Brezin šećer

http://prirodaidrustvo.hr/shop/cijena/natura-organica-brezin-eer-500g

Brezin šećer je prirodni zaslađivač koji je bijele boje, teksture i okusa kao i uobičajeni rafinirani šećeri ali ne sadrži prazne kalorije. Ksilitol je hranjiva namirnica koja pozitivno utječe na organizam, ima duplo manje kalorija od rafiniranih bijelih šećera i nizak glikemijski indeks.

Zašto brezin šećer a ne rafinirani bijeli šećer?

Glikemijski indeks bijelog šećera je 70 dok je indeks brezinog šećera 7, što znači da brezin šećer ne utječe na  razinu glukoze u krvi, ne stvara ovisnost u organizmu za slaltkim niti nagle skokove i padove energije i koncentracije. Energija koju brezin šećer nosi u organizmu se otpušta kontinuirano kroz dulji vremenski period te produljuje osjećaj sitosti.

Brezin šećer u svome sastavu sadrži hranjive nutrijente a ne prazne kalorije. Kalorijski gledano, brezin šećer ima 40% manje kalorija od bijelih rafiniranih vrsta  šećera. Brezin šećer u svome sastavu sadrži niz pozitivnih tvari koje utječu na bolji rad vašeg organizma.

 

 

Šećer koji smanjuje želju za slatkim i ne deblja

Šećer od breze smanjuje želju organizma za slatkim, utažuje glad i polagano otpušta energiju kroz dulji period čime ne utječe na razinu šećera u krvi. Ksilitol ima nizak glikemijski indeks te je idealan dodatak prehrani kod osoba koje imaju probleme sa šećerom. Ova vrsta prirodnog zaslađivača okusom je jednako slatka kao i druge vrste no ima 40% manje kalorija od ostalih vrsta.

Zdraviji zubi uz prirodni zaslađivač

Za razliku od rafiniranih šećera koji potpomažu razvoj bakterija i plaka u ustima zbog svog sastava u kojemu se nalazi glukoza, brezin šećer nema takav utjecaj. Budući da brezin šećer u svome sastavu ne sadrži glukozu već ksilitol ne utječe na povećani razvoj i stvaranje bakterija u ustima. Konzumiranjem isključivo ovog prirodnog zaslađivača oštećenja zubi uzrokovanja konzumiranjem šećera smanjuju se za čak 80%. Ksilitol neprerađeni je blagog okusa mente te ima svojstvo ''hlađenja'', česti je sastojak žvakaćih guma i pasti za zube. Ksilitol osim što sprječava stvaranje kamenca na zubima, pozitivno utječe na cijelu usnu šupljinu i smanjuje pojavu upala, neugodnog zadaha i problema te krvarenjem desni.

Šećer koji je dobar za kosti

Ksilitol utječe na apsorbiranje elemenata kalcija iz probavnog sustava čime tijelo iskorištava veće količine ovog minerala nego inače i povećava se gustoća i jačina kostiju čime se također poboljšava kvaliteta kose, kože i noktiju. Kod starijih osoba dodavanje brezinog šećera u prehranu može značiti prevenciju i smanjenje znakova osteoporoze.


Ksilitol u borbi protiv gljivica, bakterija i upala

Brezin šećer svojim sastavom utječe na gljivice kandide te joj svojim sastavom sprječava širenje kroz organizam. Osim pozitivnog učinka na kandidu, pozitivno utječe i na probleme sa upalama uha kod djece koje su česte. Konzumiranjem manjih doza šećera u rafiniranom obliku te konzumiranjem prirodnih zaslađivača smanjuje se mogućnost pojave infekcija te se podiže imunitet i otpornost organizma na bolesti.

 

 

Pročišćavanje organizma

Budući da se rafinirani šećeri u organizmu pronađu u ulozi ''hrane'' za gljivice i bakterije, ukoliko ste podložni raznim oboljenjima tog tipa svakako biste trebali preskočiti bijeli šećer. Ove vrste oboljenja doslovno bujaju i rastu kada u svoj organizam unesete nešto što sadrži šećer u sebi. Ksilitol u svome sastavu ne sadrži glukozu te se bolest nema čime jačati i rasti i mučiti vaš organizam te nestaje. Veliki utjecaj rafinirani šećeri imaju i na slobodne radikale koji su česti nositelji tumorskih stanica. Brezin šećer osim što ne sadrži glukozu utječe i na antioksidativno djelovanje u vašem organizmu čime ga oslobađa opasnih slobodnih radikala, nečistoća, toksina i metala u tijelu koji su odgovorni za umor, iscrpljenost i laku podložnost bolestima.

Znate li kako se dobiva brezin šećer?

Brezin šećer se dobiva iz unutrašnjosti stabla breze, na isti način na koji se dobivaju javorov sirup ili smola raznog drveća. Kroz koru se u unutrašnjost napravi rupa i postavi se kanalić kojim brezina smola istječe van pri čemu se skuplja. Za prikupljanje i proizvodnju brezinog šećera stablo nije potrebno srušiti, ono ostaje živo te i dalje raste.

Želite li isprobati Brezin šećer posjetite nas u našoj Priroda&Društvo prodavaonici u Ozaljskoj 71 u Zagrebu ili posjetite našu web stranicu i web shop te odaberite prirodne namirnice kojima ćete poboljšati kvalitetu svog života i svoje zdravlje! Prirodan način življenja je najbolji odabir za vaš duh i tijelo čime će vas ono zasigurno nagraditi!

 
  Savjeti - Sve