Topla hranjiva PALEO salata za doručak
23 Sij.

Topla hranjiva PALEO salata za doručak

Salate za doručak su najbolji način za početak dana!

Stvorite zdravi Paleo jutarnji obrok s lagano kuhanom brokulom, lukom i tikvicama uz dodatak voća na kraju i stvorit ćete obrok izuzetno bogat bjelančevinama. Ova iznimno hranjiva salata za doručak vrijedna je ranijeg buđenja! Jednostavno, ukusno, hranjivo i zdravo!

Tople salate za doručak? Da, one postoje. Ovaj zanimljivi paleo doručak je jako zabavan, a nakon što ga jednom kušate postat će novi omiljeni doručak u našoj kući. Lagano zagrijana salata od brokule umotana u tanak sloj maslaca, u kombinaciji sa tikvicama, bobicama, prženim sjemenkama bundeve, avokadom i prženim jajem. Ovo je stvarno superhrana!

Volim šarenilo u hrani! Osim što šarene salate izgledaju prekrasno i mame nas za stol.

TOPLA PALEO SALATA ZA DORUČAK

Vrijeme pripreme: 10 min

Vrijeme kuhanja: 10 min

Ukupno vrijeme pripreme: 20 minuta

Broj posluživanja: 4

SASTOJCI

1 1/3 šalice sjeckane oguljene muškatne tikve

1/3 šalice crvenog luka

1 1/2 žlica maslinovog ulja ili maslaca (podijeljeno)

350 g mješavine salate sa brokulom

1 žlica  balzamičnog octa

1 žlica vode

1/4 žličice mljevenog češnjaka ili jedan češanj češnjaka

1/4 ili više žlica morske soli i crnog papra (po ukusu)

1/3 šalice borovnica

4 jaja

Tucana ljuta papričica i korijandar za ukras

1 avokado (narezan na kockice ili trakice)

pržene sjemenke bundeve (po izboru)

 

UPUTE

Prvo trebate oguliti i isjeckati povrće. Slobodno narežite i avokado ako ga ne želite sjeckati na kraju.

Stavite nasjeckanu tikvu u mikrovalnu pećnicu s 1 žlicom vode. Kuhajte u pari 2 do 2,5 minute ili više, ovisno o snazi vaše mikrovalnoj pećnice. Kuhajte dok tikva ne omekani, ali nemojte pretjerati da ne postane kašasta. Izvadite iz pećnice, ocijedite višak vode i odložite na stranu.

Stavite 1 žlicu maslaca ili ulja na tavicu te lagano zagrijavajte do srednje jačine i tada dodajte luk.

Pržite 2 minute ili dok luk ne dobije zlatnožutu boju.

Zatim dodajte mješavinu salate sa brokulom, češnjak, sol / papar, 1 žlicu vode, i balzamični ocat.

Izmiješajte sve zajedno u tavi.

Pokrijte i pustite da se lagano kuha oko 2-3 minute.

Kuhajte dok sve ne omekša i postane nježnije, ali ne i potpuno kuhano.

Izvadite i stavite u zdjelu.

Dodajte ranije pripremljenu tikvu i 1/3 šalice bobica u zdjelu i dobro protresite kako bi se svi sastojci jednoliko rasporedili.

Zatim ispržite jaja u istoj tavi.

Dodajte još 1/2 žlice maslaca ili ulja i sve zagrijavajte na srednje jakom plamenu.

Pecite dok vanjski rub jajeta ne postane hrskav, a žumanjak ne postane narančast i okrugao. Vjerojatno će vam trebati oko 4 minute ili čak i manje, ovisno o tome kako jako pečeno volite žumanjak.

Salatu stavite u zdjelicu i na vrh svake stavite prženo jaje.

Ukrasite crvenim paprom, 1 žličicom sjemenki bundeve, korijanderom pa dodatno posolite i popaprite po želji.

Dodajte narezani avokado uz rubove.

Dodatna opcija za nepaleo izvedbu: dodajte komadiće kozjeg ili feta sira.

