Amaranth brašno

Amaranth je jedna od nutritivno najbogatijih žitarica, za razliku od drugih žitarica nutritivna vrijednost ovog zrna nalazi se u njegovoj unutrašnjosti dok je kod drugih zrna ovojnica ono u čemu se kriju hranjive i nutritivne vrijednosti. Ova namirnica obiluje masnim kiselinama te nizom vitamina i minerala. Dodatni plus je višak glutena, ova namirnica je bezglutenska te je sve popularnija na jedlovnicima. U svome sastavu sadrži dva puta više kalcija od mlijeka te tri puta više korisnih vlakana od pšenice. Iznimna je lista hranjivih vrijednosti i nutrijenata kojima ovo malo zrno utječe na ljudski organizam, zdravlje i na prehranu.

Visoki sadržaj škroba u sastavu amaranth brašna čini ga idealnim za pripremanje pekarskih namirnica, od keksa i kolača sve od raznih vrsta kruha i peciva. Ovo brašno u cijelosti može zamijeniti bilo koju vrstu brašna u receptu, te će se ponašati posve jednako u pripremi ali i procesu prerade te će konačni produkt, kruh, pecivo ili keks biti ukusan, ali iznimno zdrav! Osim za pečenje, brašno amarantha koristi se i kao sredstvo za paniranje i pohanje razno raznih mesnih i povrtnih odrezaka, prilikom izlaganja visokim temperaturama peći ili ulja je stabilno i ponaša se kao ostale vrste brašna koje smo naviknuli koristiti u pripremama određenih vrsta jela.

Amaranth brašno je sve poznatije zbog svojih hranjivih i nutritivnih vrijednosti te ga zbog činjenice da je bezglutensko ljudi sve više koristi u pripremi jela. Bezglutenske vrste namirnica ne stvaraju osjećaj težine, nadutosti niti probleme sa crijevima što se često događa sa vrstama brašna koje u svom sastavu sadrže gluten.

Želite li probati brašno od sitnog amaranth zrna posjetite nas u Ozaljskoj 71 u Zagrebu, isprobajte naša ukusna svježa peciva i kupite brašno ili nas potražite online i naručite svoje namirnice za izradu finih pekarskih proizvoda koje ćemo dostaviti na vašu kućnu adresu!

 

Vezani proizvodi:

  Savjeti - Sve