PIKANTNA PAELLA {BEZ GLUTENA}
PIKANTNA PAELLA {BEZ GLUTENA}
Ovo je jako jednostavan paella recept za jelo puno korisnih vlakana sa dodatnom pikantnom notom! Ovo je jedna od najidealnijih bezglutenskih večera! Tako jednostavna, a tako šik i neobična kombinacija!
Paella je jedno od meni najdražih španjolskih jela. U originalu je svakako izvrsna, ali s obzirom na moju prehranu i prehranu moje obitelji ja ovom jelu moram dati neku osobnu notu koja uključuje moje vlastite "supernamirnice".
Tako na primjer moja verzija paelle mora biti pikantnija nego originalna iz jednostavnog razloga: volim ljutkasto i znam da je lagano pikantna hrana zdrava i pomaže probavi!
RECEPT ZA PIKANTNU PAELLU BEZ GLUTENA
Vrijeme pripreme: 10 min
Vrijeme kuhanja: 20 min
Ukupno vrijeme: 30 min
Posluživanja: 2
SASTOJCI:
1-2 žlice maslinovog ulja
1/2 šalice crvenog luka, sitno isjeckanog
2 žlice mljevenog češnjaka
1 šalica kvalitetne bijele riže dugog zrna
1 i 1/2 šalica pilećeg ili povrtnog temeljca (ovo uvijek imam pripremljeno unaprijed pa jednostavno izvadim iz zamrzivača)
1/2 šalica svježe ili konzervirane rajčice, narezane na kockice
1/4 žličice kumina (koji daje pikantniju notu)
1/4 čajne žličice mljevenih čili papričica ili kajenskog papra (za još pikantniju notu)
1/2 šalice isjeckanih tikvica iz organskog uzgoja
1/3 šalice sjeckane slanine ili nemasne svinjetine (po izboru)
1 šalica kuhanog lososa (isjeckanog, ali ne presitno)
1 čaša krupnog crnog graha, idealnog za paellu
sok od limuna za kiselost
Izborno - u jelo možete umiješati i sjeckani korijandar
Izborno - preljev od avokada i ili pečena crvena paprika izvrsno pristaju kao dodatak ovom jelu i daju mu pikantnu notu
UPUTSTVA:
Najprije skuhajte rižu dugog zrna u temeljcu koji ste ranije pripremili. Uzmite kvalitetniju rižu jer je dobra riža baza ovog poznatog jela.
Nakon što je riža spremna, dodajte joj rajčicu, češnjak, 1 žlicu maslinovog ulja, kumin i malo soli.
U drugoj većoj tavi sotirajte svoje zdrave tikvice i luk s češnjakom, 1 žlicom maslinovog ulja, kajenskim paprom i mrvicom morske soli. Pred kraj dodajte kuhani losos, svinjetinu i ocijeđeni grah koji ste ranije skuhali (možete koristiti i grah iz konzerve).
Dodajte malo soka od limuna povrh svega i promiješajte u tavi dok smjesa ne postane vruća. Lagano pirjajte na vatri dok svi sastojci ne budu potpuno kuhani.
Prvo na tanjur stavite rižu, a zatim prelijte smjesom od lososa i graha...dodajte korijandar i čili papričice. Ako imate avokado, on će također biti idealan ukras za ovakvo jelo!
bez glutena hrana bez glutenski proizvodi web shop bez glutena bez glutena zagreb zdrava hrana online shop bez glutena proizvodi web shop zdrave hrane bez glutena online trgovina zdrave hrane zagreb