Lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama: ukusni i jednostavni recepti
05 Velj.

Lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama: ukusni i jednostavni recepti

Za ove brze lisnate prutiće, bit će vam potreban jedan paket lisnatog tijesta. Preporučam da uzmete ono već razvaljano, kako biste skratili način pripreme. Prutići su zgodni kao slani prigrisci za zabave i rođendane, a punjenje i posip možete mijenjati prema vlastitom ukusu. Dodajte šunku, pršut ili špek, dimljenu crvenu papriku ili neki drugi začin, suncokret zamijenite lanom ili sezamom.

Za 12ak prutića bit će vam potrebno:

1 lisnato tijesto od 500g

125g sira po želji (ribana mozzarella, gouda ili drugi sir po želji)

1 jaje

himalajsku sol

svježe mljeveni šareni papar

sjemenke suncokreta

Razvaljajte tijesto u pravokutnik, ako nemate unaprijed razvaljano. Pola pravokutnika premažite istučenim jajetom i posipajte sirom. Blago posolite, popaprite. Preklopite drugom polovicom tijesta. Prođite oklagijom, da se sir utisne u tijesto i zatim režite trake širine 1cm, s kraće strane pravokutnika. Svaku traku tijesta lagano zarotirajte da dobijete uvijene prutiće. Slažite na tepsiju obloženu papirom za pečenje, premažite ostatkom istučenog jajeta.

Posipajte suncokretovim sjemenkama, po želji i s malo papra ili chilija.
Pecite 20ak minuta na 180C.

Lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama su ukusni slani zalogaji koji su popularni u mnogim dijelovima svijeta. Ovaj jednostavan recept kombinira hrskavo lisnato tijesto sa kremastim sirom i hrskavim suncokretovim sjemenkama, što daje predivan okus i teksturu.

Ovaj recept je jednostavan za pripremu i idealan je za sve prigode, od domaćih okupljanja do proslava. Priprema tijesta je brza i jednostavna, a punjenje možete prilagoditi svojim željama i preferencijama. Lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama su savršeni za one koji traže ukusnu grickalicu koja je jednostavna za pripremu.

Ključne točke

  • Lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama su ukusni slani zalogaji koji su jednostavni za pripremu.
  • Ovaj recept kombinira hrskavo lisnato tijesto sa kremastim sirom i hrskavim suncokretovim sjemenkama, što daje predivan okus i teksturu.
  • Lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama su savršeni za sve prigode, od domaćih okupljanja do proslava.

Osnove Recepta

Povijest Lisnatih Prutića

Lisnati prutići su jedan od najpopularnijih slanih zalogaja u Hrvatskoj. Ovi ukusni prutići su se pojavili u našoj kuhinji prije nekoliko desetljeća i od tada su postali omiljeni među ljudima svih dobnih skupina. Lisnato tijesto, koje je osnova ovog recepta, prvi put se pojavilo u Francuskoj u 17. stoljeću. Tijesto se sastoji od slojeva maslaca i brašna koji se izmjenjuju tijekom procesa pripreme. Zbog svoje jednostavnosti i univerzalnosti, lisnato tijesto se brzo proširilo širom svijeta i postalo osnova za mnoge slane i slatke delicije.

Značaj Suncokretovih Sjemenki u Prehrani

Suncokretove sjemenke su bogate hranjivim tvarima poput vitamina E, magnezija, selena i cinka. One su također izvor zdravih masti i proteina, što ih čini idealnom namirnicom za vegetarijance i vegane. Suncokretove sjemenke su također bogate antioksidansima koji pomažu u borbi protiv slobodnih radikala u tijelu. Ovi sastojci su važni za održavanje zdravog imunološkog sustava i sprečavanje bolesti. Uz sve to, suncokretove sjemenke su izvrsne za poboljšanje probave, smanjenje upale i poboljšanje zdravlja srca.

U ovom receptu, suncokretove sjemenke se koriste kao posip na lisnate prutiće. Osim što daju hrskavu teksturu i ukusan okus, suncokretove sjemenke dodaju i nutritivnu vrijednost ovom jelu.

Priprema Tijesta

Kako bismo dobili savršeno lisnato tijesto za naše prutiće, potrebno je slijediti nekoliko koraka. U ovom poglavlju, objasnit ćemo kako pripremiti tijesto za lisnate prutiće sa sirom i suncokretovim sjemenkama.

