Domaći hrskavi muesli
Domaći hrskavi muesli
SASTOJCI:
3 šalice krupnih zobenih pahuljica
2 šalice ekspandirane mješavine riže, kvinoje i heljde
75 g tamne čokolade (Vivani s brusnicama)
2 žlice javorovog sirupa
2 žlice kokosovog ulja
1 žličica cimeta
½ žličice ekstrakta vanilije
prstohvat soli
*Za 6-12 većih serviranja (ako se jede kao žitarice, s mlijekom), ili do 24 manja serviranja (ako se jede kao granola uz jogurt)
PRIPREMA:
Zagrijati pećnicu na 180 stupnjeva
Otopiti kokosovo ulje (da se stigne malo ohladiti)
Čokoladu nasjeckati na sitno
U posudu staviti suhe sastojke (zobene pahuljice, ekspandiranu mješavinu, čokoladu, cimet, ekstrakt vanilije i sol) -promiješati
Dodati mokre sastojke (javorov sirup i otopljeno kokosovo ulje) –promiješati
Dobivenu smjesu istresti na pleh obložen papirom za pečenje
Peći 5 minuta, pa izvaditi i promiješati da se rastopljena čokolada ravnomjerno rasporedi
Vratiti u pećnicu, pa vaditi i miješati svakih 5 minuta kako bi ostalo hrskavo (ukupno 20-25 min)
Prijedlozi za serviranje:
Uz maline, bananu, maslo od kikirikija i bademovo mlijeko
Uz bananu, sjeckane indijske oraščiće i bademovo mlijeko
Uz jogurt i šumsko voće