Zeleni rižoto sa špinatom i porilukom
Sezona je špinata! Mi zato danas kuhamo ovaj predivan zeleni rižoto - skuhajte ga i vi; evo vam recepta.
- 750 ml povrtnog temeljca
- 100 g špinata
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 žlice maslaca
- 1 poriluk
- 1 veliki češnjak
- 150 g riže za rižoto
- 75 ml suhog vina
- 20 g parmezana
- 2 žlice vrhnja
- Peršin, sok i korica ½ limuna
- U povrtnom temeljcu kratko blanširajte špinat, a onda ga ocijedite i izblendajte s maslinovim uljem. Žlicu maslaca, tamjan i poriluk popržite na maslacu sve dok poriluk ne omekša. Smjesi zatim dodajte rižu i kratko popržite i nju, a onda joj dodajte vino i miješajte ju dok alkohol ne ispari.
- Riži dodajte temeljac i pustite ju da se skuha, a onda joj dodajte i špinat, sok polovice limuna, maslac, parmezan i vrhnje!
A zatim uživajte!