Izbor Brašna

Prvi korak u pripremi tijesta je izbor brašna. Za lisnato tijesto, najbolje je koristiti brašno tipa 500. Ovo brašno ima visok postotak proteina, što će tijestu dati potrebnu elastičnost i strukturu. Također, bitno je da brašno bude svježe i bez grudica.

Dodavanje Mlijeka i Ulja

Nakon što smo odabrali brašno, potrebno je dodati mlijeko i ulje. Za naše lisnato tijesto, koristit ćemo kravlje mlijeko i suncokretovo ulje. Kravlje mlijeko će tijestu dati potrebnu vlažnost, dok će suncokretovo ulje tijestu dati mekoću i okus.

Miješanje Tijesta

Kada smo dodali mlijeko i ulje, potrebno je miješati tijesto. Najbolje je koristiti mikser sa spiralnim nastavcima. Tijesto treba miješati dok ne postane glatko i elastično. Nakon toga, tijesto treba zamotati u prozirnu foliju i ostaviti u hladnjaku da se odmori najmanje 30 minuta.

Sada kada smo pripremili naše lisnato tijesto, možemo krenuti na sljedeći korak u pripremi naših ukusnih prutića sa sirom i suncokretovim sjemenkama.

Izrada Lisnatih Prutića

Da bismo napravili ukusne Lisnate Prutiće sa sirom i suncokretovim sjemenkama, potrebni su nam sljedeći sastojci: lisnato tijesto, ribani sir po želji, jaje, suncokretove sjemenke, himalajska sol i svježe mljeveni šareni papar.

Oblikovanje Prutića

Prvo, razvaljamo lisnato tijesto na pobrašnjenoj površini i narežemo ga na trake. Na svaku traku stavimo ribani sir i zarolamo u prutiće. Nakon toga, prutiće premažemo razmućenim jajem i pospemo suncokretovim sjemenkama.

Korištenje Pećnice za Pečenje

Prije nego što stavimo prutiće u pećnicu, zagrijemo je na 200°C. Zatim, obložimo pleh papirom za pečenje i na njega stavimo prutiće. Pečemo ih u pećnici oko 15-20 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju. Nakon što su gotovi, izvadimo ih iz pećnice i ostavimo da se ohlade nekoliko minuta prije posluživanja.

Uživajte u ovom jednostavnom, ali ukusnom receptu za Lisnate Prutiće sa sirom i suncokretovim sjemenkama!

Priprema Punjenja

Odabir Sira

Prije nego što započnemo s pripremom punjenja za naše lisnate prutiće, važno je odabrati pravi sir. Možete koristiti različite vrste sira poput ribane mozzarelle, gouda sira ili neki drugi sir po vašem izboru. Također, možete koristiti svježi sir koji će pružiti kremastu i glatku teksturu punjenja.

Dodavanje Začina i Sjemenki

Nakon što smo odabrali sir, vrijeme je da dodamo začine i sjemenke koje će obogatiti okus naših lisnatih prutića. Možete dodati malo soli i svježe mljevenog šarenog papra kako biste pojačali okus sira. Također, možete dodati malo papra ili chilija ako želite malo više začina.

Dodavanje sjemenki poput suncokreta ili sezama pružit će dodatnu teksturu i okus našim prutićima. Sjemenke suncokreta su bogate hranjivim tvarima i dodat će malo hrskavosti i orašastog okusa. Sezamove sjemenke su također bogate hranjivim tvarima, a dodat će malo orašastog okusa i hrskavosti.

Kada smo odabrali sir i dodali začine i sjemenke, vrijeme je da pripremimo punjenje za naše lisnate prutiće. Uzmite lisnato tijesto i narežite ga na trake. Na svaku traku tijesta stavite malo punjenja i zarolajte u prutiće. Pecite u pećnici dok ne dobiju zlatnu boju.

U ovom dijelu pripreme lisnatih prutića sa sirom i suncokretovim sjemenkama, odabrali smo sir, dodali začine i sjemenke, te pripremili punjenje za naše prutiće. Sada je vrijeme za pečenje i uživanje u ovom ukusnom jelu.

Postupak Pečenja

Kada smo pripremili lisnate prutiće sa sirom i suncokretovim sjemenkama, vrijeme je za pečenje. U ovom dijelu članka opisat ćemo postupak pečenja koji će vam pomoći da dobijete savršeno pečene prutiće.

