Ideje za proljetne fitness aktivnosti

Svi znamo da ako želimo biti zdravi, nije dovoljno samo zdravo se hraniti, već je potrebno i baviti se nekom tjelesnom aktivnošću. Ali s druge strane, odlazak u teretanu ne odgovara svima. Mi u P&D-u dobro znamo koliko je teško u današnje vrijeme postati i ostati fit, stoga vam donosimo neke zdrave aktivnosti koje možete raditi u proljeće. Odaberete li jednu od ovih zabavnih aktivnosti, poboljšat ćete svoje zdravlje, a usput se i dobro zabaviti.

Vrtlarenje

Napokon je stiglo lijepo vrijeme, što znači da se možete početi baviti svojim vrtom. Osim što u vrtu možete uzgojiti vlastitu zdravu hranu, vrtlarenje je također zdrava aktivnost. Kopanje, nošenje zemlje, saginjanje i boravak na otvorenom donijet će vam mnoge zdravstvene koristi. Također, dokazano je da je vrtlarenje aktivnost koja psihički smiruje.

Trčanje

Naravno, trčanjem se može baviti tijekom cijele godine, ali proljeće je ono doba kad je ta aktivnost najugodnija. Vrijeme je prekrasno, sunce sije, ali nije prejako, a lagani vas povjetarac cijelo vrijeme hladi. Stoga iskopajte tenisice za trčanje i odite napraviti par krugova oko Jaruna – vaše će vam tijelo biti zahvalno!

Vožnja biciklom

Voženje bicikla iznimno je zdrava, ali i zabavna aktivnost. S obzirom na to da vožnja biciklom ne opterećuje zglobove, ta je aktivnost savršena za starije ljude, ali je i izvrstan odabir za obitelji koje bi voljele svojoj djeci usaditi naviku vježbanja već u ranoj dobi. Stoga obrišite zimsku prašinu sa svojih bicikala i zaputite se u laganu vožnju gradom ili prirodom.

Planinarenje

Planinarenje, ili jednostavna šetnja prirodom, savršen je način za riješiti se stresa i poboljšati svoje fizičko zdravlje. Srećom, u Hrvatskoj postoje mnogobrojne označene staze različitih dužina i razina zahtjevnosti, tako da se planinarenje lako prilagodi svačijem ukusu i mogućnostima. Ovu aktivnost izvrsno je raditi i u društvu, stoga se u proljeće mnogi odlučuju na jednodnevne ili višednevne izlete s obitelji i prijateljima.

 
  Novosti - Sve