BEZGLUTENSKE PALAČINKE OD MRKVE I JOGURTA
BEZGLUTENSKE PALAČINKE OD MRKVE I JOGURTA
Jaja - Zdrave masnoće, bogate kolinom, proteinima i vitaminom D!
Banana - Savršena doza kalija i prirodni zaslađivač
Cimet - protuupalni začin za liječenje tijela. Također pomaže u probavi!
Mrkva - svi znamo da je sjajna za vid zbog karotena, ali mrkva također ima visok udio vlakna koje se zove pektin. Pektin je topljivo vlakno koje može pomoći u hranjenju dobrih bakterija u vašem crijevu.
Tapioka škrob ili bezglutenska zob (zobeno brašno) - odlična bezglutenska alternativa rafiniranom bijelom brašnu. Čak možete koristiti i bademovo brašno. Sve od nabrojanog odlično funkcionira (samo je različitih tekstura i vremena kuhanja) i svi su visoko u vlaknima!
Možete i ne morate koristiti tamnu čokoladu ili kakao- Više antioksidansa u ovim zdravim palačinkama od jogurta.
SASTOJCI
2 jaja
1 zrela banana
120 ml ( 1/2 šalice) jogurta i dodatnih 2 žlice do 1/4 šalice za preljev
1/2 c do 2/3 šalice tapioka škroba / brašna, a za zamjenu najbolje funkcioniraju krumpirov škrob, mljevena zob, zobeno brašno ili bademovo brašno
1 žličica cimeta i prstohvat muškatnog oraščića (muškatni oraščić je po izboru)
1 čajna žličica prašak za pecivo
1/4 žličice morske soli
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Preljev po izboru - tamna čokolada, sjeckani orasi, i / ili cimet.
UPUTSTVA ZA PRIPREMU:
Stavite jaja, mrkvu, bananu i nemasni jogurt u blender.
Pomiješajte dok ne postane kremasto ili tekuće.
Dodajte škrob, prašak za pecivo, začine i vaniliju. Ponovno promiješajte dok smjesa opet ne postane glatka. Trebala bi imati konzistenciju kao smoothie.
Za deblje palačinke, dodajte malo više tapioka brašna / škroba.
Stavite tijesto u hladnjak na 30 minuta.
Izvadite iz hladnjaka i zagrijte tavu na srednje jakom plamenu, dodavajući nekoliko žličica ulja na nju..
Nakon što se tava zagrije, ulijte smjesu u središte tavice. Stavite 1/3 šalice. Palačinka će biti tanka, ali će se lako okretati.
Kuhajte dok rubovi ne posmeđe ili se na srednjem dijelu ne počinju stvarati mjehuri, što obično ne prelazi 2 minute. Okrenite ju i pustite da se peče još 1-3 minute.
Maknite palačinku sa tavice i stavite na tanjur. Ponovite kako biste dobili sedam palačinki.
Preporučujem dodavanje malo ulja nakon 1-2 palačinke.
Javorov sirup je dobar dodatak, ali nije nužan.
Jaja - Zdrave masnoće, bogate kolinom, proteinima i vitaminom D!
Banana - Savršena doza kalija i prirodni zaslađivač
Cimet - protuupalni začin za liječenje tijela. Također pomaže u probavi!
Mrkva - svi znamo da je sjajna za vid zbog karotena, ali mrkva također ima visok udio vlakna koje se zove pektin. Pektin je topljivo vlakno koje može pomoći u hranjenju dobrih bakterija u vašem crijevu.
Tapioka škrob ili bezglutenska zob (zobeno brašno) - odlična bezglutenska alternativa rafiniranom bijelom brašnu. Čak možete koristiti i bademovo brašno. Sve od nabrojanog odlično funkcionira (samo je različitih tekstura i vremena kuhanja) i svi su visoko u vlaknima!
Možete i ne morate koristiti tamnu čokoladu ili kakao- Više antioksidansa u ovim zdravim palačinkama od jogurta.
SASTOJCI
2 jaja
1 zrela banana
120 ml ( 1/2 šalice) jogurta i dodatnih 2 žlice do 1/4 šalice za preljev
1/2 c do 2/3 šalice tapioka škroba / brašna, a za zamjenu najbolje funkcioniraju krumpirov škrob, mljevena zob, zobeno brašno ili bademovo brašno
1 žličica cimeta i prstohvat muškatnog oraščića (muškatni oraščić je po izboru)
1 čajna žličica prašak za pecivo
1/4 žličice morske soli
1 čajna žličica ekstrakta vanilije
Preljev po izboru - tamna čokolada, sjeckani orasi, i / ili cimet.
UPUTSTVA ZA PRIPREMU:
Stavite jaja, mrkvu, bananu i nemasni jogurt u blender.
Pomiješajte dok ne postane kremasto ili tekuće.
Dodajte škrob, prašak za pecivo, začine i vaniliju. Ponovno promiješajte dok smjesa opet ne postane glatka. Trebala bi imati konzistenciju kao smoothie.
Za deblje palačinke, dodajte malo više tapioka brašna / škroba.
Stavite tijesto u hladnjak na 30 minuta.
Izvadite iz hladnjaka i zagrijte tavu na srednje jakom plamenu, dodavajući nekoliko žličica ulja na nju..
Nakon što se tava zagrije, ulijte smjesu u središte tavice. Stavite 1/3 šalice. Palačinka će biti tanka, ali će se lako okretati.
Kuhajte dok rubovi ne posmeđe ili se na srednjem dijelu ne počinju stvarati mjehuri, što obično ne prelazi 2 minute. Okrenite ju i pustite da se peče još 1-3 minute.
Maknite palačinku sa tavice i stavite na tanjur. Ponovite kako biste dobili sedam palačinki.
Preporučujem dodavanje malo ulja nakon 1-2 palačinke.
Javorov sirup je dobar dodatak, ali nije nužan.
bez glutena dostava bez glutena recepti bez glutena hrana bez glutenski proizvodi bez glutena prehrana bez glutena zagreb bez glutena bez glutena proizvodi bez glutena brašno bez glutena online