Temperatura i Vrijeme Pečenja

Prije nego što stavite lisnate prutiće u pećnicu, važno je da pećnicu zagrijete na odgovarajuću temperaturu. Preporučena temperatura za pečenje lisnatih prutića sa sirom i suncokretovim sjemenkama je 200°C. Pećnicu zagrijte na 200°C i pričekajte da se dobro zagrije.

Kada je pećnica zagrijana, stavite lisnate prutiće na lim za pečenje koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Lisnate prutiće pecite u pećnici 15-20 minuta, ovisno o vašoj pećnici. Nakon 15 minuta provjerite jesu li lisnati prutići dovoljno pečeni. Ako nisu, ostavite ih u pećnici još nekoliko minuta.

Korištenje Peka Papira

Kada pečete lisnate prutiće sa sirom i suncokretovim sjemenkama, preporučujemo da koristite papir za pečenje. Papir za pečenje će spriječiti da se lisnati prutići zalijepe za lim za pečenje i olakšati čišćenje lima za pečenje nakon pečenja.

Prije nego što stavite lisnate prutiće na lim za pečenje, prekrijte lim papirom za pečenje. Papirom za pečenje prekrijte cijeli lim, a zatim stavite lisnate prutiće na papir za pečenje. Nakon što ste stavili lisnate prutiće na papir za pečenje, stavite lim u pećnicu i pecite lisnate prutiće prema prethodno opisanom postupku.

Slijedeći ove jednostavne korake, dobit ćete savršeno pečene lisnate prutiće sa sirom i suncokretovim sjemenkama.

Serviranje i Čuvanje

Serviranje Toplih i Hladnih Prutića

Lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama su idealni za posluživanje na raznim prigodama. Mogu se poslužiti kao topli ili hladni zalogaji. Topli prutići su idealni za posluživanje odmah nakon pečenja, dok se hladni prutići mogu poslužiti nakon što se ohlade na sobnoj temperaturi.

Kako bi prutići bili ukusni i hrskavi, preporučujemo posipanje sjemenkama suncokreta prije pečenja. Također, možete poslužiti prutiće uz umak od rajčice ili kiselo vrhnje kako bi se pojačao njihov okus.

Metode Čuvanja

Lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama mogu se čuvati na sobnoj temperaturi u zatvorenoj posudi do tri dana. Ako želite da prutići ostanu svježi duže vrijeme, preporučujemo čuvanje u hladnjaku u zatvorenoj posudi do pet dana.

Kako biste spriječili da prutići postanu mekani, preporučujemo čuvanje u zatvorenoj posudi, a ne u otvorenoj. Također, prije posluživanja hladnih prutića, preporučujemo da ih ostavite na sobnoj temperaturi oko 20 minuta kako bi se vratili u svoju hrskavu teksturu.

Ukratko, lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama su jednostavni za pripremu i idealni za posluživanje na raznim prigodama. Kako biste uživali u njihovom ukusu, preporučujemo posipanje sjemenkama suncokreta prije pečenja i posluživanje uz umak od rajčice ili kiselo vrhnje. Ako želite da prutići ostanu svježi duže vrijeme, preporučujemo čuvanje u zatvorenoj posudi u hladnjaku do pet dana.

Varijacije Recepta

Postoji mnogo načina na koje možete varirati osnovni recept za lisnate prutiće sa sirom i suncokretovim sjemenkama. U nastavku ćemo navesti neke od najpopularnijih varijacija.

Lisnati Prutići s Ajvarom i Sirom

Umjesto suncokretovih sjemenki, u ovaj recept možete dodati ajvar i naribani sir. Preporučujemo da koristite Podravka domaći ajvar za najbolji okus. Kako biste napravili ove prutiće, jednostavno razvaljajte lisnato tijesto, premažite ga tankim slojem ajvara, a zatim pospite naribanim sirom. Pecite u pećnici na 200°C dok ne postanu zlatno smeđi.

Dodavanje Špinata ili Pršuta

Ako želite dodati malo zelenila u ovaj recept, možete dodati svježi špinat. Jednostavno nasjeckajte špinat i pospite ga po tijestu prije nego što stavite sir i suncokretova sjemenke. Također, umjesto suncokretovih sjemenki, možete dodati narezani pršut. Ovo će pružiti slaniji okus i učiniti prutiće još ukusnijima.

