Pileća tjestenina s bezglutenskom tjesteninom od slanutka
Pileća tjestenina s bezglutenskom tjesteninom od slanutka
Jeste li probali Probios tjestenine bez glutena? Ako niste, svakako ih isprobajte. Danas sam upotrijebila tjesteninu od slanutka, no postoje i tjestenina od crvene leće, žute leće, graška, crnog graha, heljde... Odlične su za ovakve salate, ali i razne umake, složence i variva. Bogate su proteinima, okusom nisu nametljive, a teksturom su baš poput većine klasičnih tjestenina. Mene su oduševile i pripremila sam vam nekoliko recepata za koje vjerujem da će vam se svidjeti i motivirati vas da kušate neku od njih, čak i ako ne morate konzumirati proizvode bez glutena.
Pripremite:
2 pileća filea
svježe mljeveni šareni papar
žlicu crvene paprike
pola žličice kurkume
1 konzervu ili staklenku kukuruza
1 grčki jogurt ili kiselo vrhnje
1 Probios tjesteninu od slanutka (250g)
2 stabljike mladog luka (ili vlasac)
Pileći file narežite na kockice. Posolite, popaprite, dodajte crvenu papriku i kurkumu. Prelijte s malo suncokretova ulja i ostavite da stoji 30ak minuta. Prepecite na laganoj vatri i stavite sa strane. Tjesteninu skuhajte prema uputi na pakiranju. Pomiješajte je s mesom, dodajte kukuruz i nasjeckane kisele krastavce. Prelijte s grčkim jogurtom i promiješajte. Po potrebi dodajte još začina. Posipajte nasjeckanim mladim lukom i poslužite.
Galerija slika:
bez glutena recepti bez glutena hrana bez glutena prehrana bez glutena zagreb bez glutena proizvodi bez glutena brašno bez glutena online