Veganski browniesi s tikvicama
03 Lis.

Veganski browniesi s tikvicama

Ako volite sočne, biskvitne kolače koji su brzo gotovi, isprobajte ove browniese. Možete ih pripremiti čak i u blenderu, bez miksera. U tom slučaju naribane tikvice i nasjeckanu čokoladu umiješajte na kraju, spatulom.

Ovaj biskvit je jako zgodan i za torte. Ako ga ispečete u kalupu od 24cm, dobit ćete dovoljno visok biskvit da ga možete prepoloviti i premazati kremom.

Pripremite, za kalup 36x24:

250g integralnog brašna

80g kakao praha

2 žličice praška za pecivo

1 žličicu sode bikarbone

prstohvat himalajske soli

četvrt žličice vanilije u prahu

120ml kokosova ulja (ili nekog biljnog ulja po želji)

300ml bademovog “mlijeka”

oko 200g naribanih zelenih tikvica

po želji 80g tamne čokolade

Pećnicu zagrijte na 180C.

Tikvice operite i naribajte. Ne morate ih guliti. Prosijte brašno, kakao i ostale praškaste sastojke. Dodajte otopljeno kokosovo ulje i bademovo “mlijeko”. Izmiksajte pa dodajte naribane tikvice i čokoladu narezanu na kockice.

Izlijte u tepsiju prekrivenu papirom za pečenje. Pecite oko 25 minuta. Izvadite iz pećnice, malo ohladite pa stavite na rešetku da se hladi.

Prelijte glazurom po želji. Ja sam napravila bijelu glazuru od šećera u prahu i gustog dijela kokosova mlijeka. Miješajte pjenjačom šećer u prahu i kokosovo mlijeko, da dobijete gustu, ali tekuću teksturu i šarajte po po površini kolača. Ako želite, kolač možete poslužiti uz sladoled i/ili voće.

Galerija slika:

 
  Recepti - Sve