Uz ove dvije varijacije, možete eksperimentirati s drugim sastojcima kao što su dimljena crvena paprika, sezam ili lanene sjemenke. Važno je da se držite osnovnog recepta za lisnate prutiće sa sirom i suncokretovim sjemenkama, te da ne pretjerujete s dodacima kako ne biste promijenili okus i teksturu prutića.

Nutritivne Informacije

Kalorijska Vrijednost

Lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama su ukusna grickalica koja se može konzumirati u bilo koje doba dana. Međutim, važno je napomenuti da ova hrana ima visoku kalorijsku vrijednost. Na primjer, jedan prutić može sadržavati oko 100 kalorija. Stoga, ako pokušavate smanjiti unos kalorija, preporučuje se umjereno konzumiranje ove hrane.

Macronutrijenti

Lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama su izvor različitih makronutrijenata. Na primjer, ova hrana sadrži značajnu količinu proteina koji su važni za rast i obnovu stanica u tijelu. Također, ova hrana sadrži značajnu količinu masti i ugljikohidrata.

Međutim, važno je napomenuti da ova hrana sadrži zasićene masti koje mogu negativno utjecati na zdravlje srca. Stoga, preporučuje se umjereno konzumiranje ove hrane i kombiniranje s drugim zdravim namirnicama kako bi se osigurao uravnotežen unos makronutrijenata.

Ukratko, lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama su ukusna grickalica koja se može konzumirati umjereno. Važno je napomenuti da ova hrana ima visoku kalorijsku vrijednost i sadrži zasićene masti. Stoga, preporučuje se kombiniranje s drugim zdravim namirnicama kako bi se osigurao uravnotežen unos makronutrijenata.

Savjeti za Pripremu

Korištenje Jaja

Kada pripremate lisnate prutiće sa sirom i suncokretovim sjemenkama, jaja su bitan sastojak. U ovom receptu koristimo jaja kokošja, koja su bogata proteinima i vitaminima. Pri pripremi tijesta, potrebno je razdvojiti bjelanjke i žumanjke. Bjelanjke je potrebno dobro istući u čvrsti snijeg, kako bi tijesto bilo prozračno i hrskavo. Žumanjke se zatim umute sa sirom i ostalim sastojcima. Kada se sve sastojci sjedine, dodajte snijeg od bjelanjaka i nježno ih umiješajte u smjesu.

Pravilno Miješanje Sastojaka

Kada pripremate tijesto za lisnate prutiće, važno je da sastojke pravilno izmiješate. Brašno i prašak za pecivo se prosijavaju u zdjelu, a zatim se dodaju sir, mlijeko, ulje, jaja, bjelanjak i sol. Sve sastojke dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu bez grudica. Ukoliko koristite mikser, koristite nisku brzinu kako ne bi došlo do pretjeranog miješanja.

Kada je smjesa spremna, razvaljajte lisnato tijesto i nanesite smjesu na njega. Prije nego što ga stavite u pećnicu, posipajte suncokretovim sjemenkama kako bi dobili hrskavu i ukusnu koricu. Pecite prutiće na 180°C oko 20 minuta, dok ne dobiju zlatnu boju.

Zapamtite, priprema lisnatog tijesta zahtijeva strpljenje i preciznost, ali kada se sve sastojci sjedine pravilno, rezultat je ukusna i hrskava poslastica koju će vaši gosti sigurno voljeti.

Dekoracija i Prezentacija

Kada pripremate lisnate prutiće sa sirom i suncokretovim sjemenkama, važno je da se pobrinete da izgledaju privlačno i ukusno. Naša preporuka je da se koriste sjemenke kima ili lana kako bi se dodala malo boje i teksture u prezentaciju.

Korištenje Kim i Lan

Sjemenke kima i lana se mogu koristiti na različite načine za dekoraciju i prezentaciju lisnatih prutića sa sirom i suncokretovim sjemenkama. Možete ih posuti po vrhu prutića ili ih staviti na stranu tanjura za dodatnu teksturu i okus.

Sjemenke kima i lana su također bogate hranjivim tvarima, uključujući vlakna, proteine, vitamine i minerale. Korištenje ovih sjemenki u prezentaciji vaših lisnatih prutića sa sirom i suncokretovim sjemenkama može dodati dodatnu hranjivu vrijednost vašem jelu.

Kada poslužujete lisnate prutiće sa sirom i suncokretovim sjemenkama, važno je da se pobrinete da izgledaju ukusno i privlačno. Koristite sjemenke kima ili lana za dodatnu boju i teksturu, a također ćete dodati hranjivu vrijednost vašem jelu.

