Koja je razlika između organskog i običnog maslinovog ulja?

Maslinovo ulje jedno je od najčešće korištenih ulja diljem svijeta. Od kuhanja do njege kože, ovo ulje pronalazi svoju upotrebu u više svrha. Raznolikost u kojoj je ovo ulje dostupno na tržištu danas je također obilna. Kada govorimo o maslinovom ulju, mnogi se pitaju koji je pravi izbor kako bi se od njega dobila maksimalna korist. Postoje mnoge vrste maslinovog ulja a samo neke su organsko ekstra djevičansko ulje, ekstra djevičansko ulje i neorgansko ulje. Organsko ekstra djevičansko maslinovo ulje je najskuplje među svim ostalim vrstama, ali svakako ga se isplati kupiti. Zašto? Objašnjenja u nastavku će vam pružiti jasnu sliku o tome zašto baš organsko ekstra djevičansko ulje treba biti vaš prvi izbor kad kupujete maslinovo ulje.

Razlika između organskog ekstra djevičanskog i ekstra djevičanskog maslinovog ulja

Obično ljudi zamjenjuju organsko ekstra djevičansko ulje i ekstra djevičansko ulje te misle da su slična. Ali obje ove vrste, iako se zovu ekstra djevičansko, malo se razlikuju. Oba ova ulja imaju slična svojstva i izvlače se hladnim prešanjem maslina. Ali, dok se ekstra djevičansko maslinovo ulje proizvodi s običnim svježim maslinama, organsko ekstra djevičansko maslinovo ulje dobiveno je od certificiranih maslina. Ovjerene masline potvrđene su regulacijskim organizacijama i uzgajaju se po striktnim propisima. Tijekom uzgoja certificiranih organskih maslina se ne koriste kemikalije, pesticidi i drugi škodljivi toksini. Tako je organsko ekstra djevičansko ulje mnogo sigurnije i zdravije od ekstra djevičanskog ulja.

Razlika između organskog i neorganskog maslinovog ulja

Obično neorgansko maslinovo ulje najčešće se naziva rafiniranim ili čistim maslinovim uljem. Te verzije maslinovog ulja mogu koristiti svježe masline u postupku ekstrakcije, ali postupak koji se koristi za ekstrakciju daleko je od onog koji se koristi za proizvodnju organskog porijekla. Proizvodnja neorganskih maslinovih ulja uključuje zagrijavanje na visoke temperature, a ponekad i se koriste i otapala za poticanje proizvodnje. Zbog takvih vanjskih postupaka, kemijski sastav, pa čak i okus neorganskih maslinovih ulja, iznimno se razlikuje od organskog maslinovog ulja.

Zaključak

Ako želite uživati ​​u ukusnom okusu maslinovog ulja i dobiti najveću korist od njegovog konzumiranja, organsko ekstra djevičansko maslinovo ulje je nesumnjivo najbolji izbor. Potrebno je samo tražiti oznaku certifikacije regulatorne organizacije na paketu kako bi se osigurala njegova autentičnost. Srećom, u našoj trgovini možete naći najbolja ulja po najpristupačnijim cijenama!

 
  Savjeti - Sve