Šalša s tunom i bezglutenskom tjesteninom od graška
12 Sij.

Šalša s tunom i bezglutenskom tjesteninom od graška

Sjećate se onih bezglutenskih Probios tjestenina? Ovaj put upotrijebila sam fusille od graška koji su se odlično uklopili sa šalšom i tunom. Ja šalšu volim šporku, odnosno ne smetaju mi kožice i sjemenke rajčice, tako da ih ne gulim i ne čistim kada koristim svježu rajčicu. Zimi koristim cijelu nasjeckanu rajčicu iz konzerve, a vi, u slučaju da želite izbjeći sjemenke i kožicu, upotrijebite samo pasiranu rajčicu.

Pripremite, za dvije osobe:

1 paket Probios fusilla od graška

maslinovo ulje

1 srednje veliku glavicu luka

2 režnja češnjaka

1konzervu  nasjeckane rajčice

oko 500ml pasirane rajčice

himalajsku sol

svježe mljeveni papar

prstohvat smeđeg šećera

začinsko bilje po želji

2 konzerve tune

 

Na maslinovu ulju prodinstajte nasjeckani luk i češnjak. Kada luk omekša, dodajte nasjeckanu rajčicu. Pirjajte, zatim podlijte pasiranom rajčicom. Ostavite na laganoj vatri, povremeno promiješajte. Začinite solju i paprom, posipajte s malo smeđeg šećera, da umak ne bude kiseo. Dodajte suhe začine po želji – bosiljak, origano, timijan.. Tunu ocijedite, umiješajte u umak i ostavite da se kratko krčka, da se sve prožme. Umjesto klasične tune, možete upotrijebiti i onu od tofua.

Tjesteninu skuhajte prema uputi na pakiranju. Poslužite s umakom i malo tvrdo ribanog sira.

Galerija slika:

 
  Recepti - Sve