Domaći hrskavi muesli
04 Ožu.

Domaći hrskavi muesli

SASTOJCI:

3 šalice krupnih zobenih pahuljica

2 šalice ekspandirane mješavine riže, kvinoje i heljde

75 g tamne čokolade (Vivani s brusnicama)

2 žlice javorovog sirupa

2 žlice kokosovog ulja

1 žličica cimeta

½ žličice ekstrakta vanilije

prstohvat soli

*Za 6-12 većih serviranja (ako se jede kao žitarice, s mlijekom), ili do 24 manja serviranja (ako se jede kao granola uz jogurt)

PRIPREMA:

Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva

Otopiti kokosovo ulje (da se stigne malo ohladiti)

Čokoladu nasjeckati na sitno

U posudu staviti suhe sastojke (zobene pahuljice, ekspandiranu mješavinu, čokoladu, cimet, ekstrakt vanilije i sol) -promiješati

Dodati mokre sastojke (javorov sirup i otopljeno kokosovo ulje) –promiješati

Dobivenu smjesu istresti na pleh obložen papirom za pečenje

Peći 5 minuta, pa izvaditi i promiješati da se rastopljena čokolada ravnomjerno rasporedi

Vratiti u pećnicu, pa vaditi i miješati svakih 5 minuta kako bi ostalo hrskavo (ukupno 20-25 min)

Prijedlozi za serviranje:

Uz maline, bananu, maslo od kikirikija i bademovo mlijeko
Uz bananu, sjeckane indijske oraščiće i bademovo mlijeko
Uz jogurt i šumsko voće

Galerija slika:

 
  Recepti - Sve