Paprika punjen sorghumom ili sirkom
12 Stu.

Paprika punjen sorghumom ili sirkom

Volim eksperimentirati s različitim žitaricama pa sam ovaj put upotrijebila sorghum ili sirak umjesto riže, ali vi papriku možete napuniti rižom, ječmom, pirom ili nekom drugom žitaricom po želji. Ukoliko ne konzumirate žitarice, u potpunosti ih izbacite. Ako pak ne konzumirate meso, onda upotrijebite bolonjez od leće, za koji ćemo uskoro objaviti recept.

Pripremite:

8-10 paprika

600g mljevene junetine

1 srednju glavicu luka

2 režnja češnjaka

1 jaje

himalajsku sol

svježe mljeveni papar

malo vode

6-8 žlica sorghuma ili sirka

1 žlicu suncokretovog ulja

2 žlice zobenog brašna

2 žlice crvene paprike

par žlica pirea od rajčice

Paprike operite, očistite i stavite sa strane. U većoj posudi pomiješajte meso, sitno sjeckani luk, češnjak i začine. Dodajte istučeno jaje pa rukama promiješajte, da dobijete kompaktnu, ali ne prezbijenu smjesu. Po potrebi dodajte malo vode. Sirak isperite pa dodajte u smjesu. Punite paprike, ali nemojte jako nabijati smjesu i ostavite malo mjesta na vrhu paprike, kako vam smjesa ne bi izlazila tijekom kuhanja.

U posudi dovoljno velikoj za paprike ugrijte ulje. Dodajte zobeno brašno, miješajte i pazite da ne zagori. Dodajte crvenu papriku i zatim podlijte vodom. Ulijte i pire od rajčice. Posolite, popaprite. Možete dodati i korijen celera ili peršina, od njega će tekućina u kojoj se paprike kuhaju biti ukusnija.

Poslažite paprike tako da budu pokrivene vodom, smanjite vatru i kuhajte 40ak minuta.

Galerija slika:

 
  Recepti - Sve