Povijest i Tradicija

Lisnati Prutići na Zabavama

Lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama su popularna hrana za zabave u Hrvatskoj. Ovi ukusni zalogaji su postali omiljena hrana na različitim događajima, od rođendanskih proslava do vjenčanja i drugih svečanosti.

Tradicija posluživanja lisnatih prutića na zabavama u Hrvatskoj seže daleko u prošlost. Ovi ukusni zalogaji su se prvotno posluživali na aristokratskim zabavama, a kasnije su postali popularni i među običnim ljudima.

Danas se lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama mogu naći na gotovo svakoj zabavi u Hrvatskoj. Ovi zalogaji su jednostavni za pripremu, a istovremeno su ukusni i privlačni za oko.

Uz lisnate prutiće, na hrvatskim zabavama često se poslužuju i drugi tradicionalni zalogaji, kao što su mesni narezak, sirevi, domaća rakija i vino. Ovi zalogaji su dio bogate hrvatske kulinarske tradicije koja se prenosi s generacije na generaciju.

Ukratko, lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama su neizostavan dio hrvatskih zabava i tradicije. Ovi ukusni zalogaji su jednostavni za pripremu, a istovremeno su ukusni i privlačni za oko.

Savjeti za Kupovinu Sastojaka

Kada planirate pripremiti lisnate prutiće sa sirom i suncokretovim sjemenkama, ključno je odabrati kvalitetne sastojke kako bi rezultat bio ukusan i privlačan. U ovom odjeljku, podijelit ćemo neke savjete za kupovinu sastojaka.

Odabir Kvalitetnog Sira i Brašna

Kada kupujete sir, preporučujemo da odaberete svježi sir, poput mozzarelle ili gouda sira. Ovi sirevi imaju bogat okus i dobro se tope, što ih čini savršenim izborom za lisnate prutiće. Također, provjerite rok trajanja sira i uvjerite se da je svjež.

Kada kupujete brašno, preporučujemo da odaberete visokokvalitetno brašno koje će vam pomoći da dobijete savršeno lisnato tijesto. Također, provjerite datum proizvodnje i rok trajanja brašna kako biste bili sigurni da je svježe.

Konačno, uvijek provjerite sastojke na etiketi kako biste bili sigurni da ne sadrže alergene ili druge sastojke koje ne želite koristiti.

Slijedeći ove savjete, bit ćete sigurni da ćete odabrati najbolje sastojke za pripremu ukusnih lisnatih prutića sa sirom i suncokretovim sjemenkama.

Alternativne Upotrebe Lisnatih Prutića

Lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama su ukusni slani prigrisci koji se mogu poslužiti kao predjelo ili se konzumirati kao grickalice. Međutim, postoje i brojne druge alternativne upotrebe ovih prutića koje možete isprobati.

Jedna od alternativnih upotreba lisnatih prutića je da ih koristite kao zamjenu za krekere. Ovi prutići su puno hrskaviji od krekera i imaju bogatiji okus, što ih čini savršenim izborom za serviranje uz razne umake i namaze. Možete ih poslužiti uz guacamole, humus, tapenade, krem sir ili neki drugi umak po vašem izboru.

Druga alternativna upotreba je da ih koristite kao nadjev za sendviče. Ovi prutići su dovoljno veliki da se mogu staviti u sendvič umjesto krekera ili kruha. Možete ih kombinirati sa svježim povrćem, mesom, sirom ili drugim sastojcima po vašem ukusu.

Također, lisnate prutiće možete koristiti kao bazu za mini pizze. Jednostavno ih premažite umakom od rajčice, pospite naribanim sirom i dodajte omiljene sastojke kao što su šunka, paprika, gljive ili masline. Pecite u pećnici dok ne postanu hrskavi i zlatni.

Ukratko, lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama su višenamjenski slani prigrisci koji se mogu koristiti na brojne načine. Od zamjene za krekere do baze za mini pizze, ovi prutići su savršeni za sve prigode.

Zanimljivosti o Lisnatim Prutićima

Lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama su jedan od najpopularnijih slanih prigrizaka u Hrvatskoj. Osim što su ukusni, ovi prutići imaju i neke zanimljive karakteristike.

Prvo, lisnato tijesto koje se koristi za izradu prutića je vrlo tanko i slojevito. To omogućava da se prutići peku brzo i ravnomjerno, te da budu hrskavi i ukusni.

