Pileća tjestenina s bezglutenskom tjesteninom od slanutka
11 Pro.

Pileća tjestenina s bezglutenskom tjesteninom od slanutka

Jeste li probali Probios tjestenine bez glutena? Ako niste, svakako ih isprobajte. Danas sam upotrijebila tjesteninu od slanutka, no postoje i tjestenina od crvene leće, žute leće, graška, crnog graha, heljde... Odlične su za ovakve salate, ali i razne umake, složence i variva. Bogate su proteinima, okusom nisu nametljive, a teksturom su baš poput većine klasičnih tjestenina. Mene su oduševile i pripremila sam vam nekoliko recepata za koje vjerujem da će vam se svidjeti i motivirati vas da kušate neku od njih, čak i ako ne morate konzumirati proizvode bez glutena.

Pripremite:

2 pileća filea

himalajsku sol

svježe mljeveni šareni papar

žlicu crvene paprike

pola žličice kurkume

80g kiselih krastavaca

1 konzervu ili staklenku kukuruza

1 grčki jogurt ili kiselo vrhnje

1 Probios tjesteninu od slanutka (250g)

2 stabljike mladog luka (ili vlasac)

Pileći file narežite na kockice. Posolite, popaprite, dodajte crvenu papriku i kurkumu. Prelijte s malo suncokretova ulja i ostavite da stoji 30ak minuta. Prepecite na laganoj vatri i stavite sa strane. Tjesteninu skuhajte prema uputi na pakiranju. Pomiješajte je s mesom, dodajte kukuruz i nasjeckane kisele krastavce. Prelijte s grčkim jogurtom i promiješajte. Po potrebi dodajte još začina. Posipajte nasjeckanim mladim lukom i poslužite.

Galerija slika:

 
  Recepti - Sve