Brzi zobeni kruh sa svježim sirom
24 Ožu.

Brzi zobeni kruh sa svježim sirom

Ako vam zatreba laganiji kruh, koji je brzo gotov, onda je ovo recept za vas. Ako upotrijebite bezglutenske zobene pahuljice, kruh će biti i bezglutenski. Pripazite na deklaracije jer iako zob nema glutena, može biti kontaminirana tijekom prerade u pogonu.

Ponekad u ovaj kruh dodam i mljevene sjemenke ili samo umiješam cijele – lan, sezam, suncokret.. Izaberite prema vlastitom ukusu. Ova je količina dovoljna za mali kalup za kruh, odnosno pola klasične štruce.

Pripremite, za jedan manji kruščić:
300g samljevenih zobenih pahuljica
150g posnog sira
3 žlice maslinovog ulja
3 žlice jogurta
2 žličice praška za pecivo
pola žličice himalajske soli
malo vode

Sameljite zobene pahuljice u što sitnije brašno. Dodajte sol i prašak za pecivo. Umiješajte posni sir, jogurt i maslinovo ulje pa dodajte malo vode. Smjesa mora biti kompaktna i ne preljepljiva. Ako vam se učini premokra, dodajte još malo mljevenih zobenih pahuljica.

Kalup namastite ili obložite papirom za pečenje. Stavite smjesu u kalup i pecite 30ak minuta u pećnici zagrijanoj na 180C. Izvadite iz kalupa i pecite još 10ak minuta na rešetki. Ostavite da se ohladi pa zatim narežite. Poslužite s namazom ili dodacima po želji. Ja sam poslužila sa svježim krastavcima, sirnim namazom i dimljenim lososom.
 

Galerija slika:

 
  Recepti - Sve