Zobeni keksi s čokoladom i kikirikijem
26 Sij.

Zobeni keksi s čokoladom i kikirikijem

Ovi keksići gotovi su za 20ak minuta pa su zgodni za pripremu, naročito kad zatrebate nešto slatko, a ne želite potrošiti puno vremena. Ujedno su i bezglutenski ako upotrijebite zobene pahuljice bez glutena i neko takvo brašno (heljdino, rižino..). Okus keksa podsjeća na Snickers čokoladicu, što se mnogima sviđa, ali ako ne volite kikiriki, zamijenite ga bademima ili lješnjacima.

Pripremite:

130g sitnih zobenih pahuljica

50g krupnih zobenih pahuljica

50g integralnog brašna

70g smeđeg šećera

50g narezanog neslanog kikirikija

prstohvat himalajske soli

60g maslaca

2 srednja jaja

12g praška za pecivo

Zagrijte pećnicu na 180C.

Pomiješajte sve suhe sastojke, dodajte narezanu čokoladu i kikiriki. Zatim dodajte jaja istučena sa šećerom i otopljeni maslac. Miješajte spatulom, da se sve izjednači.

Žlicom grabite smjesu i slažite hrpice nalik keksima, na tepsiju obloženu papirom za pečenje. Keksi će se tijekom pečenja malo proširiti pa pripazite da imaju dovoljno mjesta. Pecite oko 12 minuta, zatim ih spatulom prebacite na rešetku, da se hlade. Od ove količine sastojaka dobit ćete 20-25  keksića, ovisno koliko velike kekse ćete raditi.

Galerija slika:

 
  Recepti - Sve