Brokula odsad može biti još ukusnija, saznajte kako!

Sigurno ste već nekoliko puta čuli koliko je brokula zapravo zdrava, no veliki broj ljudi, a pogotovo mladi i djeca, brokulu izbjegavaju u širokom luku jer misle da je neukusna zbog svog izgleda.

No, mi smo upravo našli recept koji će slomiti i one najveće protivnike povrća. Brokula sadrži vitamine A, B1, B2, B6, B9, C, E, K, kao i brojne minerale poput natrija, kalcija, kalija, željeza, kroma, magnezija i cinka. Evo par recepata koje biste trebali isprobati, iako možda ne volite brokulu.

Špagete s brokulom same po sebi čine se vizualno idealne, jer špagete danas možemo konzumirati sa svime. Sastojci za špagete s brokulom: 1 pakiranje špageta, 450 g očišćene i sitno nasjeckane brokule, 6 češnja sitno isjeckanog bijelog luka, 1 crvena paprika isječena na trake, 3 žlice maslinovog ulja, 2 žlice soka od limuna, 100 g parmezana, 0,5 dl vode, sol i biber.

Bijeli luk dinstamo na zagrijanom maslinovom ulju, zatim dodajemo brokulu, papriku i vodu. Posolimo i dinstamo sve dok ne ispari, nakon čega pobiberimo i dodajemo sok limuna. Prelijemo kuhane špagete i na kraju dodajemo parmezan.

Brokula s krumpirom također je primamljiva izgledom, a sastojke vjerojatno već imate u svom hladnjaku. Sastojci za brokulu s krumpirom: 1 veća brokula, 2 veća krumpira, 6 češnja češnjaka, isjeckanog na listiće, 5 žlica maslinovog ulja, 1 žličica soli i bibera po ukusu.

Krumpire bez guljenja kuhati dok ne omekšaju, a zatim ih izvaditi i ohladiti. Ukloniti listove brokule, stabljiku isjeći na manje komadiće, a glavicu na cvjetiće. Kuhati pet minuta u ključaloj vodi, nakon toga procijediti i ostaviti po strani. Oguliti krumpir i isjeći ga na kockice. Na toplom maslinovom ulju lagano propržiti bijeli luk i preseliti ga u lonac. Prepržiti krumpir pa ga dodati u isti lonac i na kraju dodati brokulu. Po ukusu posiliti i pobiberiti. Uživajte, jer znamo da hoćete!

 
  Savjeti - Sve