Ayurveda je tradicionalni način liječenja
Ayurveda je tradicionalni način liječenja koji svoje korijene vuče iz Indije. Pristup bolesti je holistički, smatrajući da svaka bolest ima svoj uzrok ali i svoje značenje. Glavnina načela temelji se na životu u skladu sa prirodom i što prirodnijem načinu prihvaćanja ciklusa izmjena u životu. Upute kojih bi se trebali držati vode nas ne samo kroz bolest i njen put do izlječenja već i kroz ''vrijeme mira'' odnosno kroz vrijeme zdravlja te kako život učiniti što sretnijim, uravnoteženijim i što više u skladu sa prirodnom i unutrašnjim ''ja''.
Psihičko stanje čovjeka veže se na njegovo percipiranje sebe samoga i okoline u kojoj se nalazi te događaja oko njega, ayurveda je osim načina liječenja i filozofija načina života. Filozofija uči čovjeka kako da se vrati sam sebi, odnosno kako da prati svoje tijelo, njegove znakove, da prati svoje želje i potrebe te ih ispunjava i živi prema njima što je u današnjem užurbanom svijetu jedan od vodećih problema. Joga i meditacija aktivnosti su kojima biste ukoliko želite pratiti ovu tradiciju trebali upotpuniti svoj kalendar. Navedeni načini opuštanja dugoročno mogu imati velike pomake u vašem odnosu prema problemima, riješiti vas stresa, umora, poboljšati vam san i koncentraciju.
Bilje i prirodni pripravci, čajevi tisućama godina pomažu ljudskom zdravlju. Ayurveda se temelji na prirodnim lijekovima koji pomažu pri raznim tegobama i bolestima. Ako ste umorni i nemirni, po glavi vam se roji tisuću misli, posegnite za knjigom koja govori o ovom učenju i brzo ćete pronaći koje bilje će vam pomoći te ćete brzo i lako pronaći čaj koji će vam biti od koristi.
Ayurveda i prehrana
Tradicijsko učenje nalaže nekoliko pravila koja bismo trebali slijediti kako bismo tijelu osigurali najbolje.
Toplina - Hrana se jede dok je topla kako bismo osigurali dobru probavu.
Svježina - Hrana mora biti svježa, svježa hrana puna je životne sile i hranjivih tvari. Skuhana hrana gubi svoja svojstva svakom minutom, pokušajte kuhati obrok samo za taj dan i ne jesti obrok stariji od 24 sata.
Količina - omjer idealne količine hrane u tijelu pronalazimo u 50% hrane, 25% tekućine i 25% probavnog sustava potrebno je ostaviti prazno kako bi se organizam lakše nosio sa produktima.
Žvakanje - svaki zalogaj potrebno je žvakati polako i temeljito kako bi se lakše probavio.
Učestalost - ne jedite prečesto, čekajte da osjetite glad ili žeđ.
Vrijeme - pokušajte imati rutinu i kontinuitet obroka, jedite u približno isto vrijeme svakoga dana.
Glad - jedite kada osjetite glad, ukoliko niste u mogućnosti pojesti obrok, glad utažite zdravim grickalicama, voćem, zobenim pločicama.
Osjećaji - nemojte hraniti emocionalnu glad.
Atmosfera - do mirnog uma dolazimo mirnom atmosferom, pronađite miran kutak u kojemu ćete jesti.
Položaj - sjednite i pojedite obrok u miru, vaša energija mora biti posvećena probavi.
Pronađite u ovom tradicijskom učenju pravila koja odgovaraju vašem načinu života, izbalansirani duh i tijelo donose balans u vašu svakodnevicu.
zdrava prehrana popis hrane tradicionalni način liječenja ayurveda i prehrana dodaci prehrani ayurveda webshop ayurvedski proizvodi u zagrebu ayurvedski preparati ayurveda zagreb organska hrana u hrvatskoj ayurveda je tradicionalni način liječenja zdravlje zdrava prehrana i mršavljenje ayurveda superfoods natura organica himalajska sol zdrava dijeta gdje kupiti ayurvedske proizvode zdravlje na prvom mjestu biotrgovina superhrana superfoods začini trgovina organske hrane zdrava prehrana natura organica bio hrana trgovina zdrave hrane zdrava hrana biotrgovina na trešnjevci priroda i društvo priroda i društvo biotrgovina