloženu papirom za pečenje

5. Peći cca 20min

6. Nakon pečenja umiješati brusnice, grožđice i cimet

7. Pustiti da se ohladi na sobnoj temperaturi (kako se hladi tako se stvrdnjava), te granolu razlomiti prstima i spremiti u staklenu posudu (u kojoj može trajati i do 2 mjeseca)

Galerija slika:

 
  Recepti - Sve