Topla hranjiva PALEO salata za doručak
Topla hranjiva PALEO salata za doručak
Salate za doručak su najbolji način za početak dana!
Stvorite zdravi Paleo jutarnji obrok s lagano kuhanom brokulom, lukom i tikvicama uz dodatak voća na kraju i stvorit ćete obrok izuzetno bogat bjelančevinama. Ova iznimno hranjiva salata za doručak vrijedna je ranijeg buđenja! Jednostavno, ukusno, hranjivo i zdravo!
Tople salate za doručak? Da, one postoje. Ovaj zanimljivi paleo doručak je jako zabavan, a nakon što ga jednom kušate postat će novi omiljeni doručak u našoj kući. Lagano zagrijana salata od brokule umotana u tanak sloj maslaca, u kombinaciji sa tikvicama, bobicama, prženim sjemenkama bundeve, avokadom i prženim jajem. Ovo je stvarno superhrana!
Volim šarenilo u hrani! Osim što šarene salate izgledaju prekrasno i mame nas za stol.
TOPLA PALEO SALATA ZA DORUČAK
Vrijeme pripreme: 10 min
Vrijeme kuhanja: 10 min
Ukupno vrijeme pripreme: 20 minuta
Broj posluživanja: 4
SASTOJCI
1 1/3 šalice sjeckane oguljene muškatne tikve
1/3 šalice crvenog luka
1 1/2 žlica maslinovog ulja ili maslaca (podijeljeno)
350 g mješavine salate sa brokulom
1 žlica balzamičnog octa
1 žlica vode
1/4 žličice mljevenog češnjaka ili jedan češanj češnjaka
1/4 ili više žlica morske soli i crnog papra (po ukusu)
1/3 šalice borovnica
4 jaja
Tucana ljuta papričica i korijandar za ukras
1 avokado (narezan na kockice ili trakice)
pržene sjemenke bundeve (po izboru)
UPUTE
Prvo trebate oguliti i isjeckati povrće. Slobodno narežite i avokado ako ga ne želite sjeckati na kraju.
Stavite nasjeckanu tikvu u mikrovalnu pećnicu s 1 žlicom vode. Kuhajte u pari 2 do 2,5 minute ili više, ovisno o snazi vaše mikrovalnoj pećnice. Kuhajte dok tikva ne omekani, ali nemojte pretjerati da ne postane kašasta. Izvadite iz pećnice, ocijedite višak vode i odložite na stranu.
Stavite 1 žlicu maslaca ili ulja na tavicu te lagano zagrijavajte do srednje jačine i tada dodajte luk.
Pržite 2 minute ili dok luk ne dobije zlatnožutu boju.
Zatim dodajte mješavinu salate sa brokulom, češnjak, sol / papar, 1 žlicu vode, i balzamični ocat.
Izmiješajte sve zajedno u tavi.
Pokrijte i pustite da se lagano kuha oko 2-3 minute.
Kuhajte dok sve ne omekša i postane nježnije, ali ne i potpuno kuhano.
Izvadite i stavite u zdjelu.
Dodajte ranije pripremljenu tikvu i 1/3 šalice bobica u zdjelu i dobro protresite kako bi se svi sastojci jednoliko rasporedili.
Zatim ispržite jaja u istoj tavi.
Dodajte još 1/2 žlice maslaca ili ulja i sve zagrijavajte na srednje jakom plamenu.
Pecite dok vanjski rub jajeta ne postane hrskav, a žumanjak ne postane narančast i okrugao. Vjerojatno će vam trebati oko 4 minute ili čak i manje, ovisno o tome kako jako pečeno volite žumanjak.
Salatu stavite u zdjelicu i na vrh svake stavite prženo jaje.
Ukrasite crvenim paprom, 1 žličicom sjemenki bundeve, korijanderom pa dodatno posolite i popaprite po želji.
Dodajte narezani avokado uz rubove.
Dodatna opcija za nepaleo izvedbu: dodajte komadiće kozjeg ili feta sira.
TOpla Hranjiva PALEO Salata Za DoruČak
Salate za doručak su najbolji način za početak dana!
