ČOKOLADNO-PEPERMINTNE RUM KUGLICE (BEZ PEČENJA)
30 Pro.

ČOKOLADNO-PEPERMINTNE RUM KUGLICE (BEZ PEČENJA)

Ove bijele čokoladne pepermintne rum kuglice čine odličan desert koji se priprema bez pečenja! Zabavan, ali i svečani desert napravljen je od prirodnih sastojaka bez glutena; čiste tamne čokolade, bijele čokolade, kokosa, začinjenog ruma, badema i paprene metvice. Vrlo se brzo pripremaju za zabave, obiteljska okupljanja i još mnogo toga. Dostupna je i bezalkoholna verzija.

Za pripremu ovih prefinih rum kuglica nije potrebno mnogo uputa. Izmrvite kekse u vrećici i povežite ih sa ostatkom sastojaka. Pustite da odstoji u hladnjaku. Oblikujte u kuglice pa uvaljajte u bijelu čokoladu. Stvarno su jednostavne, a izgledaju jako efektno!

SASTOJCI

UPUTE ZA PRIPREMU:

1. Najprije skuhajte ili zgnječite graham krekere u mrvice. Ne morate u jako fini prah, dovoljno je zgnječiti rukom ili u procesoru za hranu. Stavite mrvice u veliku zdjelu.

2. Dodajte bademovo brašno, kokosovo brašno i kakao prah. Pomiješajte zajedno.

3. Zatim dodajte rum, javorov sirup (počnite s 3 žlice i dodajte po potrebi ukoliko je tijesto previše suho) i ekstrakt paprene metvice.

4. Ponovno izmiješajte. Stavite zdjelicu sa tijestom u frižider. Rashladite tijesto 30 minuta ili duže kako bi se lakše oblikovalo.

5. Jednom kada se tijesto ohladi, radite kuglice veličine malo manje od veličine loptice za golf. Trebali biste dobiti negdje između 17 do 20 loptica. Stavite kuglice na podlogu za kolače.

6. Rastopite bijelu čokoladu na štednjaku ili u mikrovalnoj zdjeli. Ako koristite mikrovalnu, jednostavno otopite čokoladu u intervalima od 30 sekundi, miješajući između grijanja.

7. Jednom kada se bijela čokolada otopi, umočite kuglice kokosa u bijelu čokoladu i vratite ih na papir.  Ponavljajte postupak dok sve kuglice ne obložite čokoladom.

8. Pospite usitnjenim pepermintom ili crvenim mrvicama po vrhu prije nego što se čokolada do kraja stisne.

9. Stavite u zamrzivač na 10-ak minuta.

10. Dok se rum kugle hlade u zamrzivaču, rastopite tamnu čokoladu. Slično kao i bijelu čokoladu, jednostavno je rastopite na štednjaku ili u mikrovalnoj, uz miješanje.

11. Izvadite rum kuglice iz zamrzivača i prelijte tamnom čokoladu po vrhu. Najefektnije je pomicati vilicu naprijed-natrag i tako napraviti pruge.

12. Posipajte šećerom od šećerne trske ili mrvicama po želji.

13. Stavite natrag u zamrzivač ili hladnjak dok se čokolada ne stvrdne. Čuvajte u hladnjaku dok ne bude spremno za posluživanje.

DODATNE UPUTE

 

Ako želite napraviti bezalkoholnu verziju, izvadite rum iz recepta pa upotrijebite 2 žlice bademovog ili kokosovog mlijeka. Zatim dodajte 1 čajnu žličicu ekstrakta ruma.

Procjena prehrambenih vrijednosti po kuglici (razlikuje se ovisno o čokoladnom premazu):

100-115 kalorija, 5,5-6,5 grama masti, 2-3 grama zasićene masti, 11-13 grama ugljikohidrata, 1 grama vlakana, 8-9 grama šećera, 2 grama proteina.

 
  Recepti - Sve