Drugo, suncokretove sjemenke koje se stavljaju na prutiće su bogate vitaminom E, koji je važan antioksidans za naše tijelo. Također, suncokretove sjemenke su bogate vlaknima i proteinima, što ih čini zdravijim izborom od drugih grickalica.

Treće, sir koji se stavlja u prutiće može biti različitih vrsta, od mozzarelle do gouda sira. Sir je bogat proteinima i kalcijem, što je važno za zdravlje kostiju.

Četvrto, lisnati prutići su vrlo jednostavni za pripremu, te se mogu napraviti u različitim varijantama. Možete dodati šunku, pršut, dimljenu crvenu papriku ili neki drugi začin, te tako prilagoditi prutiće svom ukusu.

Ukratko, lisnati prutići sa sirom i suncokretovim sjemenkama su ukusni, zdravi i jednostavni za pripremu. Ovi slani prigrisci su idealni za sve prilike, od zabava do popodnevnih druženja uz omiljeni napitak.

Često Postavljana Pitanja

Ovdje smo prikupili neka od najčešće postavljanih pitanja o lisnatim prutićima sa sirom i suncokretovim sjemenkama.

Koje vrste sira se mogu koristiti za ovaj recept?

Za ovaj recept možete koristiti bilo koji sir po vašem izboru. Preporučujemo ribanu mozzarellu, gouda ili drugi sir po želji.

Mogu li se suncokretove sjemenke zamijeniti drugim sjemenkama?

Da, suncokretove sjemenke se mogu zamijeniti lanom ili sezamom, ovisno o vašim preferencijama.

Koliko dugo mogu čuvati lisnate prutiće?

Lisnati prutići najbolje se konzumiraju odmah nakon što se ispeku, no možete ih čuvati u hladnjaku u zatvorenoj posudi do tri dana.

Mogu li se lisnati prutići zamrznuti?

Da, lisnate prutiće možete zamrznuti prije pečenja. Nakon što ih izvadite iz zamrzivača, ostavite ih da se odmrznu prije pečenja.

Kako najbolje poslužiti lisnate prutiće sa sirom i suncokretovim sjemenkama?

Lisnate prutiće sa sirom i suncokretovim sjemenkama najbolje je poslužiti kao predjelo ili kao dio finger fooda na zabavama i druženjima. Možete ih poslužiti uz umak po vašem izboru, poput ajvara ili kiselog vrhnja.

Često postavljana pitanja

Koji sir je najbolji za pripremu lisnatih prutića?

Za pripremu lisnatih prutića sa sirom, najbolje je koristiti sir koji se lako topi, poput gauda, trapista ili edamera. Ovi sirevi će se lijepo rastopiti i stvoriti ukusan nadjev za vaše lisnate prutiće.

Kako se prave lisnati prutići s suncokretovim sjemenkama?

Za pripremu lisnatih prutića sa suncokretovim sjemenkama, potrebno je razvaljati lisnato tijesto, posuti ga suncokretovim sjemenkama i narezati na trake. Zatim se trake uvijaju u obliku prutića i peku u pećnici dok ne postanu zlatno smeđe boje.

Koji su koraci za izradu slanih štapića sa sirom?

Za pripremu slanih štapića sa sirom, potrebno je razvaljati lisnato tijesto, posuti ga sirom i narezati na trake. Zatim se trake uvijaju u obliku štapića i peku u pećnici dok ne postanu zlatno smeđe boje.

Koje sastojke koristiti za pravljenje štapića sa sirom trapistom?

Za pripremu štapića sa sirom trapistom, potrebno je koristiti lisnato tijesto, sir trapist, jaje i sol. Lisnato tijesto se razvalja, posipa sirom, nareže na trake, uvija u obliku štapića, premaže jajetom i posipa solju prije pečenja u pećnici.

Kako se lisnato tijesto priprema za prutiće sa sezamom?

Za pripremu lisnatih prutića sa sezamom, potrebno je razvaljati lisnato tijesto, posuti ga sezamom i narezati na trake. Zatim se trake uvijaju u obliku prutića i peku u pećnici dok ne postanu zlatno smeđe boje.

Na kojoj temperaturi se peku slani štapići sa sjemenkama?

Slani štapići sa sjemenkama najbolje se peku na temperaturi od 200°C. Potrebno je peći ih oko 15-20 minuta, dok ne postanu zlatno smeđe boje.

 
  Recepti - Sve