Vegeburgeri!
15 Sij.

Vegeburgeri!

Želite li brzi i osvježavajući obrok koji je lako iskombinirati sa osvježavajućom salatom i jogurtom ili uskusnim komadom mesa, napravite ove fine burgere i uživajte u obroku koji je u potpunosti zdrav i odličan za tople dane!

Sastojci:

  • 200 grama graška
  • 240 grama slanutka
  • 100 grama brašna
  • 50 grama krušnih mrvica, pšenične krupice
  • dvije žlice vode
  • čajna žličica limunovog soka
  • začini po želji

Priprema:

Slanutak i polovicu graška potrebno je smiksati. Dodajte ostatak graška, brašno, zobene pahuljice i ostale sastojke u posudu. Sve sastojke miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu, ukoliko je potrebno dodajte nekoliko žlica vode kako bi se smjesa sjedinila. Nakon toga oblikujte šest jednakih loptica od kojih ćete napraviti pljeskavice. Pljeskavice uvaljajte u malo brašna i pecite u kokosovom ulju sa svake strane oko pet minuta.

Vege pljeskavice možete poslužiti u laganom integralnom pecivu uz dodatak puno zelene salate ili ga poslužite sa čašom bio jogurta kao brzi međuobrok između sastanaka.

Ako i niste vegetarijanac, ovakvi lagani povrtni obroci odmoriti će vaš organizam od teške hrane koju probavlja svakoga dana te ćete se uvođenjem nemesnih obroka osjećati lakše, probava će vam raditi lakše i osjećati ćete se odmornije, naspavanije i manje ćete osjetiti posljedice stresa, PMS-a i nervoze.

Pobrinite se da u svojim jelima koristite povrće i ostale namirnice koje su iz bio uzgoja kako biste bili sigurni da koristite najbolje u pripremi obroka. Posjetite naš Priroda&Društvo web shop ili trgovinu te se opskrbite namirnicama iz najboljih izvora koji su provjereni, kupite organsko brašno, začine koji su od biljaka iz kontroliranog uzgoja te odaberite povrće iz naše velike svakodnevne ponude koja se stalno dopunjava svježim, organskim i ukusnim povrtnim i voćnim namirnicama sa organski vođenih polja i voćnjaka.

Trebate li savjet obratite nam se sa punim povjerenjem i rado ćemo vam pomoći, odgovoriti na sva vaša pitanja!

Galerija slika:

 

Vezani proizvodi:

  Recepti - Sve