Čokoladna kaša od pira po mjeri svake bebe

Postoji toliko raznih kašica, pripravaka, toliko pudinga i raznih instant praškova koji se pretvaraju u ukusne, prepune šećera i dodataka brze obroke za naše najmlađe. 

Želite li svojim malim članovima obitelji priuštiti nešto fino i ukusno, da uživaju kao što inače uživaju u nekim ne baš najboljim alternativama iskušajte ovih nekoliko namirnica i savjeta.

 

    

 

Pir

Pir je žitarica koja se koristi još od doba Rimljana, jedna od najhranjivijih žitarica bogatog sastava koje se mogu koristiti u svim oblicima i prehrambenim namirnicama u kojima možemo pronaći žitarice.

Njegove ovojnice štite ga od ultraljubičastog zračenja te on umjetnim ubrzavanjem rasta i tretiranjem insekticidima propada i potpomognuti rast je nemoguć što je pozitivna manifestacija.

Osobe koje su intolerantne na gluten i alergični na pšenicu ovu namirnicu mogu slobodno koristiti, postoji nekoliko tipova pira te treba obratiti pažnju jer neke vrste sadrže maleni postotak blagog oblika glutena.

Pir se u dohrani preporučuje u vrijeme kada se u dohranu uvode i riža i kukuruz, dakle vrlo rano. Prije kuhanja potrebno ga je nekoliko puta isprati u hladnoj vodi te namakati barem šest sati prije kuhanja.

Vodu u kojoj je stajao ugrijte do vrenja te neka kuha oko sat vremena dok ne omekša. Kada ga procijedite spreman je za kašu.

 

      

Pirov griz

Budući da na tržištu možemo pronaći i pir koji je obrađen te se od njega kuha krupica te podsjeća na lagani, zasitni i vrlo ukusni pšenični griz sigurni smo da će vaši mališani biti oduševljeni.

Sastojci

  • 150 mililitara mlijeka
  • 25 grama pirovog griza
  • ovisno o starosti djeteta dodajte voćku koja je već ustaljena u rasporedu dohrane ili kockicu tamne čokolade, malo raw kakaa ako je dijete starije.

 

Priprema: Mlijeko grijte dok ne postane toplo, dodajte griz i kuhajte dok se ne zgusne uz neprestano miješanje, dodajte voće ili kakaao i vaša delicija je gotova. Sigurni smo da će vaši najdraži uživati u piru, možete ga koristiti i u slatkim i u slanim kombinacijama!

 
  Savjeti - Sve