Zeleni rižoto sa špinatom i porilukom

Sezona je špinata! Mi zato danas kuhamo ovaj predivan zeleni rižoto - skuhajte ga i vi; evo vam recepta.

 

  • 750 ml povrtnog temeljca
  • 100 g špinata
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 žlice maslaca
  • 1 poriluk
  • 1 veliki češnjak
  • 150 g riže za rižoto
  • 75 ml suhog vina
  • 20 g parmezana
  • 2 žlice vrhnja
  • Peršin, sok i korica ½ limuna

 

  •  U povrtnom temeljcu kratko blanširajte špinat, a onda ga ocijedite i izblendajte s maslinovim uljem. Žlicu maslaca, tamjan i poriluk popržite na maslacu sve dok poriluk ne omekša. Smjesi zatim dodajte rižu i kratko popržite i nju, a onda joj dodajte vino i miješajte ju dok alkohol ne ispari.

 

  • Riži dodajte temeljac i pustite ju da se skuha, a onda joj dodajte i špinat, sok polovice limuna, maslac, parmezan i vrhnje!

A zatim uživajte!

 

Vezani proizvodi:

  Novosti - Sve