BEZGLUTENSKE PALAČINKE OD MRKVE I JOGURTA
04 Sij.

BEZGLUTENSKE PALAČINKE OD MRKVE I JOGURTA

Jaja - Zdrave masnoće, bogate kolinom, proteinima i vitaminom D!

Banana - Savršena doza kalija i prirodni zaslađivač

Cimet - protuupalni začin za liječenje tijela. Također pomaže u probavi!

Mrkva - svi znamo da je sjajna za vid zbog karotena, ali mrkva također ima visok udio vlakna koje se zove pektin. Pektin je topljivo vlakno koje može pomoći u hranjenju dobrih bakterija u vašem crijevu.

Tapioka škrob ili bezglutenska zob (zobeno brašno) - odlična bezglutenska alternativa rafiniranom bijelom brašnu. Čak možete koristiti i bademovo brašno. Sve od nabrojanog odlično funkcionira (samo je različitih tekstura i vremena kuhanja) i svi su visoko u vlaknima!

Možete i ne morate koristiti tamnu čokoladu ili kakao- Više antioksidansa u ovim zdravim palačinkama od jogurta.

SASTOJCI

2 jaja

1 velika mrkva

1 zrela banana

 120 ml ( 1/2 šalice) jogurta i dodatnih 2 žlice do 1/4 šalice za preljev

1/2 c do 2/3 šalice tapioka škroba / brašna, a za zamjenu najbolje funkcioniraju krumpirov škrob, mljevena zob, zobeno brašno ili bademovo brašno

 1 žličica cimeta i prstohvat muškatnog oraščića (muškatni oraščić je po izboru)

1 čajna žličica prašak za pecivo

1/4 žličice morske soli

1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Preljev po izboru - tamna čokolada, sjeckani orasi, i / ili cimet.

UPUTSTVA ZA PRIPREMU:

Stavite jaja, mrkvu, bananu i nemasni jogurt u blender.

Pomiješajte dok ne postane kremasto ili tekuće.

Dodajte škrob, prašak za pecivo, začine i vaniliju. Ponovno promiješajte dok smjesa opet ne postane glatka. Trebala bi imati konzistenciju kao smoothie.

Za deblje palačinke, dodajte malo više tapioka brašna / škroba.

Stavite tijesto u hladnjak na 30 minuta.

Izvadite iz hladnjaka i zagrijte tavu na srednje jakom plamenu, dodavajući nekoliko žličica ulja na nju..

Nakon što se tava zagrije, ulijte smjesu u središte tavice. Stavite 1/3 šalice. Palačinka će biti tanka, ali će se lako okretati.

Kuhajte dok rubovi ne posmeđe ​​ili se na srednjem dijelu ne počinju stvarati mjehuri, što obično ne prelazi 2 minute. Okrenite ju i pustite da se peče još 1-3 minute.

Maknite palačinku sa tavice i stavite na tanjur. Ponovite kako biste dobili sedam palačinki.

Preporučujem dodavanje malo ulja nakon 1-2 palačinke.

Javorov sirup je dobar dodatak, ali nije nužan.

Jaja - Zdrave masnoće, bogate kolinom, proteinima i vitaminom D!

Banana - Savršena doza kalija i prirodni zaslađivač

Cimet - protuupalni začin za liječenje tijela. Također pomaže u probavi!

Mrkva - svi znamo da je sjajna za vid zbog karotena, ali mrkva također ima visok udio vlakna koje se zove pektin. Pektin je topljivo vlakno koje može pomoći u hranjenju dobrih bakterija u vašem crijevu.

Tapioka škrob ili bezglutenska zob (zobeno brašno) - odlična bezglutenska alternativa rafiniranom bijelom brašnu. Čak možete koristiti i bademovo brašno. Sve od nabrojanog odlično funkcionira (samo je različitih tekstura i vremena kuhanja) i svi su visoko u vlaknima!

Možete i ne morate koristiti tamnu čokoladu ili kakao- Više antioksidansa u ovim zdravim palačinkama od jogurta.

SASTOJCI

2 jaja

1 velika mrkva

1 zrela banana

 120 ml ( 1/2 šalice) jogurta i dodatnih 2 žlice do 1/4 šalice za preljev

1/2 c do 2/3 šalice tapioka škroba / brašna, a za zamjenu najbolje funkcioniraju krumpirov škrob, mljevena zob, zobeno brašno ili bademovo brašno

 1 žličica cimeta i prstohvat muškatnog oraščića (muškatni oraščić je po izboru)

1 čajna žličica prašak za pecivo

1/4 žličice morske soli

1 čajna žličica ekstrakta vanilije

Preljev po izboru - tamna čokolada, sjeckani orasi, i / ili cimet.

UPUTSTVA ZA PRIPREMU:

Stavite jaja, mrkvu, bananu i nemasni jogurt u blender.

Pomiješajte dok ne postane kremasto ili tekuće.

Dodajte škrob, prašak za pecivo, začine i vaniliju. Ponovno promiješajte dok smjesa opet ne postane glatka. Trebala bi imati konzistenciju kao smoothie.

Za deblje palačinke, dodajte malo više tapioka brašna / škroba.

Stavite tijesto u hladnjak na 30 minuta.

Izvadite iz hladnjaka i zagrijte tavu na srednje jakom plamenu, dodavajući nekoliko žličica ulja na nju..

Nakon što se tava zagrije, ulijte smjesu u središte tavice. Stavite 1/3 šalice. Palačinka će biti tanka, ali će se lako okretati.

Kuhajte dok rubovi ne posmeđe ​​ili se na srednjem dijelu ne počinju stvarati mjehuri, što obično ne prelazi 2 minute. Okrenite ju i pustite da se peče još 1-3 minute.

Maknite palačinku sa tavice i stavite na tanjur. Ponovite kako biste dobili sedam palačinki.

Preporučujem dodavanje malo ulja nakon 1-2 palačinke.

Javorov sirup je dobar dodatak, ali nije nužan.

 
  Recepti - Sve