Mljevena kurkuma

Kurkuma je začin koji potječe iz Indije i Šri Lanke, kao i iz Bangladeša i Mijanmara. Često ju se koristi kao dio začina u Azijskoj kuhinju, pogotovo u Indiji. Biljka kurkume koristili se preko 4 000 godina od strane kineskih i ajurvedskih doktora zbog svojih ljekovitih svojstava.

Budući da potjeće iz Indije, tamo su prepoznata njezina ljekovita svojstva te je postala sastavni dio njihove kuhinje. Kurkuma je snažan antiokisans zbog čega se smatra da pomaže pri prevenciji raka, te u smanjenju upala i upalnih tegoba. Mnoga su istraživanja dokazala da kurkuma utjeće na organizam tako što smanjuje mogućnost pojave raka, tako u zemljama u kojima se kurkuma konzumira na dnevnoj bazi (npr. Indija) ima manje ljudi oboljelih od raznih vrsta raka. Kurkuma se koristi za zaštitu probavnih organa i jetre te pročišćava krv što dovodi do otklanjanja mnogih kožnih bolesti i smanjenja kolesterola.

 
  Novosti - Sve