Šalša s tunom i bezglutenskom tjesteninom od graška
Šalša s tunom i bezglutenskom tjesteninom od graška
Sjećate se onih bezglutenskih Probios tjestenina? Ovaj put upotrijebila sam fusille od graška koji su se odlično uklopili sa šalšom i tunom. Ja šalšu volim šporku, odnosno ne smetaju mi kožice i sjemenke rajčice, tako da ih ne gulim i ne čistim kada koristim svježu rajčicu. Zimi koristim cijelu nasjeckanu rajčicu iz konzerve, a vi, u slučaju da želite izbjeći sjemenke i kožicu, upotrijebite samo pasiranu rajčicu.
Pripremite, za dvije osobe:
1 paket Probios fusilla od graška
1 srednje veliku glavicu luka
2 režnja češnjaka
1konzervu nasjeckane rajčice
prstohvat smeđeg šećera
začinsko bilje po želji
2 konzerve tune
Na maslinovu ulju prodinstajte nasjeckani luk i češnjak. Kada luk omekša, dodajte nasjeckanu rajčicu. Pirjajte, zatim podlijte pasiranom rajčicom. Ostavite na laganoj vatri, povremeno promiješajte. Začinite solju i paprom, posipajte s malo smeđeg šećera, da umak ne bude kiseo. Dodajte suhe začine po želji – bosiljak, origano, timijan.. Tunu ocijedite, umiješajte u umak i ostavite da se kratko krčka, da se sve prožme. Umjesto klasične tune, možete upotrijebiti i onu od tofua.
Tjesteninu skuhajte prema uputi na pakiranju. Poslužite s umakom i malo tvrdo ribanog sira.
Galerija slika:
bio trgovina bez glutena probios bezglutena bez glutenska hrana bez glutena hrana bez glutenski proizvodi čokolade bez glutena web shop bez glutena bez glutena zagreb hrana bez glutena gdje kupiti bez glutena proizvodi bez glutena online