Stvorite zdravi Paleo jutarnji obrok s lagano kuhanom brokulom, lukom i tikvicama uz dodatak voća na kraju i stvorit ćete obrok izuzetno bogat bjelančevinama. Ova iznimno hranjiva salata za doručak vrijedna je ranijeg buđenja! Jednostavno, ukusno, hranjivo i zdravo!
Tople salate za doručak? Da, one postoje. Ovaj zanimljivi paleo doručak je jako zabavan, a nakon što ga jednom kušate postat će novi omiljeni doručak u našoj kući. Lagano zagrijana salata od brokule umotana u tanak sloj maslaca, u kombinaciji sa tikvicama, bobicama, prženim sjemenkama bundeve, avokadom i prženim jajem. Ovo je stvarno superhrana!
Volim šarenilo u hrani! Osim što šarene salate izgledaju prekrasno i mame nas za stol.
TOPLA PALEO SALATA ZA DORUČAK
Vrijeme pripreme: 10 min
Vrijeme kuhanja: 10 min
Ukupno vrijeme pripreme: 20 minuta
Broj posluživanja: 4
SASTOJCI
1 1/3 šalice sjeckane oguljene muškatne tikve
1/3 šalice crvenog luka
1 1/2 žlica maslinovog ulja ili maslaca (podijeljeno)
350 g mješavine salate sa brokulom
1 žlica balzamičnog octa
1 žlica vode
1/4 žličice mljevenog češnjaka ili jedan češanj češnjaka
1/4 ili više žlica morske soli i crnog papra (po ukusu)
1/3 šalice borovnica
4 jaja
Tucana ljuta papričica i korijandar za ukras
1 avokado (narezan na kockice ili trakice)
pržene sjemenke bundeve (po izboru)
UPUTE
Prvo trebate oguliti i isjeckati povrće. Slobodno narežite i avokado ako ga ne želite sjeckati na kraju.
Stavite nasjeckanu tikvu u mikrovalnu pećnicu s 1 žlicom vode. Kuhajte u pari 2 do 2,5 minute ili više, ovisno o snazi vaše mikrovalnoj pećnice. Kuhajte dok tikva ne omekani, ali nemojte pretjerati da ne postane kašasta. Izvadite iz pećnice, ocijedite višak vode i odložite na stranu.
Stavite 1 žlicu maslaca ili ulja na tavicu te lagano zagrijavajte do srednje jačine i tada dodajte luk.
Pržite 2 minute ili dok luk ne dobije zlatnožutu boju.
Zatim dodajte mješavinu salate sa brokulom, češnjak, sol / papar, 1 žlicu vode, i balzamični ocat.
Izmiješajte sve zajedno u tavi.
Pokrijte i pustite da se lagano kuha oko 2-3 minute.
Kuhajte dok sve ne omekša i postane nježnije, ali ne i potpuno kuhano.
Izvadite i stavite u zdjelu.
Dodajte ranije pripremljenu tikvu i 1/3 šalice bobica u zdjelu i dobro protresite kako bi se svi sastojci jednoliko rasporedili.
Zatim ispržite jaja u istoj tavi.
Dodajte još 1/2 žlice maslaca ili ulja i sve zagrijavajte na srednje jakom plamenu.
Pecite dok vanjski rub jajeta ne postane hrskav, a žumanjak ne postane narančast i okrugao. Vjerojatno će vam trebati oko 4 minute ili čak i manje, ovisno o tome kako jako pečeno volite žumanjak.
Salatu stavite u zdjelicu i na vrh svake stavite prženo jaje.
Ukrasite crvenim paprom, 1 žličicom sjemenki bundeve, korijanderom pa dodatno posolite i popaprite po želji.
Dodajte narezani avokado uz rubove.
Dodatna opcija za nepaleo izvedbu: dodajte komadiće kozjeg ili feta sira.
bio trgovine zagreb organska hrana bio hrana online zdrava prehrana trgovina zdrave hrane zagreb trgovina zdrave hrane zdrava hrana priroda i društvo biotrgovina