Moringa prah

Zašto uzimat moringa prah svaki dan?

Moringa počinje sve ​​ više dobivati na popularnosti kao nova „superhrana“ zbog svog visokohranjivog profila i moćnih protuupalnih, antioksidativnih i zaštitnih svojstava.

Moringa oleifera stablo je koje možemo naći u Indiji, Pakistanu i Nepalu, a koristi ju se generacijama u istočnim zemljama za liječenje i sprječavanje bolesti poput dijabetesa, bolesti srca, anemije, artritisa, bolesti jetre i respiratornih, kožnih i probavnih poremećaja.

Koristi se kao tradicionalni lijek za mnoge bolesti, a ovdje ćemo vam predstaviti 10 znanstveno podržanih zdravstvenih prednosti konzumiranja moringa praha:

 

1. Hranjive tvari

Moringa je bogat izvor vitamina, minerala i aminokiselina. Sadrži značajne količine vitamina A, C i E, kalcija, kalija, te proteina.

Stoga ako želite zadovoljiti svoje tijelo i poboljšati zdravlje, moringa prah lako je i brzo rješenje.

 

2. Bori se protiv slobodnih radikala

Antioksidansi u moringa prahu bore se protiv slobodnih radikala - molekula koje uzrokuju oksidativni stres, oštećenja stanica i upale.

Moringa sadrži antioksidante koji se nazivaju flavonoidi, polifenoli i askorbinska kiselina u njenom lišću, cvijeću i sjemenu.

Istraživanje je pokazalo da moringa prah sprječava štetu i degradaciju koju slobodni radikali uzrokuju u stanicama različitih organa u tijelu, održavajući ih u dobrom stanju.

 

3. Bori se protiv upale

Upala može dovesti do kroničnih bolesti poput dijabetesa, respiratornih problema, kardiovaskularnih bolesti, artritisa i pretilosti.

Moringa prah smanjuje upalu potiskivanjem upalnih enzima i proteina u tijelu.

 

4. Pomaže smanjiti simptome dijabetesa

Moringa prah poput ovog je učinkovit u smanjenju razine lipida i glukoze, te reguliranju oksidacijskog stresa u bolesnika s dijabetesom, što znači da snižava šećer u krvi i kolesterol, te poboljšava zaštitu od oštećenja stanica.

 

5. Štiti kardiovaskularni sustav

Moringa prah ima zdravstvene prednosti za srce, naročito u kontroli lipida u krvi, sprječavanju formiranja plaka u arterijama i smanjenju razine kolesterola.

 

6. Podržava zdravlje mozga

Moringa prah podupire zdravlje mozga i kognitivnu funkciju zbog svojih antioksidativnih i neuro-pojačivačkih aktivnosti. Također je testiran za liječenje Alzheimerove bolesti s povoljnim preliminarnim rezultatima.

Njegov visok sadržaj vitamina E i C se bori s oksidacijom koji dovodi do degeneracije neurona, poboljšavajući funkciju mozga.

Također je u stanju normalizirati neurotransmitere u mozgu - serotonin, dopamin i noradrenalin, koji igraju ključnu ulogu u pamćenju, raspoloženju, funkciji organa, reakcijama na poticaj poput stresa i zadovoljstva, te mentalnog zdravlja, na primjer kod depresije i psihoze.

 

7. Štiti jetru

Moringa prah sadrži visoke koncentracije polifenola koji štite jetru od oksidacije, toksičnosti i oštećenja. Moringa može smanjiti oštećenje jetre i fibrozu i liječiti oksidaciju u jetri.

Jetra je odgovorna za detoksikaciju krvi, proizvodnju žuči, metabolizam fruktoze, metabolizam masti i obradu hranjivih tvari, a to može činiti samo uz pomoć jetrenih enzima, pa je od iznimnog značaja da oni ostanu na normalnim razinama.

Niže razine jetrenih enzima mogu narušiti njegovu sposobnost filtriranja krvi.

 

8. Sadrži antimikrobna i antibakterijska svojstva

Moringa ima antibakterijska i antifungalna svojstva koja se bore protiv infekcija.

Djelotvorna je protiv vrsta gljivica koje uzrokuju infekcije na koži i sojeva bakterija odgovornih za infekcije mokraćnog sustava i probavne probleme.

 

9. Ubrzava zacjeljivanje rana

Moringa prah ima krvno-zgrušavajuća svojstva koja pogoduju zacjeljivanju rana i mogu smanjiti vrijeme zgrušavanja, što znači da smanjuje vrijeme koje je potrebno da bi ogrebotine, rezovi ili rane prestale krvariti.

 

Kako ga koristiti

Možete dodati moringa prah u svoj smoothie ili ga piti kao čaj. Istraživanja su pokazala da je u potpunosti siguran za ljudsku konzumaciju, čak i u većim dozama od normalne. Moringa prah ima blag okus.

Napomena: Moringa može imati laksativne učinke u velikim količinama, tako da je sigurna doza za uvođenje u hranu ili dijetu bez probavnih problema - ½ do 1 čajna žličica dnevno.

 
  Novosti - Sve