TOpla Hranjiva PALEO Salata Za DoruČak

 

Salate za doručak su najbolji način za početak dana!

Stvorite zdravi Paleo jutarnji obrok s lagano kuhanom brokulom, lukom i tikvicama uz dodatak voća na kraju i stvorit ćete obrok izuzetno bogat bjelančevinama. Ova iznimno hranjiva salata za doručak vrijedna je ranijeg buđenja! Jednostavno, ukusno, hranjivo i zdravo!

Tople salate za doručak? Da, one postoje. Ovaj zanimljivi paleo doručak je jako zabavan, a nakon što ga jednom kušate postat će novi omiljeni doručak u našoj kući. Lagano zagrijana salata od brokule umotana u tanak sloj maslaca, u kombinaciji sa tikvicama, bobicama, prženim sjemenkama bundeve, avokadom i prženim jajem. Ovo je stvarno superhrana!

Volim šarenilo u hrani! Osim što šarene salate izgledaju prekrasno i mame nas za stol.

 

TOPLA PALEO SALATA ZA DORUČAK

 

Vrijeme pripreme: 10 min

Vrijeme kuhanja: 10 min

Ukupno vrijeme pripreme: 20 minuta

Broj posluživanja: 4

 

SASTOJCI

1 1/3 šalice sjeckane oguljene muškatne tikve

1/3 šalice crvenog luka

1 1/2 žlica maslinovog ulja ili maslaca (podijeljeno)

350 g mješavine salate sa brokulom

1 žlica  balzamičnog octa

1 žlica vode

1/4 žličice mljevenog češnjaka ili jedan češanj češnjaka

1/4 ili više žlica morske soli i crnog papra (po ukusu)

1/3 šalice borovnica

4 jaja

Tucana ljuta papričica i korijandar za ukras

1 avokado (narezan na kockice ili trakice)

pržene sjemenke bundeve (po izboru)

 

UPUTE

Prvo trebate oguliti i isjeckati povrće. Slobodno narežite i avokado ako ga ne želite sjeckati na kraju.

Stavite nasjeckanu tikvu u mikrovalnu pećnicu s 1 žlicom vode. Kuhajte u pari 2 do 2,5 minute ili više, ovisno o snazi vaše mikrovalnoj pećnice. Kuhajte dok tikva ne omekani, ali nemojte pretjerati da ne postane kašasta. Izvadite iz pećnice, ocijedite višak vode i odložite na stranu.

Stavite 1 žlicu maslaca ili ulja na tavicu te lagano zagrijavajte do srednje jačine i tada dodajte luk.

Pržite 2 minute ili dok luk ne dobije zlatnožutu boju.

Zatim dodajte mješavinu salate sa brokulom, češnjak, sol / papar, 1 žlicu vode, i balzamični ocat.

Izmiješajte sve zajedno u tavi.

Pokrijte i pustite da se lagano kuha oko 2-3 minute.

Kuhajte dok sve ne omekša i postane nježnije, ali ne i potpuno kuhano.

Izvadite i stavite u zdjelu.

Dodajte ranije pripremljenu tikvu i 1/3 šalice bobica u zdjelu i dobro protresite kako bi se svi sastojci jednoliko rasporedili.

Zatim ispržite jaja u istoj tavi.

Dodajte još 1/2 žlice maslaca ili ulja i sve zagrijavajte na srednje jakom plamenu.

Pecite dok vanjski rub jajeta ne postane hrskav, a žumanjak ne postane narančast i okrugao. Vjerojatno će vam trebati oko 4 minute ili čak i manje, ovisno o tome kako jako pečeno volite žumanjak.

Salatu stavite u zdjelicu i na vrh svake stavite prženo jaje.

Ukrasite crvenim paprom, 1 žličicom sjemenki bundeve, korijanderom pa dodatno posolite i popaprite po želji.

Dodajte narezani avokado uz rubove.

Dodatna opcija za nepaleo izvedbu: dodajte komadiće kozjeg ili feta sira.

 
  Recepti - Sve